Vigyázz, ha dobszót hallasz telihold idején!

Vigyázz, ha dobszót hallasz telihold idején!

Leslie. L. Lawrence azaz Lőrincz. L. László könyveivel már elég korán, alsós koromban megismerkedtem és ő szeretette meg velem az olvasást. Anyukám kezdte el gyűjteni a könyveit, majd a testvérem, végül én is beálltam a sorba, s már két polc is megtelt a könyveivel. Mivel én is könyveket írok, ő vált számomra írói példaképpé.

Lőrincz. L. László jelenleg Magyarország legsikeresebb írója. Történeteit két álnév alatt is írja: Leslie. L. Lawrence és Frank Cockney. Írói tevékenységét ifjúsági regények megírásával kezdte. 1973-ban jelent meg az első kötete, A sólyom kinyújtja karmait címmel. De a sikert Leslie. L Lawrence név alatt írt története, a Sindzse szeme hozta el számára. A történet 1983-ban jelent meg. A szerző június 15-én ünnepli 79. születésnapját.

Van az ember életében egy pillanat, amikor elgondolkodik bizonyos dolgokon. Sokunk fejében megfordult már az, hogy talán nem mi emberek voltunk az elsők, akik megvetették a lábukat a Föld nevű bolygón. Hogy jóval az emberiség előtt már benépesült volt a bolygó, s nemcsak a dinoszauruszok rohangáltak a Földön. Mi van akkor, ha már az ő idejükben is éltek, nem emberhez hasonló, mégis sokat tudó lények, akik 65 millió évvel ezelőtt esetleg túlélték a meteorid becsapódását, és segítették a Földön megjelenő embereket, akiket istenként vagy papként tiszteltek?

https://i.cdn29.hu

De mi van abban az esetben, ha ezek a fura lények esetleg ma is köztünk élnek, és ott folytatják életüket, ahol millió évvel ezelőtt abbahagyták, és ezek a lények sokkal fejlettebb technológiával rendelkeznek, mint maga az ember? Kámzsát viselő, kicsi fura árnyékok, akik hobbiként telihold előtt emberekre vadásznak, majd teliholdkor fel is áldozzák őket… és dobolnak, így cserkészve be a leendő áldozatukat. Nézzük, hogy is van ez.

Adott a Pireneusok, ahová egy este a helyi kocsmába belép egy rambónak öltözött lány, aki kísérőt kér, fel a hegyekbe. A lány mellesleg jól szkanderezik ám neki és a kísérőjének is nyoma vész. Itt van még egy vadász is, akiből nemsokára maga lesz a vad, kit elkapnak a bokrok alján játszadozó árnyak. Itt van még egy baráti kör a kocsmából, akik szeretnék megviccelni a haverjukat, de végül őket viccelik meg az árnyékok. Ahogy lenni szokott, hullát találnak, akinek mellesleg hiányzik a szíve, s a helyszínre megérkezik Lamartin hadnagy és bájos segítője Sopie.

És a bajok csőstül jönnek.

De a hulla mellett megjelennek a törpék is, kik emberek, csak törpék, és igyekeznek eltüntetni egy holttestet. Többé kevésbé sikerrel. Ám a gyilkos utáni nyomozásnak majdnem vége szakad, mert a hadnagyot és bájos kísérőjét, Sopiet elkapják a kicsik, de Mary néni megmenti őket. A nénit ekkor látták utoljára. Vajon életben maradt?

http://www.lesliellawrence.hu

Aztán adott egy kutatócsoport, amelynek egyik tagja különös követ talál és publikálni kezd a felfedezéséről. Ám egy nap, egy titokzatos asszony jelenik meg a turistacsoporttal és lelöki a férfit a szikláról.

Egy másik kutatócsoport élén egy Angolnak nevezett férfi áll. Megölt tudóstársa csatlakozik az Angol kutatócsoportjához, hogy kiderítse az igazságot. Útra indulnak a Pireneusokba, hogy elfogjanak egyet a Kicsik közül, de a kutatócsoport tagjai hamarosan fogyni kezdenek.

Itt vannak még a kórház dolgozói. Állításuk szerint progéria ellen keresik a megoldást. Vajon a kórház épületében bújnak meg a kicsik? Milyen titkot őriz a kórház épülete? Hamarosan újból telihold lesz, és a kicsik dobolni kezdnek, hogy újabb áldozatot mutassanak be.. Megtalálják őket? Az eltűnt személyekre is rátalálnak, mielőtt áldozatul esnek a kicsiknek? 

A kérdésekre a választ a Kicsik újonnan kiadott kiadásában, illetve folytatásaiban találjuk. ( A kicsik nyomában és a Tizenhárom kristálykoponya) A könyvet mindazoknak ajánlom, akik ismerik az író munkásságát, de e téren írt írásait még nem olvasták. Mindazoknak, akik hisznek abban a teóriában, hogy a Földön nemcsak mi emberek éltünk annak idején. Vigyázz! Június huszonnyolcadikán telihold lesz!

Kiemelt kép: http://www.creepyshake.com

Szerző:

Márton Éva vagyok. E. M. Miller név alatt alkotom az írásaimat. Már alsós korom óta foglalkozom az írással, de komolyabban 2012 óta. Folyamatosan részt veszek a különböző irodalmi pályázatokon, megjelent pár anekdotám is. 2015 novemberében úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom a blogolással is, így 2015 Szilveszterén landítottam az első történetemet: a Ködön túlt, mely nyert két blogdíjat is. Aztán folyamatosan születtem meg az írásaim, főirányvonalam a misztikus és a sci-fi történetek. 2016-ban jelöltek Láthatatlan angyal díjra, melyet 2017. február 14-én közönség díjazottként el is nyertem. Az Örökség című írásommal nyertem, mely megjelent 2018. augusztus 21-én a Colorcom Kiadó gondozásában.