Tállya Challenge – Magyarország legújabb kihívása Európa közepén!

Tállya Challenge – Magyarország legújabb kihívása Európa közepén!

Az idei év őszén először kerül megrendezésre, egy Európában is egyedülállónak számító sportesemény, a Tállya Challenge. A versenyen két kategóriában lehet indulni: az egyik a TC-RUN, ha valaki igazán extrém futásra vágyik, egy akadályokkal nehezített terepen, a másik a TC-BIKE, mely egy egyedülálló mountain bike verseny élményét adja.

Kép forrása: Tállya Challenge

A rendezvény különlegességét, a festői környezetű Tállya település mellett a Colas bánya, és az azt körülvevő terület adja. Monumentális, néhol már holdbéli kinézete egyedi és különleges élményt biztosít a két külön versenyszámot, a futást és a mountain bike távokat teljesítőknek. Tállya, a történelmi borvidék jellegének és az elmúlt 10 év fejlesztéseinek köszönhetően egyre kedveltebb turisztikai célpont. A község közigazgatási területén fekszik a COLAS Északkő Bányászati Kft. üzeme, amely egy aktív andezitbányaként üzemel.

Tállya egy község, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban található. A híres Tokaj-hegyaljai borvidéken fekszik, Miskolctól 45 km-re keletre. Budapest felől érkezve az M3-as autópályán, majd az M30 lehajtót elhagyva Szerencs irányban a 37-es számú főútvonalon közelíthető meg.

Versenyinformációk:
Versenytáv: 12km/1 kör
Sportágak: Futás/MountainBike

A TC-RUN egy akadályokkal nehezített terepfutó verseny, extreme helyszínével (Colas Bánya) 14 éves kortól biztosít kihívást a résztvevőknek. Palánkok, rámpák, mocsaras árkok, óriás munkagépek, kötélhálók és még jó néhány akadály várja a kalandfutás rajongóit, akiknek nem csupán az akadályok meghódítása, hanem a bajtársiasság, az akaraterő és kitartás megtapasztalása is felejthetetlen élményt nyújt a megmérettetés során. A kijelölt TC-RUN táv 1 illetve 3 fős csapatban is teljesíthető. A 3 fős csapat együtt teljesíti a 12km-es távot, és mindhárom csapattag időeredményének összege a mérvadó a ragsoroláskor.

Pályatérkép (Kép forrása: Tállya Challenge)

A TC-BIKE egy egyedülálló mountain bike verseny, amely az aszfalt és extrém terepviszonyokat egyaránt magában foglalja a 12km-es táv alatt. A pálya olyan kerékpárral teljesíthető akadályrendszereket is tartalmaz, amely az országban egyedivé teszi a TC-BIKE pályavezetését. A kijelölt TC-BIKE táv 1 illetve 3 fős csapatban is teljesíthető. A 3 fős csapat 3×12 km teljesítését jelenti váltóban. A váltó összeadott időeredménye mérvadó a rangsoroláskor!

Az esemény időpontja: 2017. október 6-8.
Az esemény helyszíne: HU-3907 Tállya, Rákóczi út 23
Bővebb információ és programok
Nevezés információ
Event

A háromnapos versenyhétvége alatt, kiegészítő programok vehetők igénybe, előzetes bejelentkezés alapján. (Dűlőtúra, vezetett borkóstolók, pincetúrák.) 
Bejelentkezés: info@tallyachallenge.hu

Forrás és kiemelt kép: Tállya Challenge

Szerző:

Könyvekben élek. Az írók, és a műveik szereplői gerjesztik nekem a komfortos világomat, ahol én jól érzem magam. Azt hiszem, ha nem egy ilyen múlt lenne mögöttem, mint amilyen van, most nem értékelném az apró dolgokat, nem írnék, és nem lenne egy könyvjelzőm ,,A KÖNYVEK NEM BÁNTANAK" felirattal.