Szerdai pozitív – 5 gondolat, ami a jéggé fagyott szíveket is felolvasztja

Szerdai pozitív – 5 gondolat, ami a jéggé fagyott szíveket is felolvasztja

Tudom, tudom már megint a szerelem van porondon. De hát most komolyan, mikor nem volt aktuális a téma? Nincs olyan nap, hogy ne jönne szembe az utcán, akár karöltve a boldogsággal, vagy a reményvesztett összetört szívekkel.
Van, hogy a hideg idő egészen szívig hatol, ilyenkor jól jöhet némi emlékeztető, hogy a szeretet  – akármilyen elcsépelten is hangzik – tényleg körülvesz minket. Ott van a levegőben, a szomszéd kislány mosolyában, a jégcsapokban és a pislákoló parázsban.

Tudjátok én nem hiszek a tündérmesékben, és állítólag van egy hatalmas „Ne közelíts!” felirat a homlokomon, de valamiért mégis bízom az erejében. Talán még él bennem a gyermeki énem, vagy a lelkem mélyén reménykedek abban, hogy az álmok valóra válnak. Akármi is az igazság, néha belebotlok egy-egy olyan gondolatba, ami még az én szívemet is megolvasztja.
Remélem ebben a zimankóban a puha zoknik és forró kávé mellett ezek a sorok nektek is új reményt adnak.

 

“Mielőtt megismertelek, a világom csak egy dolog körül forgott: körülöttem. És én úgy szerettem! De aztán megismertelek, és te átláttál a külcsínen. Megláttál engem, megtanítottál a bizalomra, arra, hogyan engedjünk közel valakit, és azt, hogy mit jelent igazán szerelembe esni. Nem igazán tudom leírni, mennyire is szeretlek, inkább elmondom, miért téged szeretlek. Úgy látod a világot, ahogy senki más, és mindent díjazol, beleértve engem is. Nincs a Földön hozzád hasonló. És ha te is igent fogsz mondani pár perc múlva, akkor a hátralévő életem azzal fogom tölteni, hogy a te szemeiddel lássam a világot, hogy mindent értékeljek, beleértve téged is.”

/Tuti Gimi c. film/

“nem a tiéd lesz a legszebb fejezet. sem pedig a leghosszabb. de mindig lesz az összes többi, és Te. te mindig különleges maradsz.”

/Albert Tímea – gipsz égbolt/

Kép: http://www.discoveringelegance.com/

Kép: http://www.discoveringelegance.com/

„Boldogok voltak mind a ketten. Ebben a percben talált egymásra először a lelkük, levetve magáról minden földi árnyékot. Szemben álltak egymással, mint két kóválygó fénytábla, ugyanabban a síkban, ugyanazon szög alatt vetítve sugaraikat. S egyformán ragyogtak, egyiknek sem kellett szeme elé tennie a kezét, a kibírhatatlan fényesség miatt. Egymást ragyogták.”

/Falu Tamás/ 

„Olyan volt (…) vele lennie, mint amikor az ember meglátja az első krókuszt a hó alatt. Amikor már azt hinné, sose lesz vége a télnek, akkor hirtelen jön valami gyönyörűséges, ami teljesen váratlanul éri az embert. Le sem tudja venni róla a szemét, és azt gondolja, ha elég erősen nézi, talán körülötte végleg elolvad a hó.”

/Jodi Picoult: Tizenkilenc perc/

“Egy biztos: ez az a szeretet, mely nem múlik el soha. Mert túl van téren és időn. Mindegy, hol vagy és mikor látlak. Ha életemben csak egyszer, akkor is szeretlek. Nem kell veled élnem, nem kell naponta látni, érinteni, ölelni, simogatni téged. Elég, ha megpillantlak a vonatablakban. Vagy még annyi se kell. Csak tudni, hogy vagy.”

/Müller Péter/

snow_heart_hold_hands-1920x1080

Kép: www.bhmpics.com

És befejezésül egy kis ráadás.

“Szónál szebbet súgsz
Kezdete és vége nincs
Ölelsz –
Ölellek.”

/Fodor Ákos/

 

Kiemelt kép: https://www.pexels.com

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/