Szerdai pozitív – öt idézet, ha már fogytán a remény

Szerdai pozitív – öt idézet, ha már fogytán a remény

Vannak időszakok, mikor csőstül jön a baj, és az erőnk fogytán van. Ilyenkor mindenkinek szüksége van egy kis lökésre, biztatásra, ami segít továbbcsinálni, támaszt nyújt a mindennapos szélmalomharcban. Én azt vallom, hogy nehézségekre szükség van, hogy megmaradjon az egyensúly, de amikor már majd’ beleroppanunk, akkor igenis kell valami, vagy valaki, aki felhúz a padlóról. Erőt kell gyűjteni, hogy ne fogyjon el a hitünk, hogy bízzunk abban, hogy jönnek jobb idők is.
Összegyűjtöttem néhány idézetet, hogy ha épp nincs a közelben egy mankó, akkor legalább e néhány sor visszacsempéssze szívünkbe a fényt.

“Egy ilyen szép napon úgy érezzük, hogy nincs lehetetlen. De lesznek sötét, reménytelennek tűnő napjaink, amikor magányosak vagyunk, és reménykedni akarunk. De bármilyen rossz is történik velünk, bármilyen fájdalmas, ígérjétek meg most, hogy soha nem adjátok fel a reményt. Bíznotok kell, le kell gyűrnünk a félelmeinket. Ti magatok legyetek a remény.”

/A csodálatos Pókember c. film/

 

“Van olyan, hogy valaki annyira vágyik valamire, hogy azt a vágyát a másik ember megérzi, és a lehetetlen tök normálissá tisztul, és a legtermészetesebb módon megtörténik.”

/Kollár-Klemencz László/

 

“A reményt nem lehet kiskanállal adagolni. Ha egyszer magába szívta az ember, hajlamos csak dagadni, csak dagadni, és a megfelelő pillanatban, a megfelelő körülmények között bármilyen falat el tud söpörni. Még a legsötétebbeket is.”

/Csurgó Csaba/

 

“Magadnak kell feltárnod a lelki sebeidet, hogy begyógyíthasd őket. De nem kell félned, mert minden helyzetben ott egy szalmaszál, amelybe belekapaszkodhatsz. Nem vastag kötél, csak szalmaszál, hogy tudd értékelni.”

/Polgár Lea/

 

“Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet.”

/The Originals c. film/

Kiemelt kép: http://wallpaper.zone/

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/