Romantikus vígjáték a valóságban

Romantikus vígjáték a valóságban

Természetesen mindannyian tudjuk, milyen csodálatos is az, mikor egy új kapcsolat üti fel a fejét az életünkben. A rózsaszín köd mindent megédesít és sokkal szebbnek látjuk az életet. Egy kapcsolatban természetesen minden időszak csodálatos a maga módján, de valljuk csak be, az a legjobb, mikor számít az, hogy szőrős-e a lábunk. Aztán itt kezdődnek gondjaink a szerelemmel, mivel több a hibázási lehetőség, mint égen a csillag. Szerencsére azonban temérdek film, könyv, cikk és barátnő segíthet nekünk abban, hogy életünk legjobb kapcsolatát építsük fel. Mostanában sok-sok sorozatot végeztem ki, mialatt a vizsgákra készültem, így volt módom arra, hogy a leendő sajátom és a sorozat béli szerelmeket kicsit összehangoljam. Valamint apró morzsákat csípjek el, melyek talán nekem is segíthetnek abban, hogy képernyőre illő párkapcsolatom lehessen. Be is mutatnám ezeket nektek:

Kép: pinterest.com

Első tanáraink Blair és Chuck, akik megmutatták, hogy igenis eldudálhatnak ketten is ugyanabban a csárdában:

A pletykafészek című sorozat nem csak a divat és cselszövések rejtelmeit mutatta be nekünk. Egyik két kedvenc főhősünk, Blair és Chuck megmutatta nekünk, hogy egy kapcsolat működőképes lehet annak ellenére is, hogy nem az. Ez persze nyakatekerten hangzik, de sajnos sokszor szembesülhetünk azzal, hogy nagyobb a bibi, mint hittük. Blair személyiségét tekintve bizton mondhatjuk, hogy kiállhatatlan, csökönyös és épp olyan cserfes, mint amilyen gyönyörű. Mindezért az ember úgy gondolná, Blair leginkább egy olyan férfi mellett lenne boldog, aki behúzza fülét, farkát és minden alkalommal meghajlik B királynő előtt. Nos, nem.. Chuck pontosan ugyanez a kategória, így az ő kapcsolatuk eleinte a versengésről, a játszmákról és a hatalomról szól. Majd aztán szép lassan megtanulják kezelni egymást, valamint rájönnek, milyen jó is tud lenni a kompromisszum. Így hát csajok, attól, hogy mindketten fejjel mentek a falnak, még igenis működhettek. Csak dugjatok el mindent, ami törékeny!

Kép: www.bustle.com

Monica és Chandler, avagy a legjobb barátok:

Szerintem nem vagyok egyedül, mikor azt mondom, hogy ők a kedvenceim az összes sorozat béli pár közül. Leginkább azért, mert a lehető legigazibb. A kezdeti bujkálások felébresztették bennem a már fent említett pezsgést, és mindemellett a félelmet. Ha esetleg két barát, vagy ivócimbora arra üti a fejét, hogy kipróbálják magukat máshogy is, az általában csak két módon végződhet: egyik természetesen a boldogan élünk és blabla, a másik pedig a baráti társaság szétoszlása. Nem muszáj azonban így történnie, hiszen egy igazán egészséges kapcsolathoz nagyobb előnyt nem is tudok elképzelni, mint azt, hogy előtte barátok voltak. A nyereségek közé tartozik, hogy nem kell elmesélned a pasinak életed összes eddigi nyűgjét, vagy épp a családi helyzeted, hiszen a fontos infókat már tudja rólad. Kezdetben persze bizarrnak tűnhet a dolog, de meglátod, egy barátságra épített kapcsolat sokkal bensőségesebb lehet! Kockáztass!

Kép: www.pinterest.com

Ted Mosby feleség-hajszája közben a karakter legjobb barátaitól is sokat tanulhattunk:

Főleg Lili és Marshall szerelméből. Sokan mondják, hogy az embernek tapasztalnia kell és ne ragadjon le egy kapcsolatnál örök életére, mert idős korára meg fogja bánni, hogy nem élt.. Ezt azonban azok mondják csak, aki nem tapasztalták meg azt a csodát, mikor egy szerelem együtt öregszik meg velünk. Lili és Marshall kapcsolatát jobbára a szivárvány és a cukorbetegség jellemzi, hiszen ők a tipikus egyenmelegítős pár. Na de ezzel mi a baj? Semmi az égvilágon! Az a fajta összetartozás jellemzi őket, amitől én személy szerint fejvesztve menekülnék. Nekik szinte nincs saját egyéniségük, annyira összeforrtak, így hát ők az egyetlen pár, akinek a kapcsolata talán kissé túlzásnak tűnhet. Mindenképp fontos, hogy megőrizzük magunkat, ezért a kötődésnek meg kell maradnia egy egészséges szinten. Tehát, ha azt veszed észre, hogy üzenetet írsz neki, míg a wc-n ül, mert annyit sem bírsz ki nélküle, rendezz egy csajos bulit!

