„Remélem, hogy valamilyen érzelmet váltanak ki a grafikáim az emberekből…”-interjú Louval

„Remélem, hogy valamilyen érzelmet váltanak ki a grafikáim az emberekből…”-interjú Louval

Múlt héten már olvashattátok az ajánlót Louról és a művészetéről. Ma pedig elhoztam nektek a vele készített interjút.

 Mesélj kicsit magadról! Hogyan jött az ötlet, hogy alkotni kezdj?

Kicsi korom óta animáció tervezőnek készültem, így kötöttem ki végül is egy művészeti középiskolában Sopronban. Második évben lehetett szakosodni, és mivel animáció nem volt, így grafikát választottam mert a digitális alkotás mindig is jobban vonzott, mint a hagyományos festészet. Grafikán belül pedig végül az illusztrációba lettem szerelmes. Kiskoromban anyukám rajzolt két képet, ami az ágyam mellett volt, így elalvás előtt mindig azokat csodáltam. Szerintem ennek köszönhetően indultam el ezen a pályán.

Mesélj a művészetedről! Mit jelent számodra?

Nálam valahogy soha sem volt az opció, hogy ne művészettel kapcsolatos szakmát válasszak. Valahogy a művészet volt az egyetlen dolog ami érdekelt és amiben jó voltam. 6 éves korom óta zenélek, egy időben operatőr szerettem volna lenni, tiniédzser koromban forgattam is egy kisfilmet, később belekóstolhattam a színházi rendezésbe is, nyertem megyei és nemzetközi fotópályázaton. Végül az illusztrálásban és a grafikában találtam meg önmagam, a másik nagy szenvedélyemnek pedig megmaradt a zenélés. Nem tudom, hogy mit csinálnék művészet nélkül. Lehet hogy cliché, de egyszerűen szükségem van rá, mint a levegőre.

Lou munkái

Mi az, amit adni tudsz az embereknek, azáltal amit csinálsz?

Remélem, hogy valamilyen érzelmet váltanak ki a grafikáim az emberekből. Szeretem ha elmosolyodnak, vagy ha esetleg elgondolkodnak rajta.

Van valaki, akire felnézel, esetleg olyan művész, akit példaképednek tekintesz? Ha van kedvenc idézeted, oszd meg velünk!

Akik valaha inspiráltak vagy akikre példaképként tekintek, azok többnyire zenészek. Grafikusok közül Annie Walter és Dan Mumford munkái voltak a legnagyobb hatással rám. Mindkettőjük zenekaroknak terveznek túlnyomó részt. Hazai kortárs művészek közül pedig egyértelműen Csepella Olivér. Zseniális humora van, és nem mellesleg kiváló frontember.

Mi az, amire a legbüszkébb vagy, mióta ezzel foglalkozol?

A The Carbonfools zenekarnak készített grafikáimra vagyok a legbüszkébb. Egy plakátversenyüket nyertem meg évekkel ezelőtt, amit amikor bejelentettek, alig hittem el. Pár héttel később felhívtak, hogy szeretnék, ha én tervezném az akkori album borítójukat. Rajongóból hirtelen kollega lettem. Azt hiszem, itt kezdtem el komolyan venni magam és a munkámat. Azóta dolgoztam már olyan márkákkal mint az Audi, a Jaguar vagy a Caixa Bank, mégis a fiúkkal való projektemet érzem eddig karrierem csúcsának, erre vagyok a legbüszkébb.

Lou által tervezett album

Mi inspirál, vagy motivál a mindennapokban?

Kortárs grafikus társaim és a zene.

Mi az, ami boldoggá tesz?

Alapvetően nem szeretek vásárolni vagy boltba menni, de az egyetlen hely ahova egyszerűen imádok járni, az a Flying Tiger Copenhagen. Színvonalas termékeik vannak, imádom a grafikáikat, és többnyire 50-60as évek beli zene szól. Olyan mintha egy másik dimenzióba lennék, mintha visszarepülnék az időben. Végtelenül boldoggá tud varázsolni.

Mik a további céljaid ezen a téren?

Szeretnék egyszer teljes állásban magazin illusztrátor lenni, illetve továbbra is zenekarokkal dolgozni grafikusként. A másik célom pedig, hogy ismét visszatérni a zongorázáshoz és koncerteket adni.
Természetesen mind két célom eléréséhez rengeteget kell még fejlődnöm és tanulnom.

Remélem tetszett az interjú! Kövessétek Lout az oldalán és Instagramon!

Szerző:

"Most elkezdek mesélni. Próbálj követni."