Szerkesztőnk irodalmi kalandjai

Szerkesztőnk irodalmi kalandjai

Kazsimér Nóri szerkesztőnk kirepült a Lendület Magazin fészkéből és új projektbe vágott. Illetve, nem is annyira újba, hiszen egy régi álmát valósította meg a napokban. Következő interjúnkban irodalmi témában vezetett honlapjáról és jövőbeli terveiről kérdeztük őt.

Azoknak, akik esetleg nem tudnák, elmondjuk, hogy a hétfői napokat vezetted nálunk egy éven át, majd új szerkesztők beválogatásával immáron a háttérmunkában segédkezel. Nemrég indítottad el a Fyvone névre keresztelt honlapod. Mit lehet tudni róla?

Nem eveztem vele annyira idegen vizekre. Továbbra is könyvekről, könyves hírekről, írókról készítek cikkeket, ugyanakkor hiányzott egy olyan felület, ahol mindent egyben összegyűjtve tárolhatok. Vannak itt a saját írásaimról is bejegyzések, könyvklub, külön blog a nagyvilágban történő irodalmi eseményekről, illetve egy csomó érdekesség, pl koboldszótár, karakterek, grafikák, térképek a könyveimben is megjelenő fantasy világról.

Milyen rovatokkal találkozhatunk a Fyvone honlap keretein belül?

Mint már említettem, lesz egy könyvklub. Minden hónapban kiválasztanak az olvasók egy bestsellert és közösen elolvassuk majd. Később kritika/ajánló készül belőle. Úgymond lerántjuk a leplet a sikerlistás könyvekről. Ezen túlmenően van egy online könyv rovat, melynek keretein belül a saját regényemet olvashatják folytatásosan az érdeklődők. Könyves hírekkel csütörtökön jelentkezem, pénteken a fő elem a polckukkolda, vagyis amikor bárki beküldhet nekem egy képet a könyvespolcáról, a hétvége pedig a havi nyereményjátékoké. Természetesen cikkekkel folyamatosan jelentkezem a rovatoktól függetlenül is.

Mi motivált abban, hogy saját honlapot készíts?

Elsősorban az, hogy kezdtek kicsúszni a kezeim közül azok a felületek, ahová írtam. Szerettem volna egy helyre összpontosítani, egy helyen látni az írásaimat. Így nem csak nekem könnyebb, de azoknak is, akik eddig olvastak tőlem. A honlap egyébként tavaly fogalmazódott meg bennem, azóta szépítgettem és töltögettem. Remélem, minden irodalomkedvelő olvasónak elnyeri majd a tetszését.

Mik a jövőbeni terveid a weboldallal?

Szeretnék egy érdeklődő olvasóbázist kialakítani, akikkel megoszthatom könyves élményeimet és akik részt vesznek a Fyvone közösség életében, akár a könyvklubbal, akár a saját irodalmi benyomásaikkal. Szeretnék úgy tekinteni erre, mint egy olyan projektre, melyet sikeresen vezettem hosszú időn keresztül.

Aki szerette nálunk Nóri írásait, mostantól a www.fyvone.hu oldalon, valamint a hozzákapcsolódó közösségi felületeken követheti és támogathatja őt ebben az izgalmas, irodalmi kalandban, melybe fejest ugrott. 

Szerző:

"Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető.Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap!Hiszek a csodákban." /Audrey Hepburn/