Kép: www.pinterest.com

Carrie és Mr. Big pedig megmutatták nekünk, hogy az a káposzta igenis baromi jó felmelegítve:

Ha életed szerelme elhagyott és totál leépültél gondolj arra, hogy Carrie mit állt ki a 10 év alatt, míg Big végre megkérte a kezét. Hányszor is szakítottak? Fene tudja már, de a végeredmény az igazán fontos. Hiszen ki nem könnyezett meg a végső egymásra találásnál? Carrie mindenképp arra tanított meg minket, hogy az igazi szerelemhez bizony fel kell nőni, és ha kell tapasztalni, hogy aztán a kiteljesedett önmagadat adhasd oda a te Big-ednek. Így ha a semmiből egyszer csak felbukkan egy régi szerelmed, ne gondolj a buta közhelyekre, és igenis ismerd meg újra, talán meglepődsz!

kép: tumblr.com

Lynette és Tom Scavo világított rá igazán, mennyire fontos a család ereje:

Nos igen, a Született feleségek volt számomra az egyik legkedvesebb és legizgalmasabb sorozat. A fordulatok és poénok tökéletes összhangja mindig arra sarkallt, hogy még egy részt megnézzek, még akkor is, ha más dolgom lett volna. A temérdek csodálatos és érdekes karakter közül azonban mindig Lynette és Tom Scavo vitte az első helyezést. Minden egyes rész újabbnál újabb csavart tartalmazott, de az ő házasságuk mindig egy (majdnem) biztos pont volt. Ez a két ember bemutatja, hogy pontosan miből is áll egy házasság. Gyereknevelés. Munka. Felelősség. Viták. Élet. A sok-sok pillanat alatt átélhettük velük, milyen, ha férj és feleség együtt dolgozik, vagy épp a gyerekeket senki nem bírja elviselni, annyira rosszak. Minden egyes konfliktus és stresszhelyzet során láthatjuk, hogy a családi összetartás mindent megoldhat, még akkor is, ha a házasság és az eddig megteremtett élet kezd zátonyra futni.  Félelmetes, hogy életünk során mennyi problémát kell megoldanunk, vagy épp tragédiát kell feldolgoznunk. Mennyivel egyszerűbb azonban egy olyan társ oldalán megélni ezeket a szituációkat, aki mindig támogat és segít minket. Természetesen az ő kapcsolatuk sem mindig fenékig tejfel, mivel Lynette diktátor stílussal lett megáldva, Tom pedig gyermeki lélekkel. Ők a példa azonban arra, hogy egymás kiegészítése minden esetben hozhat tökéletes összhangot. Így számomra minden sorozat béli pár közül az ő házasságuk a legéletszerűbb, és igazibb.

A sorozatok tehát nem csak az unalom elűzésére szolgálhatnak, ugyanúgy tanulhatunk is belőlük. Nekem mind az öt pár adott motivációt és hajlandóságot arra, hogy az én kapcsolatom is különleges legyen és elkerüljem azokat a hibákat, amiket rend szerint el szoktam.

Írta: Pintér Dóra

Szerző:

Az a fajta lány vagyok, aki akkor létezik, ha írhat. Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer majd mások is olvassák a gondolataimat. Ennek viszont mindig is a visszautasítási-kórság állt az útjában. Azonban rájöttem: igenis lehetnek olyan gondolataim, amik másokat is érdekelnek. Életvidám és csökönyös ember vagyok, épp ezért mindenről van véleményem, amit szeretnék is megosztani a világgal. Az írás számomra egy olyan dolog, amivel kifejezhetem az érzéseimet úgy, hogy ne kelljen szólnom egy szót sem. Ez pedig egy magamfajta szürke kisegérnek hatalmas áldás. A romantika és rózsaszín dolgok terén annyira nem vagyok otthon, de igyekszem magamba szívni az életet és kipróbálni magam több téren, mivel a macskámon és a kávén kívül az írást szeretem a legjobban. Na jó… a macskámat jobban.