The Office sorozatajánló

The Office sorozatajánló

Magyar nevén a Hivatal című sorozat amerikai verziója sajnos már jó ideje kaszát kapott, de 9 évaddal örvendeztetett meg bennünket, és annak minden része kincs. Legalábbis számomra. Már háromszor néztem újra az évek során, és még mindig megunhatatlannak tartom.

Miről is szól? Tulajdonképpen ez egy ál-dokumentumfilm sorozat, ami beavat minket egy papírforgalmazó cég, a Dunder Mifflin mindennapjaiba és a dolgozók életébe. A sorozat nem a tipikus alánevetős-sitcomokat idézi, pont ettől lesz olyan szerethető, hiszen sajátos humora van. Tehát igazából egy csapat irodai dolgozóról és az ő átlagos életükről szól, mégis lehengerlően szórakoztató.

Michael és az aranyköpései…

Michael, az irodavezető, aki roppant idegesítő és kínos módon próbál beleavatkozni minden alkalmazottja -magán-életébe, persze azt gondolja magáról, hogy ő a valaha volt legjobb főnök a világon, ezzel pedig kivívja az alkalmazottak ellenszenvét. Ugyanakkor ahogy a sorozat halad előre, a maga bugyuta módján az ő szerethetősége is megmutatkozik. De ott van pl. Jim, az egyik sales-es, aki nem túlzottan szereti a munkáját, ugyanakkor szorgalmas és jó munkaerő, viszont több örömét leli Dwight szivatásában mint a papíreladásban. Dwight szintén a sales-et erősíti munkájával, aki pont Jim ellentéte, folyamatosan bosszankodik miatta és mindent megtesz azért, hogy Michael elismerje a munkáját, emellett borzasztóan törtető. Mellettük még Pam, a recepciós a másik főszereplő, aki egy átlagos lány, és talán a legérdekesebb dolog benne a Jimmel való kapcsolata, és annak kibontakozása (ami egyébként az egyik legjobb szál a sorozatban), ugyanakkor nagyon szerethető karakter.

Viszont elengedhetetlennek tartom megemlíteni a könyvelő részleget is, akiket a hihetetlenül buta, ám szerethető Kevin (Brian Baumgartner), a bigottosan katolikus macskás-nő Angela (Angela Martin) és a meleg (igen ez a legérdekesebb dolog benne) Oscar (Oscar Nunez) tesz ki, ugyanis ők is hihetetlenül sokat adnak a sorozat humorához.

A cast csodálatos, főszerepben Steve Carell (Michael Scott), John Karsinski (Jim Halpert), Rainn Wilson (Dwight Schrute) és Jenna Fisher (Pam Beesley). De a sorozat színészgárdája rajtuk felül is lehengerlő, feltűnik még többek között Mindy Kaling (aki a sorozat után saját műsorral futott be), Ellie Kemper (aki szintén kapott egy saját sorozatot a Netflix által), vagy hogy még ismertebb neveket mondjak, Ed Helms vagy Kathy Bates.

Rengeteg dolgot írnék még a sorozatról, talán kicsit elfogult is vagyok, de tényleg csak ajánlani tudom. Megfelelő sorozat az unalmas hétköznapokra, vagy munka utáni stresszlevezetésnek, szombat délelőtti időtöltésnek egy esős napon, vagy akármikor.

Itt egy rövid trailert láthattok a sorozatról:

És még egy videó, ami az egyik kedvencem lett:

Kiemelt kép: https://i.ytimg.com/vi/sVSYPlBysdE/

Szerző:

“Mindünk anyaga sugárzó lehetne, ha mernénk hasadni.” /Fodor Ákos/