Lendületbe hoz – Június

Lendületbe hoz – Június

Már tényleg itt az ideje az igazi nyárnak, és ezt mit sem bizonyítja jobban, minthogy mindenki leghőbb vágya az, hogy a vízparton pihengessen egy finom koktéllal a kezében. Nos ezzel sajnos nem szolgálhatunk, de összeállítottunk egy hűsítő programkoktélt, amibe kevertünk mindenféle jót: egy kevés filmet, sok zenét, természetes alapanyagokat, napsütést, vízpartot és sok-sok színt. Fogyasztása mértéktelenül is ajánlott. Ha még tervezed meg a nyaralásod, vagy éppen már bebiztosítottad magad, nézz még körül itt is, mert rengeteg program lesz az üveghegyen innen és túl.

Június 1.

[highlight color=”green”]KONCERT[/highlight] – YOULÏ

Hol? – A38 tetőterasz

A csodás hangú, először a Mius formációban, majd az X-faktorban feltűnt Horányi Juli nagy kedvencem, és most az A38 teraszon fog adni egy szuper koncertet fél 9-től most már együttesé bővült csapatával.

Június 2.

[highlight color=”orange”]FILM[/highlight] – Alice Tükörországban

Vegyesek a vélemények a filmről, de annyi bizonyos, ha szereted Tim Burton vagy Lewis Carol világát, nagyot nem fogsz csalódni: minden jól ismert szereplő visszatér egy újabb Csodaország utazásra, és Aliznak meg kell mentenie a Kalapost és vele együtt az egész csodavilágot, versenyt futva az Idővel.

Június 3.

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – InstaVers – könyvbemutató

Hol? – MONO art & design

Az Instavers facebook oldala frissen és újítóan hatott a magyar kortárs lírára, amikor a rövid szövegeket ötletes fotó formájában prezentálták. Ennek a munkának a gyümölcsét most könyv formájában is kézbe lehet venni, az Instavers megálmodójával Kele Dórival és Szabó Imola Julianna tervezőgrafikussal Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó főszerkesztője beszélget.

Forrás: facebook.com

Június 5-6.

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – Anna Karenina

Hol? – Operaház

Hogy ne maradjanak ki a komolyabb programok se: aki szereti a balettet ne hagyja ki ezt a különleges alkalmat, hogy egy látványos produkciót nézhessen az Operában. Közreműködik a Kodály Filharmonikusok Debrecen, és megelevenedik az egyik legismertebb orosz realista szerelmi történet, az Anna Karenina.

Forrás: jegy.hu

Június 8-12.

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – Margó Irodalmi Fesztivál

Hol? – Több helyszínen

Idén is lesz Margó Feszt, rengeteg kortárs és aktuális programmal, legtöbbjét a Petőfi Irodalmi Múzeumban érhetitek el. Lesznek könyvbemutatók, pódiumbeszélgetések és még előadások is. Kihagyhatatlan össznépi irodalmi rendezvény.

Június 9-13.

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – 87. Ünnepi Könyvhét

Hol? – Vörösmarty tér

A 87. Ünnepi Könyvhetet és a 15. Gyermekkönyvnapokat Budapesten a Vörösmarty téren Esterházy Péter író nyitja meg június 9-én, délután 16 órakor, míg a vidéki, országos megnyitónak Gyula ad otthont. A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcákban 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit. Az idei rendezvényre a kiadók közel három és félszáz, kizárólag magyar szerzők műveinek új kiadását időzítik.

Forrás: www.programturizmus.hu

Június 11.

[highlight color=”green”]KONCERT[/highlight] – A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetsége

Hol? Papp László Sportaréna

Újra életre kel A Gyűrűk Ura legendája, gigantikus filmvásznon, 250 tagú szimfonikus zenekar, szólisták és énekkar kíséretében, Budapesten. A Gyűrűk Ura trilógia első részét, A Gyűrű Szövetségét, június 11-én mutatják be a budapesti Papp László Sport Arénában. Egy 150 négyzetméteres filmvásznon elevenedik meg a film, melyet egy 250 tagú szimfonikus zenekar, énekkar és külföldi szólisták kísérnek.

