Pécsi Sör, ismerős dallamok, újra hangos a Lauber Dezső Sportcsarnok – Winter Fest of Pécs 2015

Pécsi Sör, ismerős dallamok, újra hangos a Lauber Dezső Sportcsarnok – Winter Fest of Pécs 2015

Pécsett mindig zajlik az élet. Koncert koncert után, folyton hangos a Kodály központ vagy a Széchenyi tér (a kisebb szórakozóhelyekről nem is beszélve), de most újra a Lauber Dezső Sportcsarnok nyitotta ki kapuit azért, hogy egy hatalmas bulit csapjanak azoknak, akik a két ünnep közt is szórakozni vágynak.

A rendezvény december 27-től 30-ig tart. Személy szerint a második és harmadik napon vettem részt. Az első buliról lecsúsztam, de úgy hallottam, hogy elképesztően jó volt a hangulat. Az utolsó nap meg ugye ma van, az érdeklődők a Neoton-Familia szuperkoncertjén vehetnek részt (talán még jegyek is kaphatóak).

A második nap főattrakciója a Punnany Massif évzáró koncertje volt. Előttük hallhattuk a Dzsiiza x en. i. el-t, a Junkie Jack Flash-t az estét pedig a Hősök zárták.

Junkie Jack Flash

Junkie Jack Flash

Mi Junkiera értünk oda. A beléptetés sokkal flottabbul ment, mint vártam. Bár azon meglepődtem, hogy a szervezők nem a karszalagos megoldást választották, hanem inkább nyomdáztak. Szerencsére ruhatár is volt, úgyhogy a tömegnek nem kellett szorongatnia a kabátját, miközben hétköznapi hőseik a színpadon csinálták a műsort. A büfében gyors volt a kiszolgálás. Volt Pécsi Sör, Tiffán bor, minden mi szem-szájnak ingere, és még az árak sem voltak vészesek.

Bevallom, azt hittem, hogy ha már a Punnanynak ez volt az évzáró koncertje, akkor olyan szinten tömve lesz a sportcsarnok, hogy majd mozdulni sem lehet. Persze, sokan voltak, de nem volt annyi ember, mint amennyire számítottam. Talán közrejátszottak a viszonylag magas jegyárak (napijegy: 3500 Ft a bérlet 9990 Ft), vagy az, hogy hétköznapra lett szervezve és sokan dolgoznak a két ünnep közt. Nem tudom. Persze örültem, hogy nem tapostak folyton a lábamon és nem borították rám a sörömet (na jó, egyszer megtörtént), de azért meglepett, hogy nem volt tele a hely.

Punnany Massif

Punnany Massif

A hangosítás teljesen rendben volt, szervezetten össze volt rakva az egész. Minden zenekar fel lett konferálva, mondtak róluk néhány szót (mikor jelent meg lemez, mikor mit csináltak és hasonlók), és nem is voltak olyan nagy csúszások. Oké, az a bizonyos egészséges fél óra természetesen megvolt most is, de igazából fel sem tűnt (legalábbis nekem), hogy nem percre pontosak. Meg hát, ha élő zenéről van szó, akkor tényleg nem megy egyik pillanatról a másikra az átpakolás, még ha profi csapat is csinálja. Időigényes dolog, ezt el kell fogadnunk.

Halott Pénz

Halott Pénz

A 29-i program is nagyon jó volt. Odett nyitotta az aznapi műsort, majd a Hiperkarma fokozta a hangulatot. Utána következett a Halott Pénz és végül Dj Venom szórakoztatta a népet.

Akkorát tomboltak az emberek mindkét nap, hogy az hihetetlen! Elképesztő volt a hangulat, mindenki táncolt és énekelt (nagyon vegyes volt a korosztály, és még a szüleim korabeli emberek és az egészen fiatalok is végigüvöltötték a koncerteket). 
Egyetlen egy dolog volt amivel nem igazán tudtam mit kezdeni. 29-én konkrétan fél 2-kor elvágták a bulit  és kitessékelték a népet az épületből. Nem is értettem ezt, hogy tehetik meg ilyen jegyárak mellett, főleg, hogy rengetegen szerettek volna még bulizni (mondjuk mi nem voltunk szívbajosak, elmentünk a Nappaliba afterezni 🙂 ). De összességében egy jó kis rendezvényt sikerült összehozniuk a szervezőknek.
Bevallom, interjút egy zenekarral sem készítettem, mert most tényleg arra vágytam, hogy kikapcsolódjak, de bízom benne, hogy ezzel a beszámolóval is beéritek. 

Halott Pénz

Halott Pénz

Nagyon szeretem nézni azt, amikor a tömeg felteszi a kezét és kedvenceikkel együtt énekel, teljesen átélve a zenét, és a buli minden egyes pillanatát élvezik. Talán ezért érdemes csinálni az egészet. Ezért érdemes zenélni, ezért jó rendezvényeket szervezni. A munka kifizetődő, ha boldog, és elégedett emberek térnek nyugovóra a koncertek után. És azt hiszem, ez most így volt. Köszönöm Pécs!

Kiemelt kép: https://www.facebook.com/events/844363222337995/

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/