Prológus

Prológus

Néha eltűnődök az időn. Az én időmön. Már 25-ször végigkeringtem a nap körül. Átlagos mennyiséggel számolva, több mint 20.000 csésze kávét ittam és minimum 80 könyvet olvastam ki. Több milliárdszor voltam szomorú, boldog, dühös és ki tudja hányszor álmos. Legalább 9.000-szer veszekedtem apámmal, és kétszer annyiszor ölelt magához. Viszont a 25 év alatt mindösszesen most először gondolkoztam el igazán a jövőmön.

Végig csináltam mindent, amit 25 éves koromra végig kellett. Talán nem hoztam mindig jó döntéseket, és nem voltam mindig tökéletesen elégedett magammal. Szép lassan azonban felnőttem, kirepültem a fészekből és építgetem a saját kis életemet azzal a szerencsés (néha bizony szerencsétlen) fickóval, akinek személyisége meghódította az enyémet és lassan eggyé válik. Közös jövő és közös álmok várnak ránk.

www.unsplash.com

 

Olykor azonban elgondolkozom. Nem lesz több első csók. Sem első randi. Nem lesz több bizonytalan, izgalmas pillanat, hogy vajon tetszem-e a kiszemeltemnek. Annyiszor végigmentem ezeken, hogy mára azt kéne éreznem, hogy bizony elég volt. A tudat azonban, hogy valószínűleg nem lesz több ilyen, rémisztő. Dacára, hogy megtaláltam azt az embert, aki mellett annyira lehetek önmagam, mint soha senki előtt, ijesztő a gondolat, hogy többé nem leszek rózsaszín ködben. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem az életemet, vagy őt. Egyszerűen csak elgondolkodtad, hogy vajon 10 év múlva is ilyen ember leszek-e, mint ma. És vajon ő? Ugyanez a meghitt élet vár ránk? Képesek leszünk túllendülni azokon a problémákon, amik biztosan elérnek majd minket is? Nem tudhatom.

A szeretet olyan tűz, melyet napról-napra táplálunk, és minél inkább közeledik az élet tele, annál jobban melegít.” /Jerome Klapka Jerome

Azt azonban tudom, hogy a hitem és szerelmem erősebb lesz, mint a bizonytalanságok és a problémák, és csak remélem, hogy ugyanolyan erős csapat leszünk tíz év múlva, mint egy éve. Így lesz, mert olyan társat találtam, akivel többet ér majd az első nyaralásunk, az első közös autónk kiválasztása, az első házunk bebútorozása és a gyermekünk első rúgása, amit együtt élünk majd át, mint bármi. Ezek felülmúlják a kihagyott első csókokat és randevúkat. Minden pillanat és élmény, amit vele fogok átélni, túlszárnyal minden rózsaszín ködöt, hiszen olyan élet vár ránk, amilyet csak akarunk. És tudom, vele és érte bármire képes vagyok.

Azt mondják, egy embernek három szerelem adódik átlagosan, ebből pedig csak egy az igazi. Az az igazi, aki életünk könyvének összes fejezetében szerepet kap. Ez vagy Te. A könyv összes lapján szerepel a neved. Minden veszekedés, meghitt pillanat és átélt élmény külön fejezetet kap. Bár még csak a prológusnál tartunk. Te, én és a jövőnk. Még legalább 40.000 csésze kávét fogok elfogyasztani, és ennek minimum a felét Veled. Izgalmasan várom hát, mi lesz az epilógus.

Kiemelt kép: www. unsplash.com

 

Szerző:

Az a fajta lány vagyok, aki akkor létezik, ha írhat. Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer majd mások is olvassák a gondolataimat. Ennek viszont mindig is a visszautasítási-kórság állt az útjában. Azonban rájöttem: igenis lehetnek olyan gondolataim, amik másokat is érdekelnek. Életvidám és csökönyös ember vagyok, épp ezért mindenről van véleményem, amit szeretnék is megosztani a világgal. Az írás számomra egy olyan dolog, amivel kifejezhetem az érzéseimet úgy, hogy ne kelljen szólnom egy szót sem. Ez pedig egy magamfajta szürke kisegérnek hatalmas áldás. A romantika és rózsaszín dolgok terén annyira nem vagyok otthon, de igyekszem magamba szívni az életet és kipróbálni magam több téren, mivel a macskámon és a kávén kívül az írást szeretem a legjobban. Na jó… a macskámat jobban.