2 perc Csabai Márkkal!

2 perc Csabai Márkkal!

Csabai Márk már három ismert regényt adott ki a kezei közül, illetve a „Jelen Vagyok” Tehetséggondozó Egyesület elnöke. Rovatunkban ma őt kerestünk fel két kérdés erejéig.

2 perc – 2 kérdés!

CSABAI MÁRK

Fotó: Vámos Róbert

Fotó: Vámos Róbert

1) Szerinted mi a siker titka?

Szerintem a siker titka, hogy az ember, a kezdeti elhatározástól fogva mindvégig hű maradjon elképzeléseihez és elveihez. Ha jön is a csábítás, nem adhatja el magát. A legnagyobb sikert akkor éri el az ember, ha ellen tud állni a könnyebb út kísértésének.

2) Mi adja az inspirációt, a kellő energiát a mindennapos, lendületes munkához?

A legtöbb inspirációt a szürke hétköznapok adják nekem. Öröm, bánat, nevetés, beszélgetések. Sokszor cirkálok a belváros utcáin és igyekszem inspirációt meríteni a járókelőkből, elcsípett beszélgetésekből ugyanúgy, ahogyan ezt munka közben is teszem az étteremben. Számomra a mai napig nagyon inspiráló, az étteremben való írás. Minden egyes arc, minden egyes vendég egy önálló történet lehetne. Dolgozom, figyelek, beszélgetek, jegyzetelek, aztán írok.

Köszönjük szépen a válaszokat Csabai Márknak!

Szerző:

Könyvekben élek. Az írók, és a műveik szereplői gerjesztik nekem a komfortos világomat, ahol én jól érzem magam. Azt hiszem, ha nem egy ilyen múlt lenne mögöttem, mint amilyen van, most nem értékelném az apró dolgokat, nem írnék, és nem lenne egy könyvjelzőm ,,A KÖNYVEK NEM BÁNTANAK" felirattal.