Antique és Napravágyók – új kislemezzel rukkolt elő a Lost Continent!

Antique és Napravágyók – új kislemezzel rukkolt elő a Lost Continent!

Ma egy rendhagyó ajánlóval érkeztem. A megszokott könyvajánlók helyett egy bandát mutatnék be nektek. A Lost Continent csellóval és szimfonikus hangzásokkal tarkított, modern metált játszó zenekar, amelynek sokéves tapasztalattal rendelkező tagjai Bokodi Bálint énekes, Madaras János Alexander csellista, Várkonyi Gábor basszusgitáros, Rinkács Péter és Tóth Péter gitáros és Szabó Richárd dobos. Élőben először  2013. júliusában mutatkoztak be a Tattoo The Sun Fesztivál koncertsorozat keretei közt a Dürer Kertben. Azóta folyamatosan koncerteznek, főként Budapesten, de megfordultak már vidéki klubokban is több alkalommal. Részt vettek a Talentométer és a Wacken Metal Battle Hungary tehetségkutatókon. Mindkét versenyen dicsérő szavakat kaptak a zsűritől és előkelő helyezést értek el.

A Lost Continent első albuma „A Divine Proportion” címmel 2014. július 7-én jelent meg. Ezt az év egyik legizgalmasabb magyar metál kiadványának titulálták. A zenekar első lemezét 2 kategóriában is jelölték a Hang-súlyon (Hungarian Metal Awards). Ez a bemutatkozó lemez a Supersize Recordings-ban készült.

A zenekar 2016. márciusában kiadta első hivatalos videó klipjét, a Rusty Casket c. dalukhoz, a GarageLive Records gondozásában, „single”-ként, majd 2017. januárjában kiadta első magyar szövegű dalát is, ezt már szerzői kiadásban.

Az új „Antique” EP (kislemez) premierjére 2018 .május elején került sor. A zenekar ezzel lezárt egy nagyjából 5 éves periódust, valamivel modernebb vizek felé evezett és egy kicsit finomított a stílusán az aktuális tagok és hallgatók szája íze szerint. Ezen a kis lemezen összesen hat dal hallható, melyek közé bekerült a fent említett két single dal is, valamint továbbiakkal is bővült. A zenekar elég nagy hangsúlyt fektetett a dalszövegek nyelvére, hiszen magyarul és angolul is énekelnek a lemezen. A lemez bemutatására május 11-én került sor a Dürer Kertben. Ti ott voltatok?

A LostContinent egy következő évadra tervezett belföldi turnén, és a második nagylemez elkészítésén dolgozik.

Nekem személy szerint nagyon tetszenek az olyan zenék, amiben ötvözik a műfajokat, ahol igyekeznek újjal előrukkolni. És ha van ennek némi köze a metálhoz, akkor engem megvett kilóra. A Lost Continent pontosan ilyen, a kislemezen igazán igényes és epikus alkotásokat talál a hallgató, a dalszövegek költőiek és elgondolkodtatóak, katartikus élmény hallgatni őket.

Mivel egy időszakban rendszeres Dürer látogató voltam, azt hiszem, ideje visszaszoknom. Hogy maradhattam le egy ilyen szuper bandáról? Hogyhogy eddig még nem hallottam róluk?

Aki szereti a szimfonikus és/vagy modern metál zenét, nem riad vissza egy kis szívből jövő hörgéstől, annak biztos elnyeri a tetszését ez a kislemez!

Ti is hallgassatok bele a Napravágyó c. dalukba, vagy keressétek fel őket az alább felsorolt elérhetőségeken:

Youtube

Soundcloud

Facebook

A képeket a banda szolgáltatta