Világjáróból, üzletasszony – interjú a My Seven Worlds bloggerével, Fannival

Világjáróból, üzletasszony – interjú a My Seven Worlds bloggerével, Fannival

Az utóbbi években rengeteg utazó kezdett el blogot vezetni, ám csak nagyon kevés embernek sikerült, az ami Fanninak. A My Seven Worlds bloggerével arról beszélgettünk, hogy hogyan hozott létre egy vállalkozást a szenvedélyéből. Persze, ehhez rendkívüli kitartásra és agilitásra volt szükség. Én például azért szeretek vele beszélgetni, mert még abból is erőt merít az ember, ahogy a terveiről beszél. Emlékszem, már az első alkalommal kijelentette, hogy neki a határ a csillagos ég. Én meg csak fogtam a mobilom, bámultam magam elé, és közben arra gondoltam, hogy na ez kell nekem, még több ilyen embert szeretnék az életembe! Tudom, hogy mellettük én sem fogom beérni kevesebbel. Remélem titeket is hasonlóan motivál majd ez az interjú. Fogadjátok szeretettel!

Mesélnél kicsit arról, hogy hogyan is kezdődött ez az egész? Miért vágtál neki egyedül a nagyvilágnak?

Mint a legtöbb nagyutazó, én is válaszokra vágytam. Nem elégedtem meg azzal amim volt, így elkezdtem feszegetni a határaimat és 2015 nyarán körbe stoppoltam Európát. Majd innen jött az ötlet, hogy hajót stoppoljak Spanyolországból, Latin-Amerikába. Egészen 2017 márciusáig meg sem álltam. Azért szerettem volna egyedül belevágni, mert párban az ember biztonságban érzi magát, én pedig szerettem volna megismerni, hogy mekkora veszéllyel vagyok hajlandó egyedül szembenézni. Az ember nagyon hamar felnő és talpraesett lesz, ha nincs kire támaszkodnia. Ugyan a hajót már egy barátnőmmel stoppoltuk együtt, Latin-Amerikában már elváltak útjaink. Szeretek egyedül utazni, mert sokkal több emberrel ismerkedem meg, hiszen rá vagyok kényszerülve, a saját szabályaim szerint tudok élni, és a teljes szabadságot tapasztalom meg.

Bartanics Fanni

Honnan jött a név?

Mikor még utazó blog voltam angolul indultam, ezért is lett angol név. A seven, vagyis hét azért került bele, mert misztikus szám és mert 7 kontinens létezik. A worlds, vagyis világok az utazást jelképezi. A my, vagyis az enyém pedig azért, mert a sevenworlds.com nem volt szabad weboldalnév (nevet), de rájöttem, hogy így blogosabbnak hangzik, úgyhogy a kényszer pontot tett a név választás végére.

Mi változott meg benned az utazás során?

Minden. Tetőtől talpig új ember, vagy inkább egy sokkal jobb verziója lettem önmagamnak. Útközben az ember mindennap szembenéz valami új kihívással, így sokkal gyorsabb a személyes fejlődés. Teljesen kinyílik a világ, az ember megtanulja elfogadni a másikat, őszintén megosztani az életét másokkal. Rengeteget tanultam a sok új behatásnak köszönhetően. Olyan élményekkel gazdagodtam másfél év alatt, mint mások egy életen át sem. Az élet a komfort zónán kívül kezdődik, előtte csak léteztem, de nem tudtam mi az igazi boldogság, amíg meg nem tapasztaltam, hogy csórón, szakadt pólóban, munka nélkül a semmi közepén milyen az, amikor pillangók repkednek a gyomromban, mert szerelmes vagyok az életbe. Azóta nyilván helyre ráztam a körülményeimet, de kellett a meztelen valóság, hogy megismerjem magamat igazán.

Bartanics Fanni

Hogyan lett ebből végül life coaching?

