Szerdai pozitív – utazz velem!

Szerdai pozitív – utazz velem!

A szürke hétköznapok, a megszokott mindennapi robot előbb-utóbb kiöl belőlünk minden varázslatot. Elfogy az erőnk, nem tudunk pozitívan gondolkodni, elfelejtünk szeretni, kihuny belőlünk a remény szikrája. Mindig ugyanaz a rutin, alig némi különbséggel. Beszippant a munka, a sok tennivaló, a „meg kell javítani ezt”, az „el kell intézni azt”. A gyerek, a kapkodás, a megszokott környezet, az állandóság.  

Utazni csodálatos dolog. Megismerni valami egészen mást, kipróbálni olyat, amit nem minden nap tudunk. Egy-egy kirándulás nem csak a szem gyönyörködtetése miatt fontos, mert bizony egy ilyen kiruccanás a lelkünket is simogatja.

Hosszú ideje nem utaztam már. Megfogadtam, hogy ez az idei év más lesz. Sokszor mondják, hogy az idő begyógyítja a sebeket. Ez tényleg így van – akármilyen közhelyesen hangzik is -, de ezt kiegészíteném még annyival, hogy semmi sem jobb gyógyszer a szívfájdalomra, mint az, ha kiszakadunk a megszokott környezetünkből, legyen szó csak 1-2 óráról, napról, vagy akár hosszú hetekről.
Egy kirándulás, ismeretlen ételek kóstolása, a csodás tájak megismerése – amelyekről azt hittük, hogy csak a képeslapokon léteznek, vagy a Photoshop műve – olyan hatással tudnak lenni lelkünkre, mint a legerősebb gyógyszer, az igazi etalon.  

kép: www.keptelenseg.hu

kép: www.keptelenseg.hu

Ha felcsapnám a szinonimaszótárt, akkor az utazásra a következő szavakat találnám: kirándulás, kiruccanás, és talán még 1-2 ehhez hasonlót. De ha a lelkembe nézek, és átgondolom azt, hogy számomra mit jelent, akkor egészen más szavak jutnak eszembe, mint például varázslat, erő, gyógyulás, élmény, tapasztalat, és a csoda.

Nem feltétlenül kell nagyot álmodni. Néha elég, ha felkapjuk a túrabakancsot, és megmásszuk a legközelebbi hegyet. Bármilyen hihetetlen is, de összefoltozza a sebeket.
Egy utazás megváltoztat. Erőt ad ahhoz, hogy amikor véget ér, megújulva térhessünk vissza megszokott életünkhöz. Táplál minket. Újra vissza tudja csempészni szemünkbe azt a fényt, amit oly sokszor el szoktunk veszíteni.

Pakold be a táskád, vedd fel a bakancsod.
Keresd meg a legközelebbi hegyet, és gyógyítsd meg a szívedet. Hozd vissza a fényt megfáradt szemeidbe!

 

Kiemelt kép: mozgasvilag.hu

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/