Szerdai pozitív! – 5 tipp, hogy újra feltöltődj!

Szerdai pozitív! – 5 tipp, hogy újra feltöltődj!

Néha képesek vagyunk teljesen magunkba fordulni, begubózni a szobánkba és hagyni, hogy elfussanak a napok. Nem kell nagy dolgokra gondolni ha változtatni szeretnénk. Kis lépésekben kell haladni a változás felé. Lássunk öt dolgot, amit én is szívesen alkalmazok, ha túlságosan beszippantanak a hétköznapi problémák!

1. Fedezz fel!

Sétálj a városban de ne a cipőd orrát bámult! Felfelé nézz, a csodákat ott találod! Fotózz vagy csak állj meg és nézd, ahogy elrepül feletted egy repülő! Nézd, ahogy a csíkok eltűnnek mögötte. Merülj el a pillanatokban, éld meg őket és érezd át! Én bármerre megyek fotózok. Mindent, de legfőképp épületeket. Imádom a homlokzatokat. Egyszerűen inspirálnak!

kép: entretodasascoisas.com.br

kép: entretodasascoisas.com.br

2. Szórakozz – akár egyedül is!

Voltál már moziban egyedül? Ha nem, akkor itt az ideje. Amikor munka után már nem volt buszom haza és a barátom csak éjfél után tudott értem jönni, azt találtuk ki, hogy addig nézek egy filmet. Tudjátok ha van valami, ami legelőször kimozdított a komfortzónámból, akkor az ez az eset volt! Megvettem a popcornt és a kólát, majd leültem és vártam. Mindenki furcsán nézett rám mert egyedül voltam de én csak nevetni tudtam az egészen. Voltak, akik szánakozva néztek mert egyedül voltam, voltak, akik nem értették egyáltalán az egész helyzetet! Végül beengedtek minket a terembe, és rajtam kívül három pár volt csak még a filmen. Vicces volt és hasznos. Leküzdöttem azt az énem, aki mások véleményével foglalkozik! Ajánlom nektek, hogy próbáljátok ki!

3. Vezess hála naplót!

Egy egyszerű füzet is megteszi vagy egy notesz, sőt van aki instagramon készít képes összefoglalókat, a lényeg, hogy vezesd naponta! Elég ha címszavakban felírod, hogy mi tett boldoggá egy-egy napon. Nem is olyan könnyű dolog, mint amilyennek először látszik, de megtanít arra, hogy értékeljük a legkisebb dolgokat is! Kitűzhetsz időintervallumokat, hogy meddig írod majd, de a legrövidebb időhatár legalább 2-3 hónap legyen!

4. Inspirálódj 

Sokak szerint ciki idézetes képeket olvasni. Nos én úgy gondolom, hogy olykor-olykor azért jólesik néhány motivációs cikket vagy könyvet felvenni a kezünkbe. Hogy miért? Persze sokan tök általános dolgokat írnak le és lehet vagdalkozni, hogy na és? Ezt eddig is tudtam! Na igen, de olykor ezeket a legalapvetőbb dolgokat felejtjük el megtenni a céljaink érdekében. Nem kell minden nap falni az pozitív tanácsokat, vagy épp teleposztolni a facebook oldalunkat, de érdemes mondjuk pinteresten vagy más hasonló képes oldalakon csemegézni.  Én most Anna Barnes: Önbizalom című könyvét olvasom, csak ajánlani tudom!

Anna Barnes: Önbizalom című könyve

Anna Barnes: Önbizalom című könyve

5. Önkifejezés! 

Sokan küzdenek a magány érzésével, sokak nem tudják kibeszélni magukból a fájdalmakat vagy épp az örömöket. Erre tökéletes megoldás a festés, a zene vagy akár az írás. A legegyszerűbb ha készítesz egy blogot – akár állíthatod privátra, hogy csak te lásd ha nem akarod nyilvánosság elé tárni az érzéseid – és minden nap vagy, amikor úgy érzed, írsz pár sort. Leírod mi bántott aznap és mi dobott fel, aztán egy idő után kikristályosodik mi is az, amin változtatnod kell. Vagy mi az, ami boldoggá tesz. 

kép: weheartit.com

kép: weheartit.com

Kiemelt kép: pinterest.com

Szerző:

"láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?"