Mikor utazó blogként indultam, akkor sem írtam arról, hogy mit, merre, mennyiért… megpróbáltam a száraz, hogyan utazz olcsón cikkeket, de nem élveztem és nekem az utazás sosem arról szól, hogy mit láttam. Vannak olyan országok, ahol csak 20 képet csináltam. Mert a lényeg a belső utazáson volt. Mit tanultam, mivel gazdagodott a személyiségem, milyen gyerekkori sérelmektől szabadultam meg. Mivel az én blogom az egyetlen, ami kifejezetten az utazás lelki részét ecseteli, így az olvasóim egyre több kérdést tettek fel, egyre több segítséget kértek, majd valaki feldobta a kérdést, mi lenne ha tanácsadó lennék, így összeállt a kép. Akkor már sok diákom valóra váltotta az álmait a mentorálásom alatt, csak nem tudtam, hogy ezt életmód tanácsadónak, vagy life coachnak hívják. Így lett ez szenvedély és karrier.

Bartanics Fanni

Mit gondolsz mi az a szuperképesség, amivel annyi embernek segítettél már? 

Azt hiszem, az olvasóim azért szeretnek, mert nem rejtem el az igazság sötét oldalát sem. Nem titok, hogy néha én is megkérdőjelezem a döntéseimet, vagy hogy néha tükörbe nézek és alacsony önbizalmat látok. Az életem nyitott könyv és pont ezért tudnak velem azonosulni. Nincs olyan tanácsadó, akinek ne lennének nehézségei, de én őszintén megosztom másokkal, mert egyenlők vagyunk. Ezenkívül a módszerem azért működik, mert nem adok tanácsot senkinek, hanem addig bányászok az ember lelkében, amíg ő maga nem jön rá a válaszra. Az önmagunknak adott tanácsok a legerőteljesebbek, mert tudat alatt mi mind tudjuk a válaszokat. Nagyon rá tudok érezni az emberekre és azonnal tudom a válaszukat, de nem szabad hogy tőlem jöjjön. Nekik kell rájönniük, én csak segítek a jó helyen keresni és bátorítom őket, hogy merjék hangosan megfogalmazni.

Bartanics Fanni

Jelenleg Mexikóban élsz, mi fogott meg benne, és miért ajánlanád másoknak?

Az életérzés már a reptéren megcsapott. A sok mosoly az utcán, a pozitív energiák, amit az emberek sugároznak azonnal érezhető. A történelem, a sok emberi történet, a gyönyörű természet mind magával ragadott. Az emberek nem félnek az idegenektől, behívnak, megvendégelnek, kíváncsiak, megosztják amijük van, minden nap szól a zene, táncra perdülnek az idősek, a fiatalok. Megtanultam itt, hogy milyen az, amikor boldog vagyok azért, amim van, és nem kesergek azért, amim nincs.

Kép forrása: Bartanics Fanni fotója

Beavatnál minket a terveidbe? 

Megkeresett egy utazási iroda, akik helyi kirendeltségük és 16 éves karibi tapasztalatuk miatt számomra a csúcsok, és az együttműködésünk eredménye lett, hogy a csomagjaiból az általam szelektált, kifejezetten az olvasóimnak személyesen ajánlott utakat a honlapomon lehet foglalni. Mivel Kubában és Mexikóban töltötték ezt a sok évet, így ebbe a két országba hívom én is a magyarokat. Nem titok, hogy Mexikó számomra nagy szerelem. Az egész karibi térség egy csoda, egy csiszolatlan gyémánt, aminek a sarkait csiszolták csak le. A sok turista nem is tudja, hogy mennyi mindent tartogat ez a térség, ezért szerettem volna a magyaroknak lehetőséget adni arra, hogy egy teljesen új szemszögből lássanak világot. A nomád szemszögéből. Mivel az utazási iroda eleve azért keresett fel, mert tudtak azonosulni az üzenetemmel, így közösen összeállítottunk egy olyan csomagot, amit a magyar piac még nem látott. Az olvasóim is többen kérték, hogy hadd utazzanak velem, így erre most lehetőség lesz. Mexikóba hívok mindenkit, aki valami olyasmit szeretne megtapasztalni, amit eddig turista még nem látott. Olyan különleges helyekre viszem a csoportjaimat, amikről még magam is csak álmodtam pár éve. Az út főleg a fenntarthatóság, az ősi maja, de még aktívan élő kultúra és a világszemlélet tágítása körül forog, hiszen én ebben hiszek. Emellett sok életmód tanácsadós elem is a csomag része. Összefoglalva egy igazi My Seven Worlds élményt kínálok biztonságban és kényelemben. 

