Szerdai pozitív – a lehetőségek száma végtelen

Szerdai pozitív – a lehetőségek száma végtelen

Minden egyes nap felkelünk és új lehetőségeket kapunk az élettől. Kizárólag a mi döntésünk, hogy élünk-e vele, vagy sem.
Minden ébredés után eldönthetjük azt, hogyan is akarjuk alakítani a napunkat. Egy nap hatással lehet egész hetünkre, az a hónapra, a hónapok pedig az évekre. Egy apró kis gondolat, egy jelentéktelennek tűnő momentum megváltoztathatja egész életünket. Néha nem is gondolnánk, hogy egy mosolynak, vagy egy kedves szónak varázsereje van, és felforgathat mindent. 

“Ha az ember tett valamit, azzal még nem fejeződött be minden. Inkább elkezdődik… és az embernek el kell határoznia, mi lesz a következő lépés… hogy mi a fontos és mi nem.”

/Agatha Christie/

Ne felejtsük szem előtt tartani azt, hogy kik is vagyunk, és hova is tartunk. Nem hagyhatjuk, hogy csak másokat, és a kötelezettségeket helyezzük előtérbe a saját boldogságunk helyett. 
Mind önmagunkat keressük, céljainkért küzdünk, ezért nem hajszolhatjuk folyton más álmait. Tennünk kell önmagunkért, a sorsunkért, és azért, hogy egy olyan életet éljünk, amire vágyunk. Apró kis döntések ezek, talán fel sem tűnnek… Sem álmodni, sem küzdeni nem fog helyettünk senki. Itt az ideje egy kicsit magunkra is gondolni. 

Minden reggel eszembe jut a kérdés, hogy ki is vagyok én? Mit is akarok? Mi az, amire vágyom? És nem is kell évekre előre tervezni, nem is kell feltétlenül nagyot álmodni, sokszor elég kicsiben kezdeni, és az majd hozza magával a nagyobb hullámokat.

“A kicsinek tűnő döntések lesznek a legfontosabb döntéseink.”

/A szerelem útján c. film/

Az ébredés utáni első momentum is meghatározhatja egész életünket.
Ma, mikor felkeltem, én úgy döntöttem, hogy boldog leszek.
És te? Milyen elhatározásra jutottál?

“Minden pillanatban létezik egy választás. Belekapaszkodhatunk a múltba, vagy elfogadhatjuk az elkerülhetetlen változást. És engedjük, hogy kibontakozzon előttünk egy szebb jövő. Egy olyan bizonytalan jövő, mely még több bizonytalan szövetséget követel. Bárhogy is legyen, egy új nap közeledik, akár tetszik, akár nem. A kérdés az, hogy te irányítod vagy ő fog irányítani téged.”

/The Originals c. film/

 

Kiemelt kép: quotesstack.com
 

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/