Szerdai pozitív – tiszta lappal

Szerdai pozitív – tiszta lappal

Újrakezdések, folyton folyvást egyhangúan rótt körök. Ezerszer próbáltunk már tiszta lapot kezdeni, és ebbe majdnem ugyanannyiszor bele is buktunk. Legalábbis én biztosan.

Mindig beleesek ugyanazokba a hibákba. Abba, hogy meglágyul a szívem, abba, hogy hiszek egy olyan dologba, amibe már ezerszer belebuktam. Abba, hogy nem küzdök elég erősen, nem maradok elég magabiztos, nincs elég erőm. Nem vagyok elég elszánt.
Rá kellett jönnöm, hogy egyetlen egy dolog van, ami miatt az a tiszta lap nem lett soha igazán tiszta, amiért nem tárultak elém új ehetőségek, amiért a becsukódott ajtó után sehol nem nyílt ki egy ablak. Mindennek csak egy oka volt. Én. Mert nem akartam eléggé.

Nem várhatjuk a megváltást a világtól, valami olyan erőtől, ami felettünk áll. Ha mi nem akarjuk igazán, akkor nem is fog megtörténni. Ahhoz, hogy elérjük amit akarunk, önmagunkban kell tisztáznunk, hogy mi is az, amire igazán vágyunk. Hogy tényleg azt akarjuk-e, vagy csak akarjuk akarni.

Tisztán kell látnunk ahhoz, hogy valódi elhatározásra juthassunk. A döntéseink azok, amelyek formálnak minket. Először fel kell mindent forgatni, majd újra elrendezni. Mindeközben megválni a régitől, befogadni az újat. Csak így mehet.

És ha nem akarod eléggé? Akkor nem is fog menni.
A válasz benned/bennünk van. A döntéseink tesznek minket teljessé, változtatják meg a jövőt, formálják a jelent. Tiszta lapot is csak az kaphat, aki igazán akarja azt.
A válasz bennünk van.

 

Kiemelt kép: yogalove.co.nz

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/