Völgyre fel!-Művészetek Völgye 2014

Völgyre fel!-Művészetek Völgye 2014

4127131119074935_muveszetek_volgye_2014_wide

http://fesztivalok.varosom.hu/programok/muveszetek/Muveszetek-Volgye.html

2014-ben 24. alkalommal tárja ki széles és sokrétű kapuit a kultúrára szomjazók előtt a Művészetek Völgye. Mióta tudom, hogy Kapolcson van egy ilyen színvonalas és szórakoztató fesztivál, azóta vágyom oda. A népzene, a jazz, az irodalom és a kultúra észrevétlenül is betolakszik az életembe, egyre többet és többet kínálva magából. Idén abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy napra kilátogathatok a Völgybe, így azt hiszem, nem hiába remélem, hogy számomra a rendezvény egy nagy játszótér lesz majd, ahol a testem és a lelkem is kellemesen feltöltődik és ezernyi, eddig nem tapasztalt élménnyel gazdagodom.

Pontosan mi is az a Művészetek Völgye?

Július 25.-e és augusztus 3.-a között megrendezésre kerülő színes forgatag. Egy összművészeti fesztivál, zenével, tánccal, hagyományokkal, árusokkal, rengeteg programmal és új impulzusokkal. Habár az eseményről elsősorban mindenkinek Kapolcs jut eszébe, valójában a Völgy több mint 55 helyszínen várja a látogatókat és az érdeklődőket. A rendezvénysorozat fő célja a hagyományőrzés, a kultúra ápolása, megőrzése, és minél szélesebb körben való terjesztése.

4652_kapolcs-muveszetek-volgye

http://richpoi.com/

A megszokott fellépők és programok mellett idén rengeteg újdonsággal találkozhatunk, mint például a Design Terminál által fémjelzett startupper központtal (designerek munkáival, egyedi tárgyakkal technológiai fejlesztésekkel ismerkedhetnek a látogatók), Harcsa Veronika saját udvarával (a jazz kedvelőinek), vagy a Fonó által üzemeltetett FolkUdvar és az ifjúsági darabokat és amatőr társulatokat bemutató Színház Színpaddal. Természetesen a megszokott arcok is ugyanúgy képviselik magukat idén is, így lesz Palya Bea által vezetett Palya-udvar, Blue sPot Café (célja a kortárs könnyűzenei stílusok népszerűsítése), a Muharay színpadon elsősorban a néptáncé lesz a főszerep. De a Kapolcsi Hobo Klubbot, a Kaláka Versudvart vagy az Eleven Kertet sem érdemes kihagyniuk a látogatóknak.

Megannyi művészeti ág képviselteti magát a Völgyben. A fent említett műfajokon kívül még a stand-up és slam poetry előadások kedvelői is találnak kedvükre való programokat. Lesz bábszínház, de, filmvetítések, zenés erdei séták, képző- és iparművészeti kiállítások, országos fazekas- és keramikus találkozó, kézműves vásár, környezet- és természetvédelmi programok, bor és pálinka kóstolók is. A gyerekprogramok és játszóházak bizonyítják, hogy a Művészetek Völgye egy kortalan élmény, az egész család számára kellemes időtöltés.

Idén a Völgy hidat képez múlt, jelen és jövő között, nem csupán a művészetek, hanem a technika terén is. A világon egyedülálló mobilapp segítségével egy platformon belül tájékozódhatnak a helyszínekről, összeállíthatják programjukat, az év 365 napján hallgathatják a Völgyben fellépő előadókat, megvásárolhatják napi vagy hetijegyüket és készülékük segítségével még fizethetnek is bizonyos helyszíneken. Az alkalmazás segítségével ráadásul a látogatók akár 50 százalékkal olcsóbban vehetik meg 10 napos jegyüket, ha levadásszák az országosan kihelyezett fatáblákon található faragott QR kódokat. Az applikáció letölthető a Google Playből, illetve az App Store-ból is.

20100630120500

http://7ora7.hu/

Mivel magazinunk elsődleges célja az inspiráció, a lendület adása, bízom benne, hogy egy kedvcsináló ajánló mellett sikerül interjút készítenem néhány udvarhölggyel vagy fellépővel. Szeretném, hogy ti, olvasók is szembesüljetek azzal, hogy bár a művészet útjai legtöbbször rögösek, koránt sem járhatatlanok. Kitartással, szerencsével és tehetséggel bármi elérhető, és megvalósítható.

Látogassatok el ti is a Művészetek Völgyébe, hiszen Kapolcson minden korosztályú és érdeklődésű ember talál a kedvének megfelelő programot, és egy felejthetetlen kalandban lesz része.


További információk:Művészetek Völgye, Facebook, Játék

Köszönöm Beck Mártonnak a cikk forrásául szolgáló sajtóanyagot.

Szerző:

Csendből vagyok és átbeszélgetett éjszakákból. Sok-sok szeretetből, és még több bizalomból. Néha azért önbizalomhiány és félelem barátaim is felbukkannak, de törekszem rá, hogy egy általam irányított diktatúrában éljünk. Nem mindig sikerül persze, de hát van nekem élénk fantáziám, fehér papírom, na meg tintával teli tollam. Ezért írok ide is. Magamról, rólunk, nektek, hozzátok. Néha talán sok banális okfejtést, de mindig csak azt, amit a szívem mondani szeretne. A világon keresztül próbálom megérteni önmagamat, de néha elkap egy gyorsan jövő orkán. Azért persze mindig újra megpróbálom, hiszen ez tesz igazán boldoggá.