Szeretnél szeretni?

Szeretnél szeretni?

Van, amikor úgy döntünk, hogy nem okozunk magunknak több fájdalmat. Másoknak már rég nem hagyjuk, nem engedjük, hogy megingassanak minket az önmagunkba vetett hitünkben. Megtanultuk kezelni a problémáinkat, az érzéseinket. Olyan rezzenéstelen arccal tűrünk már mindent, hogy azt egy profi póker játékos is megirigyelhetné.  Megtanultuk.

Megtanulunk írni, olvasni, számolni. Megtanuljuk a kovalens-kötés elméletét, a másodfokú egyenlet megoldó képletét, sőt a milliónyi évszám mellett  még irodalmunk nagyjaitól is hibátlanul idézünk, mert megtanultuk. Megtanították nekünk.

Viszont egy valamire nem tanítottak meg minket, ÉLNI! Azt senki nem mondta meg hogy kell. Ezt folyamatosan tanuljuk. Talán nem is lehetne ezt tanítani, de lehetne iránymutatást adni. Hogy az ember lánya mégis azért tisztában legyen azzal, hogy mit is csináljon eme tyúkszaros kis életével, amit erre az emberöltőre a világra kapott. Nos, ha azért olvastad idáig ezt a bejegyzést, hogy most megmondom a tutit, akkor csalódást kell okoznom, mert ezt én sem tanultam meg, mert nem tanították, de egyet már bizton állíthatok, ahhoz, hogy igazán élj, SZERETNED KELL!! Önmagadat és másokat egyaránt. Ha ez nincs meg, akkor nem élsz, nem élhetsz igazán. Belegondoltál már, milyen lenne úgy felkelni, hogy nincs kiért? Belegondoltál abba, hogy milyen lenne, ha érted sem kelne fel senki? Nem, persze, hogy nem, hisz ezek a dolgok olyan természetesek, mint, hogy a Nap keleten kél és nyugaton nyugszik. Tudod, mikor fogod érezni ezek súlyát? Amikor megismered a hiányát. Amikor nem lesz kihez futnod, amikor nem nézz rád az a csillogó szempár, amikor nem kérdezik meg milyen napod volt, amikor nem lesz, aki átöleljen. És amikor mindezeket Te sem tudod megtenni senkivel.

Igen, ezeket a dolgokat természetesnek találjuk, de valójában kevés dolog van, ami nagyobb erőfeszítést, odafigyelést és munkát igényel, mint egy bármilyen emberi kapcsolatot fenntartani. Folyamatosan figyelnünk kell magunkra, a másikra, a tetteinkre, a szavainkra, mindenre. Ez nagyon nehéz, ezt senki nem fogja megtanítani Neked, hogyan kell ezt jól csinálni. Hogyan kell jól szeretni? De egyet biztosan tudok, ha valakit igazán szeretsz, és ő is őszintén szeret, akkor meg fogjátok találni az utat egymáshoz, nem biztos, hogy elsőre, vagy másodjára, de meg fogjátok találni, mert meg akarjátok találni és kifogások helyett megoldásokat kerestek.

Én csak arra kérlek, hogy higgy magadban, és merj szeretni! Merd kimutatni az érzéseidet, ha pedig ez a másiknak nem tetszik, akkor már most sétálj ki azon a bizonyos ajtón és vissza se nézz. Nem érdemel meg Téged! Majd akkor maradj, ha olyan ember van melletted, aki szeret és tisztel minden hibáddal, hülyeségeddel és hisztiddel együtt. Mert van ilyen ember! Létezik és csak arra vár, hogy egymásra találjatok és megtaláljátok egymásban saját magatokat. Akkor szeretni fogsz, akkor merni fogsz szeretni és akkor tudni fogsz szeretni!

Kövessetek minket a facebookon is!

Kép: https://www.theodysseyonline.com/struggling-find-love

Szerző:

Bonyolult ember, egyszerű döntésekkel, őrült érzésekkel