„Vajon létezik olyan szerelem, ami felülírja a bosszúvágyat is?” – könyvajánló Katie  Francoise: A harag ébredése

„Vajon létezik olyan szerelem, ami felülírja a bosszúvágyat is?” – könyvajánló Katie Francoise: A harag ébredése

Recenziós példányként jutottam ehhez a kitűnő könyvhöz. Molyon megnéztem, hogy másnak mi volt róla véleménye, mert erre nagyon kíváncsi voltam. Teljesen ledöbbentem, hogy ekkora negatív véleménnyel voltak a könyvről, úgy látszik, vonzom az ilyeneket. Így hát el is kezdtem olvasni, ahogy végére értem, kellemesen csalódtam. Hiszen a véleményekkel ellentétben nagyszerű, izgalmas és fordulatos történetet kaptam.

Katie Francoise – könyv szerzője

Adott egy kisfiú, aki szeme láttára tartóztatták le az édesapját koholt vádakkal. Édesanyja pedig elhagyta, így korán árvaságra jutott. Felnőve már CIA kötelékében állt, hogy bosszút állhasson azokon az embereken, apját börtönbe juttatták és sajnos ott meg is halt. Így megkapja élete legnagyobb megbízást a cégtől, ahol be kell épülnie egy családhoz. Itt kezdődik igazán izgalmas, kémkedős történet. Hiszen Nathan, aki beépült a családhoz sofőrként, később beleszeret főnöke lányába Jessicába. A nyomozása során kiderül, hogy Jessica apja tehet arról Nathan édesapjával történt dolgokról.

“Most pedig itt állok, az ellenségem házában, összetört szívvel, egyedül. Az élet furcsa fintora, hogy bosszúért jöttem, és szerelmet kaptam.”

Jessica később rádöbben,  apja mivel is foglalkozik valójában. Nathan és Jessica elé rengeteg akadályt gördít az élet mire együtt, egymáséi lehessenek.  Minden titok egyszer kiderül, ez pedig vagy összehozza őket vagy szétszakítja. Sok viszontagság történik mindkettőjükkel: Nathan alighogy elvesztette szerelmét, gyerekkori barátja Emily bejelenti, hogy terhes, így kénytelen elvenni őt… Pedig nem is tudja, hogy kicsoda valójában Emily. A szerelem és a féltékenység őrült dolgokra képesek és a férfi majdnem belesétál Emily csapdájában.

A könyv Nathan szemszögéből íródott. Volt benne számomra néhány kérdés, amire sajnos ebben nem kaptam meg a válaszokat. Jessica döntései, lépései és ahogy vége lett a történetnek: függővéges lett. Így ajánlom a második részt is megvenni, sokkal élvezetesebb együtt. A szerző feszültséget teremt a történetben. Erotikában és izgalmakban bővelkedik ez a könyv. Sose tudtam, hogy mi lesz a következő lépés, vagy hogy újra összejön a páros. Rengeteg csavart tedd a szerző bele, amit nem igazán tudnék írni, mert spoiler lenne. Azzal meg nem szeretném ellőni a poént. A lényeg, hogy Nathan bosszút állt. Jessica apja börtönben van. És újra együtt vannak, de sajnos valaki még mindig nem akarja, hogy együtt maradjanak. Jessica életveszélyes helyzetbe kerül a volt férje miatt. Ugyanis kiderül, hogy kicsoda is valójában: egy gonosz, manipulatív személyiség.

“Szerelemből bármire képes az ember. Szerelemből titkolózunk, hazudunk, akár még gyilkolunk is. Elviselünk bármit a szeretett félért.”

Ahogy olvastam a könyvet végig izgultam az egészet. Velük örültem, velük voltam szomorú. Számomra egy izgalmas, fordulatokban gazdag történetet kaptam. Nem volt egy cseppet sem unalmas, sőt az egész Nathan szemszögéből láthatjuk a történetet: Hogyan ismerkedett meg Jessicával, hogyan derítette ki, ki az apja gyilkosa. És legfőképpen, hogyan változik át bosszúból szerelemmé.

Kiemelt kép: Kovács Ági