Szerdai pozitív – porszívóügynök a boldogság nyomában

Szerdai pozitív – porszívóügynök a boldogság nyomában

Ti is sokszor mondtátok azt, hogy nem fog menni?
Hányszor álmodtatok olyanról, amiben nem mertetek igazán hinni, mert úgy éreztétek, soha nem fog beteljesülni?
Túl nagy a csend… Látom magam előtt, ahogy számoljátok ezeket az alkalmakat.
Most pedig már ott jár a gondolatotok, hogy mi lett volna ha…?

Az emberek hajlamosak a kishitűségre. Persze, hiszen mind félünk a kudarctól.
Most tényleg a tapasztalat beszél belőlem, mert nem vagyok az a típus, aki képes elhinni azt, hogy a semmiből tényleg lehet várat építeni. Mindig csak az motoszkál(t) bennem, hogy mi van, ha elbukok?
De mostanában egyre többször bizonyosodik be, hogy a kitartás, és a kemény munka tényleg meghozza gyümölcsét, még akkor is, ha többször letörték a szarvainkat.

Becsapják az orrunk előtt az ajtót, és még egy kis rést sem hagynak nekünk nyitva. Házalunk az ötleteinkkel, mint valami porszívóügynökök, de csak annyi választ kapunk, hogy „nem veszünk semmit”. Nem kérnek belőlünk, azt mondják, nem vagyunk elég jók.
Mintha mást akarnánk a trónról letaszítani, pedig csak arra vágyunk, hogy megtaláljuk a boldogságot, és megvalósíthassuk azt, amire igazán vágyunk.

És tudjátok hol követjük el a legnagyobb hibát?
Ott, hogy ilyenkor feladjuk.

leap-of-faith

Kép: www.pickywallpapers.com

Elbuktunk már ezerszer. És ha még ezer kell ahhoz, hogy elérjük azt, amit akarunk?
Én nem félek többé a kudarctól. Hallgatok a szívemre.
És lehet, hogy sokkal jobban fájni, ha elesek, és még nehezebb lesz felkelni, de tudom, hogy ha igazán keményen dolgozok, akkor révbe fogok érni.

Készpénznek vesszük a holnapot. De ha ma feladjuk, és nem jön el a holnap? Akkor mit bizonyítottunk? Semmit… Csak azt, hogy nem szeretjük önmagunkat eléggé ahhoz, hogy tegyünk az álmainkért.

Becsaphatják előttem akár ezerszer az ajtót. Én kopogni fogok a következőn. Ha kell, elbukok még ezerszer. És tudjátok miért? Mert ez az élet értelme. Küzdeni azért, ami fontos.
Én most már csak a szívemre hallgatok. Na és Te? Követed a belső hangod?

 

Kiemelt kép: wallpaperbeta.com

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/