Bartanics Fanni

Hogyan éled meg ezt a folyamatot, hogy a világjáróból, végül mondhatjuk, üzletasszony lettél?

Két havonta egyszer bepánikolok. Sosem gondoltam, hogy valaha saját vállalkozásom lesz és azért kapom a fizetésemet, mert önmagam vagyok és ez bárkit is érdekel. 7 éven át jártam Európát, millió jól fizető állásom volt, 6 országban éltem, de sosem tett boldoggá. A rendszer lekorlátozott. Ezért keltem útra, hogy megtaláltam, amit kerestem. Most pedig pofán csapott a valóság, hogy vállalkozást indítani bizony nem könnyű és nem olcsó, viszont a saját szabályaim szerint élhetek, ezért pedig megéri. Az, hogy egy pozitív sziget lehetek az olvasóimnak egy felbecsülhetetlen kincs.

Bartanics Fanni

Egy egészen új márkát kellett létrehozni, vagy minden ami érdekel és szeretsz igazából kiegészítik egymást?

Valahol minden összefügg. Két dolgot csinálok szenvedéllyel, a személyes fejlődést és az utazást. Eköré épült a My Seven Worlds, de őszintén az olvasóim alakították ki az utamat. Ők kértek, hogy induljon blog, ők kértek, hogy legyek életmód tanácsadó, ők kértek, hogy hadd utazzanak velem. Amire szükségük van, igyekszem megadni, mert látni, hogy valaki önbizalma visszajön, hogy valaki megbízik egy idegenben, hogy valaki bátorsággal neki vág az ismeretlennek, hogy valaki álmai valóra válnak számomra a legszebb, amit a munkám nyújt.

Bartanics Fanni

Mi az ami inspirál és motivál a mindennapokban?

A fejlődés és a régi korlátozott gondolkodásmódom megcáfolása. Csak azért, mert nem születtem tehetős családba, vagy a szüleim nem éltek külföldön, vagy nem tudtak jól fizető állásokba beprotezsálni, a legfontosabbat kaptam; támogatást mind lelki, mind anyagi vonzatban amennyire csak telt tőlük és egy szerető hátteret. Nekem ennyi elég ahhoz, hogy én valóra váltsam azokat a merész álmokat, amikre otthon sokan az mondják, hogy ne rugaszkodjak el a valóságtól. Ezenkívül tudom, hogy mire vágynak igazán a szüleim és a kishúgom, és én ezeket szeretném megadni nekik. Végül pedig ideje Magyarországnak is túllépni a nemzeti szomorúságon. A magyar nomád azonnal észreveszi, hogy mennyire pozitív a mentalitás máshol mikor újra haza megy. Szeretnék egy olyan pozitív hangot képviselni otthon, amit a világ más pontjain már kamatoztatnak anyagi jóléttől függetlenül.

Kép: http://mysevenworlds.com

Az utolsó három mondatért, pedig különösen hálás vagyok Fanninak! Bízom benne, hogy ehhez én magam is hozzátehetek a cikkeimmel, beszámolóimmal.

Az alábbi linkre kattintva pedig, Fanni kedveskedik nektek egy ingyenesen letölthető meglepetéssel!

My Seven Worlds honlap

My Seven Worlds facebookon

Kiemelt kép: Bartanics Fanni