Szójaviasz gyertyák a környezetvédelem jegyében – ajánló Julie V. Scott alkotásaihoz

Szójaviasz gyertyák a környezetvédelem jegyében – ajánló Julie V. Scott alkotásaihoz

Intenzív illatkeverékek, személyre szabott készítmények, hatalmas választék és egyedi kivitelezés.

 Julie április óta kápráztatja el a magyar könyvmoly közösséget a gyertyáival, amelyek öntéséhez természetes anyagokat használ. A kézművesség nem áll messze tőle, eddig ékszereket, medálokat készített gyógyhatású ásványkövekből, féldrágakövekből, rengeteg vásárban és fesztiválon megfordult már.

A képet Julie készítette

A képet Julie készítette

Eredetileg a saját regényéhez szeretett volna gyertyát készíteni, de annyira beleszeretett a folyamatba, hogy már nem tud leállni. Remek ötletei vannak, nemcsak egy adott könyvhöz talál ki tökéletesen passzoló illatkombinációkat, hanem zenekarokhoz, filmekhez, sorozatokhoz is, és nem utolsó sorban motivációs jellegű idézetek is szerepelnek a címkéken.

És ha már címkék, akkor megemlíteném, hogy Julie személyre szabott gyertyákat is készít születésnapra, névnapra, vagy bármilyen más hasonló eseményre. Ha a vásárló olyan gyertyát szeretne, amin a saját képe szerepel (baba-mama, friss házaspár, családi fotó, stb), akkor annyi a dolga, hogy egy nagy felbontású, lehetőleg profi kamerával – nem feltétlen kell fényképezőgépre gondolni – készített képet küld neki, és ő egy szempillantás alatt megálmodja és elkészíti a hozzá leginkább passzolót.

A repertoárjába nemcsak gyertyák, hanem illatviaszok is tartoznak. Ezeket egy párologtatóba kell helyezni, ami alá begyújtva kellemes illat tölti be a szobát. Nemrégiben elkészítette az első mistery box-át, ami a „Princess of the Bookshelf Kingdom” nevet viseli, nemsokára pedig egy újabb dobozzal örvendezteti meg a követőit. Két olyan alkotása is van, amiben meglepetéseket rejtett el. A fentebb említett doboznak van egy saját gyertyája is, ami megmutatja a benne lévő ásványköves nyaklánc segítségével, hogy melyik Disney hercegnő áll a vásárlóhoz a legközelebb. A másik a Harry Potter rajongóknak kedvez: az Expecto Patronum-ban egy medált rejtett el, amely arra világít rá, hogy melyik lehetne a vásárló patrónusa, ha abban a világban élne.

Julie nem győzi eléggé hangsúlyozni, hogy környezetkímélő összetevőket használ a termékei elkészítéséhez. A 100%-os szójaviasz mellett természetes illóolajokat és színezékeket vegyít össze, amelyek állatkísérletektől mentes, és lebomló alapanyagoknak számítanak.

Ajánlom Julie alkotásait, ugyanis minden egyes darabba beleteszi saját magát is, nemcsak a szeretetét. Még a legkisebb illatviaszra is külön figyelmet szentel, az egyedi megrendeléseken pedig annyit agyal, hogy az tökéletesen megfeleljen a megrendelőnek.

Instagram: @handmadebyjulievscott

Facebook: Handmde by Julie V. Scott