Interjú Menczel Enikővel, a You are my cup of tea blog írójával

Interjú Menczel Enikővel, a You are my cup of tea blog írójával

 

Előtted a küzdés, előtted a pálya,

Az erőtlen csügged, az erős megállja.

És tudod: az erő micsoda? – Akarat,

Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.

– Arany János

Nemrég olvashattatok már Enikőről és a You are my cup of tea-ról.
Nekem azóta is hatalmas kedvencem ez a tealevelekkel fűszerezett csoda, ami képes felrázni a mindennapi teendők fojtogató egysíkúságából.

1.)Hogyan jött az ötlet, hogy blogolj?

Pontosan nem emlékszem a nagy elhatározásra, de azt tudom, hogy sokáig érlelődött bennem a blogírás gondolata. Szerettem volna írásos formába foglalni a gondolataimat és azokat megosztani másokkal is. Megkerestem Márti barátnőmet az ötletemmel, akivel elindítottuk a You Are My Cup of Tea-t. Később Csilla is csatlakozott hozzánk, de végül a többieknek más elfoglaltságaik akadtak, megmaradtam én a főszerkesztőnek. Így maradt ez a blog az én Csésze Teám.

2.) Mi az amit adni tudsz az embereknek az oldalad által?

Remélem egy kis motivációt a Fittnapló által. 🙂

3.) Mesélj a blogodról!

Nem akartam bekategorizálni a blogot, így lett amolyan bohókás női táska: minden olyan apróság belezsúfolva, amelyek hozzátartoznak a nőiességhez: egészséges életmód, sport, szépségápolás, inspiráció, kencék, dekor…egy kis koffeinnel feltuningolva. Egy életmód blog: az én életmódom mozzanatai, mozaikdarabkái.

4. Számodra melyik a legfontosabb, legkedvesebb a rovataid közül?

Bár a blog főleg most már a sportról szól, én mégis legjobban a szépségápolási rovatokat szeretem. Persze erre több időt kell fordítani, a képekhez jó fényviszonyok kellenek, amit a borongós Angliában nehezebb megoldani..így hiába írom meg a posztot, sokszor több hetet is várnom kell, mire a képanyag elkészül. Utána persze sokszor úgy érzem, hogy a téma elvesztette aktualitását.. Emellett szeretem a Koffein-adagokat, amik engem is sokszor átsegítenek a nehezebb napokon.

5.Honnan az ötlet, hogy így hívják az oldalt?

A blogot egy barátnőmmel indítottuk, tőle származik a név ötlete. Márti azóta saját platformot hozott létre Csípős Fahéj néven.

6.Mi inspirál? Mi segít át a problémáktól túlzsúfolt napokon/heteken?

Talán a saját maximalizmusom. Nem tudok egy helyben maradni, mindig tennem kell valamit. Szeretem feszegetni a határaimat, de közben azért ügyelek arra, hogy minden egyensúlyban legyen. Kicsit túlzsúfoltak a napjaim, de így imádom az életem.

Menczel Enikő

Menczel Enikő

7.Mi tesz téged boldoggá a sporton kívül?

A rendszeres sport talán csak pár éve vált az életem részévé, de azóta sokkal energikusabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, így elképzelhetetlennek tartom, hogy nélküle éljek. Szeretem a munkám. Rengeteg kihívással jár, sokszor a hétvégéim egy részét is be kell áldoznom, de a kutatás már csak ilyen. Ezen kívül szeretek otthon háziasszony üzemmódba kapcsolni: főzés és takarítás nekem sosem teher, inkább megnyugtat és szeretek bíbelődni a konyhában.. Emellett imádok éttermekbe járni és új ízeket kipróbálni. Szerencsém van, hogy Cambridge-ben élhetek, mert ez egy nagyon színes, nemzetközi város..

8. Mi számodra a legfontosabb dolog?

Az egyensúly talán, illetve hogy legyenek céljaink, legyen mindig valami, ami miatt érdemes aznap is felkelni. Az élet olyan rövid, át kell élni minden percét, nem pedig túlélni.

Köszönöm Enikő válaszait és további sok sikert kívánok neki!

A blog nemsokára új platformon is elérhető.

Régi oldal: http://cupsofteacafe.blogspot.co.uk/

Új oldal: http://youaremycupoftea.blog.hu/

A vele készült ajánlónkat itt olvashatjátok: http://lenduletmagazin.hu/egy-csesze-motivacio-ajanlo-a-you-are-my-cup-of-tea-blogrol/

Szerző:

"Ha itt nem találsz, keress meg ott."