Szerdai pozitív – rend a lelke mindennek

Szerdai pozitív – rend a lelke mindennek

Mindenki ismeri az érzést, amikor eluralkodik az életén a káosz, és arra sincs ideje, hogy levegőt vegyen. Nemcsak, hogy a közvetlen környezetben eluralkodik a kupleráj, de ezzel együtt a lélekben is hatalmas felfordulás kerekedik. Csak a rohanás, kapkodás, mindenhova oda kell érni és el kell intézni, de mindeközben elfelejtünk élni, és már arra sem tudunk emlékezni, hogy vajon minek mi az értelme. Hova is haladunk? Boldogok vagyunk egyáltalán?

„Oltsd el a lámpát, kicsit tedd takarékra az agyad. Lassíts le egy percre ember, leelőzted magad!”

/Quimby/ 

Állj meg! Nézz körül! Már te sem látod át, igaz?
Tudom, tudom, nem kell rendet tenni, hiszen a zseni átlátja a káoszt, de úgy néz ki, hogy ez csak akkor hangzik jól, amikor anyuka rászól a gyerkőcre, hogy pakoljon össze a szobában.

Adj magadnak egy napot, amikor rendezed a dolgaidat. Nem kell több, csak egyetlen egy.
Rakj rendet, és takaríts ki. Fogd meg a határidőnaptáradat és készíts ütemtervet. Hidd el, így nem hagysz majd ki semmit sem. Menj pontról pontra, a fontossági sorrendet tartva, és tervezz előre. De ne hagyd ki magadat, sem pedig a barátaidat.

Miután rendet raktál a lakásban, az irodában és az időbeosztásodban, itt az ideje, hogy koncentrálj végre arra, ami belül van.
Nézd meg azt a naptárt, és gondold át mi az, amit tényleg muszáj megcsinálni, és mi az, ami gyakorlatilag felesleges. Húzd ki az ilyen semmire sem jó dolgokat, és írd be a helyére a nevedet. Mert az az idő a tiéd lesz. Amit csak magadra fordítasz.
Törekedj arra, hogy a rendszer mellett legyél spontán, találd meg az arany középutat.

kép: favim.com

kép: favim.com

Ahogy rendezed a körülötted lévő kaotikus helyzetet, úgy fog tisztulni benned a saját irányod. Lesz időd arra, hogy átgondold mit miért csinálsz, és hova tartasz. Lesz időd arra, hogy új célokat tűzz ki magad elé, és harcolj értük.

Igen, megint fájni fognak azok a dolgok, amiket eddig elnyomtál, de talán itt az ideje szembenézni velük. Nem gondolod? Nem menekülhetsz örökké, nem lehet mindig a szőnyeg alá söpörni a múlt sebeit. Azok ott lesznek rajtad életed végéig, de most végre kezdj el dolgozni azon, hogy elkezdhessenek gyógyulni.

Itt az ideje, hogy újra te legyél magadnak a legfontosabb, és ne engedd, hogy a mindennapi rutin beszippantson. Engedd, hogy visszaköltözzön beléd a boldogság, találd meg az új céljaidat, adj teret a spontaneitásnak, hagyd, hogy minden megtalálja a saját ritmusát. És így, újra harmóniába kerülhetsz önmagaddal.

 

Kiemelt kép: abstract.desktopnexus.com

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/