Üvegszilánk

Üvegszilánk

egyszer azt mondta “többre vagyok hivatott” és elhittem neki. elhiszem néha, néha pedig nem. olykor megreked minden egy mederben és nem tudom a dolgokat kiterelni belőle. belefáradok és feladom. ilyenkor eszembe jut, mit is mondott. hisz bennem. hisz a tehetségemben – én is hiszek, csak néha elfelejtem, ha jön egy akadály.

mert mindenki hisz abban, legalábbis ha nem mindenki de sokan, hogy többre hivatottak. hogy nem rekedhetnek meg, hogy meg kell mutatniuk mit tudnak. keresik a lehetőségeket a kiugrásra. aztán vannak, akik félúton elhagyják ezt a hitet. hitet önmagukban, a tehetségükben, a képességeikben, a világban, az emberekben és csak igazán kevesek menetelnek tovább. persze velük is megtörténik, hogy a szél üvegszilánkokat fúj a szemükbe, kimarva minden édes reményt és álmot, belecsöppentve őket egy olyan valóságba, ahol minden egyes elismerő szóért meg kell küzdeni, több órát kell túlórázni a fizetésért vagy egyáltalán örülni kell annak, ha van munkánk.

időnként nehéz kimosni az üvegszilánkokat a szemből, nehéz átvészelni a kemény napokat, tartani magamban a hitet, hogy egyszer eljön az én időm. mert nem, én nem adom fel az álmaim, erre képtelen vagyok. rendületlenül hiszek abban, hogy amit kitaláltam magamnak véghez is viszem. hogy a sorsom én is írom és minden lehetőséget megragadva formálom is. csak néha kell egy pofon az élettől, ami másik irányba terel. egy jobb irányba, csak az elején sose látom be – persze a végén mindig bebizonyosodik, hogy szeret az élet és kezéből ad szeleteket a boldogságból. még tanulnom kell a türelmet mert mindent akarok és mindent most, persze ez nem így megy, mindent a maga idejében – mondják, és igazuk van. tudom és hiszem, hogy egyszer az írás lesz a munkám. az az igazi írás, nem az asztalfióknak írós. nem a nagydobraverős, mindenen sarkon becsekkolós, felvágós hanem a csendes, a lelket tartós írás. az őszinte, jó szót adó, mindig valamit magaddalvivős írás. hiszek benne. hiszek benne, hogy valóság lehet, nem csak habos-babos álom. csak ki kell tartanom.

www.favim.com

www.favim.com

Szerző:

"láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?"