Június 16.

[highlight color=”orange”]FILM[/highlight] – Mielőtt megismertelek

Mindenki Khaleesije most egy romantikus drámában vállalt szerepet. Ő alakítja “Lou” Clarkot, akit mindenki kreatív különcnek ismer, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével. Egy nap viszont találkozik a bénult férfival és ápolása közben egy csodás érzelmi utazásra indulnak, amiben arra is választ kapnak miért érdemes élni.

Június 16-19.

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – Kolorádó Fesztivál

Hol? – Nagykovácsi

Most először kerül megrendezésre a természet lágy ölén helyet kapó Kolorádó Fesztivál. Állítólag a János-hegy egyik kevésbé ismert gerincének tövében, egy titkos helyen, a nyár harmadik hétvégéjén, három napon át lehet nagyokat túrázni, sátrazni, kurrens zenékre vidáman megőrülni, fűszállal a szájban hemperegni. Kíváncsian várjuk milyen lesz ez a feszt egy negyed órás ugrásra Budapesttől.

Forrás: toldiklub.hu

Június 17.

[highlight color=”green”]KONCERT[/highlight] – Anna and the Barbies

Hol? – Barba Negra Track

A folyton pörgő és kreatív Anna and the Barbies béreli ki a Babra Negra Tracket, ahol a szokásosnak megfelelően egy csodás színpadi showt és kiváló dalokat hallgathattok majd. Valószínűleg teltházban, szóval, ha mindenképp mennétek, szerezzétek be a jegyeket már most. Persze a zenekar aktívan fog fesztiválozni, úgyhogy bizonyosan találkozhattok velük a nyáron!

Június 20-26.

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – Tihanyi Levendula Fesztivál

Hol? – Tihany

Aki imádja a levendulát, egyszer mindenképp el kell látogatni nyár elején Tihanyba, ahol mindent megtudhat erről a növényről, sőt akár ti magatok is szedhettek az idei termésből. Persze, ezen kívül is rengeteg programmal és kirándulásokkal várják az érdeklődőket.

Forrás: balaton.varosom.hu

Június 22-25.

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – Fishing on Orfű

Hol? – Panoráma Camping, Orfű

A vidéki fesztiválszezon hivatalosan a Fishinggel indul, ahol idén is összegyűlik a hazai zenei élet apraja nagyja, a még mindig családias, pihenős hangulatú, de ugyanakkor mára már jócskán kibővült programon. Ott lesz a Mary Popkids, a Budapest Bár, Péterfy Bori & Love Band, Quimby, Szabó Balázs Bandája, Kiscsillag az orfűi tó és még nagyon sokan mások.

Június 25.

[highlight color=”green”]KONCERT[/highlight] – Brains

Hol? – Budapest Park

Aki nem szeretne még messzire utazni a fővárosból, azok számára is van programlehetőség, ugyanis ismét a Budapest Parkban lép fel a Brains, akiket szintén el lehet csípni a fesztiválokon is, úgyhogy lehet választani, hol nézzétek meg a frenetikus drum and bass örületet.

Június 28-Július 2.

[highlight color=”blue”]PROGRAM[/highlight] – Telekom VOLT Fesztivál

Hol? – Sopron

A június utolsó záróakkordja a VOLT Fesztivált lesz, ami már át is csúszik a következő hónap elejére. Már nyilatkoztunk, hogy mi melyik koncerteken buliznánk a legszívesebben és ki is veséztük milyen programok várnak titeket. Nincs több kifogás, szabaduljatok el egy jó kis fesztiválozásra a hűség városába és jöjjön a váratlan nyár!

12805957_10153490625919227_465642

Forrás: facebook.com