Szilveszteri kívánság

Szilveszteri kívánság

Azt mondják újrakezdés, új tervek, új álmok, célok kitűzése. Új határidőnapló, meg naptár, az év lezárása, pezsgőbontás, jobb esetben azokkal vagy, akiket szeretsz és nem egyedül. Azt mondják, vannak babonák. Ne vidd ki a szemetet, egyél lencsét, szárnyast viszont ne meg hogy ilyenkor szoktak fogadalmat tenni, mit változtatnak a következő naptól, amikor éjfélt üt az óra… Az emberek nagy része pedig be se tartja. 

Én azt mondom, ez a nap nem másabb, mint a többi. Olyan, mint a Valentin nap. Igaz, ez a mai nem a szerelemről, hanem az újrakezdésről szól. De szerintem bármelyik reggel lehet az, amikor az ember eldönti, hogy mostantól változtat. Minden más lesz. Eldönti, hogy munkát vált, le akar fogyni 10 kg-t, változtat a dolgokhoz való hozzáállásán. Ehhez nem kell a Szilveszter. Ez a nap nekem már túlontúl kötelező. Érezd jól magad! Bulizz! Legyél társaságban! Változtass! Annyira kötelező, hogy már jól sem esik. Elvárások tömkelege.

72234-640x360-640-cargo

Kép: www.visitlondon.com

Nekem marad a régi határidőnaplóm, mert augusztustól augusztusig tart. Nem a szokásos januártól januárig. Nekem maradnak a mostani álmok, mert nem akarok letérni az útról, amin elindultam. Nekem nem indul egy újabb év, csupán a 2017-es számot fogom mindenhol viszont látni. Nekem minden marad ugyanolyan. Nekem ez az év nem fog az újrakezdésről szólni.

Én Szilveszterkor sosem teszek fogadalmakat, soha nem is tettem. Mindig kívánok… Valami olyan dolgot, ami a csodával határos és reménykedek benne, hogy valóra válik. Persze, következő évre elfelejtem mi volt az, ami megint nem teljesült be.

new-year-goals

kép: weheartit.com

Nekem maradsz te, mert olyan mélyen beleivódtál a szívembe, a retinámba, a bőrömbe, hogy ha akarnék, se tudnék ezen változtatni. A lételemem vagy, még így is. Így, hogy már nem is létezünk. Hogy már nem is ismerlek. Nekem maradnak a régi érzések, a régi veled elképzelt be nem teljesült álmok, a nélküled továbbrohanó életem.   

Ez az év más volt, mint a többi. Kifordult a sarkából. Csodák, meg csodás új emberek. Ez az év szinte mindenhol klappol. Mondhatni tökéletes a maga módján. Legalábbis másnak az lenne, ha nem én lennék az a valaki, aki ezt az életet éli.

Ugyanúgy, mint minden egyes Szilveszterkor, amikor éjfélt üt az óra, én bort fogok kortyolgatni a pezsgő helyett. Ugyanúgy kívánni fogok, fogadalmak helyett. De most az egyszer más lesz ez az este. Most emlékezni fogok a kívánságomra. (Azt mondják, ha elmondod, nem válik valóra. De őszintén, ez akkor se fog, ha megtartom magamnak piszkos kis titokként.)

Téged foglak kívánni. És remélem, hogy abban a pillanatban, amikor rád gondolok…
Végre egyszer te is rám fogsz!

Kiemelt kép: http://24.hu

Szerző:

Rodonit Zoé
"Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető.Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap!Hiszek a csodákban." /Audrey Hepburn/

Szólj hozzánk!