“…próbálok hálás lenni, örülni annak, amim van és nem panaszkodni azért, amim nincs.” – ajánló Konc Alexandra festményeihez

“…próbálok hálás lenni, örülni annak, amim van és nem panaszkodni azért, amim nincs.” – ajánló Konc Alexandra festményeihez

Képzeljétek az utamba került egy újabb fiatal tehetség, aki nem más, mint Konc Alexandra. A Vajdaságban él, 19 éves és a szabadkai Közgazdasági Kar hallgatója. Ez a leányzó több lábon is megáll:  fest, verseket ír és még gazdasági folyamatokkal is bíbelődik. Ki tudja még milyen meglepetésekkel van tele és még csak nem is tudunk róla?!

Őszintén, mindig is ódzkodtam az olyan dolgoktól, amik távol állnak tőlem vagy csak nem értek hozzá, de amikor megláttam Alexandra képeit, akkor tudtam, hogy gyorsan le kell csapnom rá, mert én szeretném Őt bemutatni Nektek!

Sose értettem a festészethez, hogy milyen stílusok, ábrázolások és társai vannak, de amint megláttam a festményekről készült fotókat, valami megfogott bennük.A pipacsosról rögtön Anya jutott eszembe, hogy “Úristen, mennyire imádná!”

Konc Alexandra festménye

Aztán megláttam a táncost, amit meg az én nemlétező – jövőbeli lakásom falán tudnék elképzelni.

Konc Alexandra festménye

Beleszerelmesedtem a képeibe, mert annyira tetszik a színvilág és az ábrázolás. Sose szerettem az olyan képeket, amiknél a képzeletemre van bízva, hogy éppen mit is látok benne, mert sajnos ilyen téren nem vagyok otthon. Viszont ezek a festmények valós dolgokon alapulnak, gyönyörűen mutathatnak egy nappaliban vagy hálószobában.

Alexandra is olyan, mint a többi művészlélek a világon. Valahogy ki kell fejeznie magát, az érzéseit, a gondolatait, ilyenkor előveszi a festővásznát, na meg a festékkészletét és fest. Ugyanúgy szemléli a körülötte lévő dolgokat, eseményeket, a természetet, mint akár egy író, de az ő szavai színek és az ecset segítségével jelennek meg. Az ő festményei szemet gyönyörködtetőek és hihetetlenek, nekem meg főleg, akinek a rajztudása kimerül a precíz kockákban és cuki virágokban. 

Azt hiszem, rég nem olvastam olyan fenemód pozitív sorokat, mint amiket majd jövő héten ti is láthattok a Vele készült interjúban, mint például, hogy mi az, ami Alexandrát inspirálja.

“… próbálok hálás lenni, örülni annak, amim van és nem panaszkodni azért, amim nincs. A célig vezető út, a megpróbáltatások formálják a személyiséget és válnak örök emlékké. A cél elérése már csak a ráadás. Mennyire unalmas lehet azoknak, akiknek mindenük megvan? Nem is értem, mi hajtja őket.”

Zárásként és kisebb ízelítőként pedig lessétek meg a munkáit!

Szerző:

"Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető.Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap!Hiszek a csodákban." /Audrey Hepburn/