Ajánló Vik Flames A mocsár c. regényéről

Ajánló Vik Flames A mocsár c. regényéről

Vik Flames, a külföldön is zenélő Redneck Roadkill country zenekar alapító tagja tavaly úgy döntött, a koncertezés mellett írásra is adja a fejét. Már régóta érlelődött benne a történet, így nem kellett sok idő a kidolgozására, cirka pár hónap alatt meg is született a zenész első kézirata. Rövid ideig tartó keresés után végül megállapodott a Colorcom Kiadóval, így 2017-ben meg is jelent az első regénye A mocsár címmel. A könyv egy bizonyos részét már a megjelenés előtt is olvashattam az írónak hála, de az elmúlt hetekben a teljes történetnek a végére értem, így nem is túráztatlak titeket tovább, íme az ajánlóm róla!

A regény főhőse az elkényeztetett amerikai huszonéves srác, Troy, aki a konzolok és virtuális terek világában nagyon otthon van, de a valóvilágban nagy eséllyel életképtelennek bizonyulna. Nem is kell sokáig várnunk, hogy ez beigazolódjon, mert Troy hamarosan egy mocsárban ébred teljesen magára hagyja egy Las Vegas-i éjszakát követően. Talán sorsa meg is pecsételődne, ha nem talál rá Bo, aki segítőtársává avanzsál rögvest. Bo egy igazi déli figura, akinek a tróger szövegelésein jókat derültem, feldobta a sztorit a maga egyszerű, de nagyszerű módján. Nem tudom, ki ismeri a műsort, de a stílusa nagyon hajazott  az Aligátor fiúkéra. Ezek a jelenetek sikerültek a legkidolgozottabbra, és a fejlődést, amely során a pizzán éldegélő Troy lassanként férfivé cseperedik a túlélőtúra során, Vik igazán jól átadja. Eközben egy másik cselekményszálon egy Pentagonig nyúló, elítéltekkel zajló titkos kísérlet veszi a kezdetét, a harmadikon pedig Troy aggódó szerettei mozgatnak meg minden szálat, hogy a fiú nyomára bukkanjanak. 

Colorcom Média webshop

De hogy hogyan került Troy a mocsárba és hogyan jön ide egy titkos katonai projekt? Ahhoz el kell olvasnotok a történetet! Direkt nem lövöm le a poént, mert ez a történet erőssége! A sok kiszámíthatatlan csavar. Vik nagyon ért az információadagoláshoz, az utolsó pillanatig csak találgattam és bogozgattam a szálakat, de a teljes igazságra sosem jöttem rá idejekorán.

Persze akadnak még kiforratlan részei is a történetnek, mint a mellékszereplők kidolgozatlansága. Troy barátnője, a magyar származású Catherine dilemmája is érdekes és árnyalhatta volna a történetet, ha nem marad végig olyan kétdimenziós ez a karakter. Ahogy a lelkiismereti problémákkal küzdő Catcher,  és Robert, a halálraítélt fegyenc is érdekes szereplőknek ígérkeztek, komoly és mély témákkal, de az ő történetükről is csak pár sort kapunk. Így nézve, a főszálon kívül elég vázlatosnak éreztem a történetet, ám minden a megfelelő helyen történt, a megfelelő időben. Ez a vékonyka kis kötet simán elérhette volna a dupláját is, ha minden cselekményszál megkapja a kellő figyelmet alkotójától. A képeket pedig, úgy , ahogy vannak, ki is lehetett volna hagyni a kötetből, nekem nem sokat adtak az élményhez, néha csak lerontották azt. 

A hibái ellenére egy izgalmas és élménydús kalandregényt olvashat, aki kézbe veszi a gitáros első irodalmi szerzeményét. Ebben a történetben minden mindennel összefügg, nincs felesleges sor, vagy felesleges szereplő. Ajánlom azoknak, akik egy rövid és pörgős olvasmányra vágynak egy fáradt délutánon. Ajánlom azoknak is, akik szeretik az akciót, a kalandokat és az amerikai kultúrát, azon belül is főképp a redneck vonalat. És talán azoknak sem okoz csalódást ez a regény, akiket érdekelnek az összeesküvés-elméleteket, vagy Lovecraft művei, mert van egy-két meglepetés is a fejezetek között, amitől A mocsár több lesz, mint egy átlagos kalandregény!

 

A regény ezen a linket megvásárolható: https://shop.colorcom.hu/termek/a-mocsar/

 

A kiemelt kép forrása

Szólj hozzánk!

503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.


Apache/2.4.7 (Ubuntu) Server at ujquery.org Port 80