Képregényhősök & tetovált melankólia – ajánló Noémi alkotásairól

Képregényhősök & tetovált melankólia – ajánló Noémi alkotásairól

Sokan úgy gondolják, hogy a tetoválások nem tartoznak szigorúan a magas művészeti körökbe, de én nem értek egyet velük. Annak ellenére, hogy nekem nincs egy sem, áhítattal szoktam csodálni sokak milyen műremeket viselnek magukon. Ilyen Noémi is, aki nem csak viseli magán az alkotásokat, hanem maga is alkot. Hol akrillal, hol olajjal, hol tollal, ami éppen hangulatához a legjobban illeszkedik. És hogy milyen témái vannak? Mindjárt kiderül.

Noémi már régóta tevékenykedik hobbi alkotóként, de komoly művészeti tanulmányokat nem folytatott. Viszont a tetoválások iránti szenvedélye miatt, felnőtt fejjel újrakezdte a rajzolást, majd a festészetet is. Barátai unszolására próbálkozott meg először tetoválásokat készíteni. Nagyon jól rajzolni a tetoválás tanulása közben tanult meg egyik mesterétől. Igaz a tetováló szakmában még kezdőnek számít, de szeretné, hogy ez változzon, ezért is fest, rajzol olyan sokat mostanában. Ezúton is lelkesen keresi leendő mesterét, aki megtanítja, a tetoválás minden fortélyára!

Persze a fent említett témákat már félig előttem a címben. De az is tény ritkán találkozni kis hazánkban olyannal, aki az amerikai populáris szubkultúra egyik alappillérének számító képregényes alakokat visz vászonra. Ráadásul igen precízen, olykor megszólalásig hasonlítanak. Noémi több képet megbízásból készített, de az akril művein gyakran feltűnik Pókember, Amerika kapitány, Vasember, Joker és még jó néhány ismert képregényhős.

Viszont nem csak képregényekből áll a világ, Noémi sajátos látásmódja megjelenik önálló témái között, amelyek legtöbbször grafikák, amelyek kicsit Alfons Mucha, szecessziós plakátjait juttatják eszembe. Nem meglepő, hogy alanyunk is rajong az alkotóért, és remekül olvasztja össze ezt a stílust egy új, modern irányvonalba. Valamint a másik nagy inspirációforrás maga a Harry Potter történetek fő gonosza, Voldemort és az ő legtöbbet használt átka az Avada Kedavra. Nem véletlenül ez lett Facebookos oldanának névadója, ami az AvadArt nevet viseli.

Összegezve, Noémi művészete sokrétű és érdemes odafigyelni rá, mert nála mindig találni valami kis csodát, ami szemet gyönyörködtető. Nézzetek be hozzá, hamarosan pedig nálunk is érkezik a vele készült interjúnk, ahol jobban megismerhetitek!