“Sokkal inkább festettem, mint fociztam a többiekkel.” Interjú: Kantor Art Design

“Sokkal inkább festettem, mint fociztam a többiekkel.” Interjú: Kantor Art Design

Előző héten egy ajánlót hoztam el Nektek a Kantor Art Design-ról, amit itt el is olvashattok! Fogadjátok szeretettel a velük készült interjúmat, hogy egy kicsit közelebbről is megismerhessétek őket: 

Honnan jött a projekt alapötlete? Volt valami kapcsolódási pontotok a festéssel, festészettel?

Már gyerekkoromban is érdekelt a festészet.  Már akkor kiderült, hogy az ecset, a vászon, a színek és a művészet nagyon közel állnak hozzám.  A rajzórák voltak a kedvenceim, és sokkal inkább festettem, mint fociztam a többiekkel.

Mestereimtől rengeteget tanultam, különórákra, szakkörökre jártam és az egész életemet végig kísérte a festészet szeretete.

Mindig is szerettem volna művészként kiteljesedni a mindennapokban, de erre lehetőségem csak akkor adódott, amikor megismerkedtem Melindával, aki a szürke hétköznapok mellett társam lett ebben az álomban is. Együtt kitaláltuk, rengeteget ötleteltünk azon, hogy hogyan lehetne a festészetet olyan üzleti vállalkozásként csinálni, amivel át tudjuk adni a művészet szeretetét az embereknek. Szebbé és színesebbé varázsolni a mindennapjaikat, otthonukat, mindennapi környezetüket, munkahelyüket egy-egy festményen keresztül.

Így az álmunk lett a célunk is…

Kantor Art Design

Mikor alapítottátok az oldalt és vele acégeteket?

A Cég 2012-ben alakult, de akkor teljesen más profillal működött. Csak 2015-ben, amikor találkoztunk, akkor kezdtük felépíteni a Cég alkotóművészeti tevékenységének profilját, arculatát. De úgy tűnik nagyon jól döntöttünk.

Mennyire volt bonyolult elindulni? Voltak buktatók a munkák során?

Nagyon nehéz volt a kezdet. Rengeteg munka, energia van ebben a vállalkozásban, sok-sok nap és óra, amit felemésztett ez az időszak. Nagyon göröngyös volt az út a kezdetektől az első megrendelésig.

Sokszor nehéz volt újra és újra felállni és folytatni azt, amiben mindvégig hittünk. Nem volt mögöttünk hatalmas tőke, befektetők és talán kevesen is hittek abban, hogy ennek van jövője. Mi viszont kitartottunk és rájöttünk, ha hited van, akkor mindened van. Hinned kell magadban, az álmaidban, szívből kell csinálj mindent és akkor nem érhet csalódás. Még mindig van mit tenni és nem állunk meg egy percre sem, folytatni fogjuk, amit elkezdtünk bármi is történjen. Nehézségek, buktatók mindig voltak és lesznek is, de ezekből csak tanulni érdemes.

Hogyan készülnek el az alkotások? Mi a munkafolyamat?

A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a legelső pillanattól kezdve közvetlen kapcsolat legyen köztünk és ügyfeleink között. Akkor is, ha csak árajánlatról van szó és nem lesz belőle tényleges megrendelés. A személyes egyeztetések során megbeszéljük a megrendelő kívánságait, gondolatait a festménnyel kapcsolatban, megismerjük a helyszínt, a

Kantor Art Design

megrendelő otthonát, hiszen ez nagyon fontos ahhoz, hogy egyedi kép készülhessen, harmóniában a megrendelő otthonával, személyiségével. Ezután elkészül néhány kisebb vázlat, hogy a megrendelő láthassa saját elképzeléseit, az általa megálmodott képet. Ezek után még lehetséges újabb egyeztetés mielőtt elkészülne a végleges festmény. Ezzel telik el a legtöbb idő, de ez is az egyik kulcsmomentuma egy projektnek. Így áll össze a teljes kép és nagyon jó azt látni, ahogy eljut a megrendelő is oda, hogy mit is szeretne valójában. Ez lehetetlen lenne akkor, ha képeket árulnánk. Ez a szép a munkánkban, ettől különleges, amit mi csinálunk. Lehet, hogy jövedelmezőbb lenne képeket „gyártani”, de nekünk nem ez a filozófiánk, nem ez a célunk semmiképpen sem.

Melyik projekt volt a legemlékezetesebb és mi volt az, amit a legnehezebb volt kivitelezni?

Közhelyesen fog hangzani, de számunkra minden projekt egyedi és emlékezetes. Mindegyik másért az. Nem tudnánk kiemelni egyet sem, mindegyiket fantasztikus élmény volt végig csinálni. Egyik sem könnyű, de utólag mindegyik az volt.

Ahogy kialakul és összeáll kép, megszületik a végleges festmény az egyszeri és megismételhetetlen. Művészet.

Miről szólnak a képek? Milyen stílusban készülnek? Ti tervezitek meg vagy felveszitek előbb az igényeket és utána kreáltok meg egy alkotást?

Ez is megrendeléstől és megrendelőtől függően egyedi. A képek alapvetően modern absztrakt stílusban készülnek, az absztrakt- és a gesztus festészet jegyeit hordozzák. Mindent együtt tervezünk meg az ügyféllel, de mivel ez alkotóművészet ezért festőként többnyire szabad kezet kapok az ügyféltől. Ez tényleg nem egy gyártási folyamat, ez annál sokkal több. Ez egy többszereplős munka, projekt és nem lehet általánosítani. „Stílus, egyediség, egyéniség.”

Mire vagytok a legbüszkébbek? Kiemelnél pár alkotást, amivel mondjuk mi is találkozhatunk valahol?

Kantor Art Design

Minden alkotásra büszkék vagyunk. Mindegyik egy újabb és újabb élmény, tapasztalás.

Mivel minden egyedien, megrendelésre készül ezért a megrendelő otthonában, irodájában stb. van „kiállítva”. Munkáinkkal leginkább a közösségi oldalakon, weboldalunkon, magazinokban lehet találkozni.

Persze, ha az ügyfél vagy bárki bele szeretne tekinteni a folyamatokba, élőben látni egy festményt, akkor a stúdiónkban szívesen megmutatjuk készülő munkáinkat.

Mi a filozófiátok?

Mindenképpen az egyediséget szeretnénk képviselni a „piacon”, prémium szolgáltatással, minőségi munkával. Szeretnénk alkotni, örömet szerezni és a művészetet visszacsempészni az otthonokba, az emberek szívébe.

Mi a mostani legnagyobb célotok?

A célunk az, hogy minden ügyfelünkkel, partnerünkkel a legjobb kapcsolatot alakítsuk ki továbbra is és folytatni szeretnénk mindazt, amit elkezdtünk.

Hogy minél több embernek szerezhessünk örömet a képeken keresztül.

Hogy minden nap ezzel foglalkozhassunk, hiszen az ember életében az a legnagyobb „csoda”, ha a munkája lehet a hobbija is és minden nap azzal foglalkozhat, amit szívből csinál. És ha ezzel másoknak is örömet okozunk, az felbecsülhetetlen.

Köszönöm szépen a válaszokat a Kantor Art Design-nak! További sok-sok sikert kívánok munkásságához!

Szerző:

"ENNYIT tanultam: valamit mindenki tud; mindent senki sem." /Fodor Ákos/