shoot me straight.

shoot me straight.

Lélegezz mélyen. 

Valahogy olyan érzés, mintha egy pofont kaptam volna. Az elmúlt hetek örömei egy pillanat alatt szertefoszlottak, én meg ott maradtam teljesen egyedül, a csalódás keserű ízével a számban. Mintha minden lámpa leoltódott volna, vagy egy medence mélyén ragadtam volna, igyekeztem a kijárat felé kapálózni, de igen távolinak tűnt. Fájt, égetett, csak a pimasz ürességet éreztem a mellkasomban. A gombóc ott volt a torkomban, de nem tudtam sírni. Lesokkolt állapotba kerültem, s azon agyaltam, hogy lassan egy hete a semminek örültem.

Lélegezz mélyen.

Valahogy már nem voltam képes örülni, nem voltam bánatos. Tulajdonképpen semmit sem éreztem. Mintha az egyik részem kiszakították volna belőlem, s nem töltötték volna fel semmivel sem a helyét. Napokig csak néztem ki a fejemből, s gondolkodtam. Nem csak az elmúlt heten, hanem az egész életemen is. Hogy milyen dolgokat rontottam el, hogyan csinálhattam volna jobban a dolgokat, hogyan javíthattam volna ki a hibáim. 

Lélegezz mélyen.

Hogy mit tanultam ebből az egész helyzetből? Nem vagyok benne biztos. Viszont azt megtanultam, hogy nem számít mi történik az életemben, mennyire omlanak össze a dolgok, mindig képes leszek felállni. Lehet, hogy mindent elveszítek, lehet, hogy teljesen egyedül maradok, de mindig képes leszek felállni. Mert ilyen ez az élet. Nem számít mit hajít eléd, neked fel kell állni. S menni kell tovább. Másképp sose tanulunk meg élni igazán. Olyan sokáig féltem a változástól, de be kell látnom, hogy még én sem kerülhetem el. Ahogy senki sem. Néha nem szembe kell úszni az árral, hanem sodródni vele. Élvezni kell az élet apró dolgait, amelyeket a sors hajigál elénk. 

Lélegezz mélyen.

Ez a heti leckém az számotokra, hogy érezzétek át a reményt. Nem számít éppenséggel hol álltok az életben, milyen elveszettnek érzitek magatokat, érezzétek át a reményt. Higgyetek abban, hogy képesek lesztek felállni és továbblépni. Az élet egy hegymászás. Tele van rögökkel és fordulatokkal, meredek oldalakkal, de a kilátás a hegy tetejéről gyönyörű. Ezért éri meg felmászni. Hinni kell magunkban, s abban az útban, amin járunk. Minden, de tényleg minden okkal történik, azért hogy megerősítsem minket. És mindenből tanulnunk kell valamit. Másképp sose fogunk kijutni ebből a labirintusból. 

Lélegezz mélyen.

Sose adjátok fel. Mindig menjetek előre, s a legvégén eléritek az elétek kitűzött célegyenest. Csak legyetek türelmesek. Reménykedjetek. Higgyetek. És lélegezzetek mélyen.

 

Hamarosan jelentkezem…

 

Kiemelt kép: https://www.youtube.com/

Szerző:

"Olyan sokan vagyunk, akiknek együtt kell élniük azzal, amit tettünk, és amit nem tettünk meg (...). A dolgokat, amelyek nem jól sültek el, azokat a dolgokat, amelyek frankónak tűntek akkor, mert nem láthattuk előre a jövőt. Bárcsak láthattuk volna a következmények végtelen fonalát, amelyeket legkisebb cselekedeteink eredményeztek! De addig nem tudtuk meg, míg a tudás már haszontalanná nem vált." /John Green/