The Bold Type sorozatajánló

The Bold Type sorozatajánló

Adott három huszonéves lány New York-ban, akik az egyik leghíresebb női magazinnál dolgoznak, próbálják beindítani a karrierjüket,  miközben a szerelmi és családi életük folyton bekavar. Tudom, úgy tűnhet elsőre, minta még egy tipikus tinisorozatról lenne szó, ahol elkényeztetett lányok siránkoznak arról, mennyire nehéz az élet miközben szürreálisan egyszerűen megoldódik minden körülöttük, nem úgy, mint a valóságban. De ez a sorozat mégis más.

Méghozzá azért, mert valóságos. Én nagyon pozitívan csalódtam benne, annak ellenére, hogy kicsit félve kezdtem bele. Már a pilot megfogott valamiért, de már az is valami nálam egy sorozattal kapcsolatban, ha végig bírom nézni az első részt anélkül, hogy megállítanám vagy elkezdenék valami mást csinálni közben, mert unom. Válogatós vagyok, annak ellenére, hogy rengeteg sorozatot nézek. Ezt nem untam.

A sorozat tulajdonképpen erős, feminista nőkről szól, a szó legpozitívabb értelmében. Jane (Katie Stevens), aki újságíró, és mindent megtesz, hogy megfeleljen a főnökének, mindemellett keresi önmagát és persze azt az embert, aki mellett igazán önmaga lehet. Kat (Aisha Dee), aki a magazin social-média részlegéért felelős, rájön, hogy nem csak a férfiakhoz vonzódik, és ezáltal egy új világ nyílik meg számára. Sutton (Meghann Fahy) pedig, aki eddig asszisztensként dolgozott, most már szeretné azt csinálni, amiről mindig is álmodott, ez pedig a divat szakma, és ezért mindent megtesz. Elképesztően kitartó és független nők mindhárman.

A három lány mellett pedig elképesztő, amit a sorozat a side-karakterekből kihozott. Adott a „bossy” főnök, Jacqueline (Melora Hardin), akiről elsőre azt hinnéd, hogy tipikus főnök, akit nem érdekelnek az alkalmazottak érzései, aki csak önmagával törődik, narcisztikus és materiális, ennek ellenére minden résszel egyre inkább beleszeretünk, és valószínűleg minden nő ilyen főnökre vágyik, legalábbis  én mindenképp így látom. De ott van például Sutton „szeretője” Richard (Samuel Page), aki 15 évvel idősebb nála és a magazin tanácsának egyik tagja, a kapcsolatukat pedig nem vállalják fel, ezért egyből gondolnánk, hogy valószínűleg nem veszi komolyan a lányt, csak a szex miatt van vele és hosszú távon ebből nem lesz semmi; ennek ellenére az egyik legszebb szerelmi történetről van szó, amit elképzelhetünk, és kicsit visszahozza a „léteznek még rendes pasik” elvet. Vagy ott van Adina (Nikohl Boosheri), aki miatt Kat rájön, hogy biszexuális és teljesen kimozdítja őt a komfortzónájából, ami számomra azért csodálatos, mert ebből megmutatkozik, hogy az élet tele van meglepetésekkel, csak ki kell nyitnod a lelked ahhoz, hogy rád találjon a boldogság.

Oké, nem mondom, hogy nincsenek tipikus klisék a sorozatban, hiszen valahogy el kell adni a közönségnek, de minden rész tartalmaz valami csodálatos igazságot, ami miatt rájöhetünk, hogy mennyire jó nőnek lenni, illetve hogy milyen erős és fontos a nők közötti összetartás és barátság.

A sorozat trailerét megnézhetitek itt:

Kiemelt kép: https://images-na.ssl-images-amazon.com/

Szerző:

“Mindünk anyaga sugárzó lehetne, ha mernénk hasadni.” /Fodor Ákos/