Szeretni nem lehet parancsszóra – Káosz karácsonyra

Szeretni nem lehet parancsszóra – Káosz karácsonyra

December 10-én startolt a mozikban a Káosz karácsonyra című amerikai komédia.  A film csodálatos képeken keresztül sző össze számtalan rövid történetet egy hatalmas egésszé.  Eközben végig egy külső narrációt kapunk, ami meseszerűvé teszi a valóságot. Adott egy hatalmas család, aminek minden tagja egy álombeli szentestét szeretne. Kiscsizmák a kandallókon, égősor a karácsonyfán, pulyka a sütőben. Csupán egyvalamiről feledkeznek meg mind: a másikról. De vajon elkerülhető-e a karácsonyi veszekedés negyven évnyi házasság után? Megtalálható-e egy reptéri bárban  last minute álmaink férfija, akit a szülőknek be tudunk mutatni az esti vacsorán? Egyedülálló apaként feltétlenül kudarcot kell vallanunk gyerekeink előtt? Ajándékozhatunk fiúnknak egy fiatal, csinos pincérnőt? Van első csók a fagyöngy alatt? És a legfontosabb: eszükbe jut-e, hogy a családunkat nem tudjuk visszacserélni karácsony után?

c1

Régóta nem láttam már ennyire üdítő ünnepi vígjátékot. Humorban és érzelmekben is gazdag, és bár a szereplők nem tökéletesek (nem hiányozhat a palettáról a szenilis nagynéni vagy a kamu Télapó sem) végig azért drukkolunk, hogy békésen üljenek le a megterített asztal köré, utána pedig meghitten énekeljenek a kandallóban ropogó tűz mellett.  Bár a film nem lesz egy karácsonyi klasszikus, az biztos, hogy az idei szezon legszórakoztatóbb holiday mozija. Ajánlom hát a filmet mindenkinek, aki állt már kint hóesésben nyitott szájjal, hogy megegye a pelyheket, akiknek ledöntötte már valamilyen négylábú a karácsonyfáját, aki szereti Nina Simonet, sírt már a Télapó ölében, vagy szimplán besokallt már a karácsonyi forgatagban. 

Képek: www.themonitor.com, www.rogersmovienation.com

Szerző:

"Ez nem az a tánc, amiből nem kérsz, ez nem az az öröm, amitől nem félsz, ez nem az a perc, ami megvár, ez nem az a lány, akiért nem kár. "