Szobrászból fotós? Ismerjétek meg Hegyi Júlia Lilyt!

Szobrászból fotós? Ismerjétek meg Hegyi Júlia Lilyt!

Ma egy olyan lány munkáit mutatom be nektek, aki képes megpendíteni egy gitár húrjait, ékszerrel öltöztetni, mosollyal boldoggá tenni – mindezt fotókon keresztül. Hegyi Júlia Lily a Pécsi Művészeti Gimnáziumba járt szobrász szakra, de már kamaszkorában kikacsintgatott a fotózás felé. Hamar ki is derült, hogy megtalálta benne önmagát, a kreativitást, a karriert, és a szeretetet.

Munkái között találunk koncertfotókat, portrékat, beállított, művészi képeket. Azt hiszem mondhatom azt, hogy ezek a megfagyasztott pillanatok mesélni tudnak.
A koncertfotókat nézegetve az embernek olyan érzése van, mintha ott állna a közönség kellős közepén és torkaszakadtából énekelné a refrént, vagy pedig mintha ő maga pendíthetné meg a gitárok húrjait, üthetné a cintányért. Halljátok a dallamot? Mert a képeken keresztül érezni lehet a zenét!

Hegyi Júlia Lily

Hegyi Júlia Lily

Beállított, művészi képei közt olyan kompozíciókat láttam, amiket másoknál még soha. Mindig is csodáltam az efféle végtelen kreativitást. Ti gondolkodtatok már azon, hogy vajon a fotós hogyan, miként álmodja meg azt az egy tökéletes pillanatot, amit lecsevégre kap? Mi járhat a fejében? Hogy láthat egyszerre ennyi mindent?

Néha szeretnék látni a szemükkel. Szeretnék látni Lily szemével. Az a bizonyos egy ezrednyi másodperc, ami meg lesz örökítve, és az utána következő munka, a kidolgozás, az eszközök, amivel még emlékezetesebbé teszi az eseményeket, hogy soha ne feledjük el őket. Lenyűgöző, hogy egy képben mennyi koncentráció, belefektetett energia és kreativitás van.

Azt hiszem kijelenthetem azt, hogy a fotózás egyike azon művészeti ágaknak, amely a legtöbb alázatot követeli. Ott van benne a felelősség, a pillanatok és élet iránti tisztelet. Meglátni mindenben a szépet, a különlegeset. Elfeledtetni egy napnak a kevésbé boldog másodperceit, hogy később csak úgy gondoljunk vissza rá, mint valamire, ami tökéletes volt.

Ez a fotós feladata. Az, hogy emlékekkel ajándékozza meg az embereket, hogy a boldogságot úgy kapja lencsevégre, hogy később semmi se fakíthassa meg az élet fontos momentumait. Így semmin sem eshet csorba, és a kevésbé vidám percekben lesz valami kapaszkodó, ami visszarepít oda, ahol még minden rendben volt.

Ilyenek Lily fotói. A képeket nézegetve olyan koncertekre is eljuthatunk, amelyeken még soha nem jártunk, és talán új kedvenceinkre is rátalálunk. A fények elvakítanak, a tömeg magával ránt, érzed a ritmust a lábadban. Élményekkel gazdagodunk. És talán ez a legfontosabb!

A képeket természetesen Lily készítette. Ne felejtsétek el megnézni őket nagyban is, hiszen csodálatosak! Katt a képre!
Lily további munkáit itt megtaláljátok. 

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/