Titkod voltam mostanáig

Titkod voltam mostanáig

Sok-sok évvel ezelőtt kezdődött. Pár ártatlan üzenetváltással indult, belepirulós lopott pillantásokkal. Aztán már azt mondtad, hogy egyszer én leszek a feleséged, és hogy mindennél jobban vágysz rám. Talán nem szabadott volna hinnem neked. Talán nem kellett volna beleborzonganom a lágy érintésekbe, és megbocsátani az első csókunkkor elkövetett baklövésedet.

Telt az idő, és egyre jobban megszerettelek. Elnéztem a hibáidat, ahogy te is az enyémeket. Olyan megszokottá vált minden. Nem volt furcsa, hogy megbántasz és megbántalak.
Megszoktuk a megalázó pillanatokat, a teátrális jeleneteket, a sós könnyeket és azt is, hogy egyik nap én alszom nálad, másnap meg ki tudja, hogy éppen kivel és merre jársz… Vagy hálsz…
Megszoktuk, hogy egymás titkai vagyunk.
Megszoktuk, hogy azt tehettél, amit csak akartál, én pedig vártam arra, hogy egyszer majd tényleg kinyílj nekem és úgy szeress, ahogy azt mondani szoktad – de nem mutattad.
Megszoktuk egymást, megszoktuk a fájdalmat.
Függővé váltunk. Függtünk egymástól. Olyanok voltunk, mint a heroin. Kellett, akartuk, még akkor is, ha tudtuk, hogy tönkretesz.

Nem úgy alakult, ahogy kellett volna. Nem úgy csináltuk, ahogy a normális emberek szokták. Hagytuk, hogy átlépjük egymás határait, bántottuk, gyötörtük a másikat. Szerettünk és szeretve voltunk. Mérgező szerelemben éltünk, amit soha senki nem értett meg, csak mi. A mai napig kérdő tekintettel néznek rám, hogy ezt miért csináltam így, és ennyi ideig. És nem értik meg, hogy miért szerettelek annyira. Az igazság az, hogy én sem tudom. Nincs rá magyarázat. Szerettelek. Most is szeretlek. Mindig szeretni foglak.

Sok-sok év telt el, és most már nem várjuk egymás hívását. Talán soha többé nem fogunk beszélni. Megbántottál és megbántottalak. Meggyötörtél és meggyötörtelek. Többé már nem vagy a titkom én meg nem tudok többé a titkod lenni.

 

Kiemelt kép: http://www.goodfon.su/

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/