Szerdai pozitív – SZERETEM MAGAM!

Szerdai pozitív – SZERETEM MAGAM!

Nos, ha nem is mindig megy ez a kijelentés ilyen könnyedén, de igyekszem jóban lenni önmagammal, azzal ez emberrel, akivel időm legnagyobb részét vagyok kénytelen tölteni. Mert igen, önmagaddal kell leélned az életed. De mielőtt enyhe skizofréniába hajlanánk, egyszerűsítsük le a dolgot.

Te, egy egyedi, különleges és megismételhetetlen csoda vagy. Nem lesz még egy olyan ember, aki pontosan ugyanolyan lenne, mint te. És ez az egyediség már elegendő indok kellene legyen arra, hogy szeresd magad!  De ha ez nem az, akkor gondolj bele abba, hányan szeretnek, hány ember van melletted. Ha olyan borzasztó lennél, mint ahogy azt sokszor magadról hiszed, szerinted ott lennének? Ha valaki bókol, vagy megdicsér, ne mondd azt, hogy dehogy vagyok ilyen vagy olyan, csak köszönd meg. És legfőképp higgy neki. De ami ennél is fontosabb higgy magadban, hidd el, hogy nem véletlenül vágysz dolgokra.

Ha nem megy összegyűjtöttem néhány gondolatot, amik nekem mindig beváltak:

 • Ne álmaid legyenek, hanem céljaid!
 • Nem kell látnod a teljes utat a célig, elég, ha a következő lépést látod! Gondolj bele, amikor éjszaka autóval haladsz az úton, mindig csak a következő néhány métert látod, mégis célba érsz!
 • Ne hallgass a kétkedőkre, nagyrészük olyan ember, aki soha semmit nem mert megtenni az életében, ezért ránt vissza téged is.
 • Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit csinálnak, hanem, hogy te mit tudsz megtenni azért, hogy jobb legyen az életed és elérd, amit szeretnél!
 • Szelektálj! Embereket és híreket egyaránt! Ami/aki lehúz, zárd ki az életedből, csak építő jellegű gondolatokat  és személyeket engedj be.
 •  Priorizálj! Azaz építs ki fontossági sorrendet, mind a napjaidban, mind pedig az egész életedben. Gondold végi mi az, amit feltétlenül meg kell tenned és mi az ami várhat, így kevesebb stresszt okozol magadnak.
 • Tanuld meg elengedni a dolgokat. Ne ragaszkodj görcsösen ahhoz,ami nem tartozik hozzád, ami fájdalmat okoz! Persze, tudom én, hogy a múltban élni kényelmes még akkor is, ha fáj, de hidd el, a jelen sokkal érdekesebb.
 • Tanulj  meg a jelenre koncentrálni. Légy ott abban a pillanatban, mai éppen zajlik, ha dolgozol a munkádra figyelj, ha vásárolsz, akkor arra, soha ne ugorj előre vagy vissza a gondolataidban, mindig arra figyelj, amit éppen csinálsz.
 • Ha negatív gondolat ütné fel a fejét, vedd észre, és cseréld ki egy pozitívra, az agyad egyszerre csak egy gondolattal képes foglalkozni.
 • Légy Te az, aki megmutatja, hogy igenis érdemes kilógni a sorból és, hogy igenis meg lehet csinálni bármit!
 • Légy őrült, ha kell, próbálj ki mindent, amit valaha is szerettél volna, ne félj, a vágyaink nem véletlenül vannak bennünk!
 • Ha megvan a célod, menj előre és még csak véletlenül se vedd le róla a szemed, mert ahogy elfordítod a fejed, abban a pillanatban látni fogod a kétkedőket,ahogy fejcsóválva nézik a küzdelmedet.
 • Ha elesel, állj fel! Tényleg ilyen egyszerű, fájni fog. Nem kicsit, nagyon. Nem egyszer, sokszor. De kárpótolni fog mindenért, amikor eléred amit szeretnél.
 • Légy önzetlen! Adj! Ha mást nem tudsz, akkor egy mosolyt, egy kedves szót! Hidd el jobban fogod érezni magad!

Tudom, hogy ezek nem egyszerűek és sokszor, amikor padlóra kerülsz nincs az a motivációs videó és buddhista szerzetes, de még csak annyi jégkrém-csoki-vörösbor kombó sem, ami jobb kedvre deríthet. Igen, kell néha ilyen is, de ha képes vagy tanulni az ilyen helyzetekből, átgondolni, hogy miért és hogyan kerültél oda, akkor már nyert ügyed van, és tudod onnan lentről mindig csak felfele visz az út, ezt tartsd szem előtt! Ha pedig már kezdesz feltápászkodni, akkor meríts erőt az eddigi sikereidből vagy akár a fenti gondolatok valamelyikéből. Csak kérlek, hogy ne maradj ott.

Kövessetek minket facebookon is!

Kép: www.tumblr.com

Szerző:

Bonyolult ember, egyszerű döntésekkel, őrült érzésekkel