Fekete Kristály – humor és fantasy

Fekete Kristály – humor és fantasy

Abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy én még akkor olvashattam a könyvet, mielőtt megjelent. Sőt, ami még nagyobb büszkeség, személyesen ismerem az írónőt, Ariana T. Dianist, aki tanácsokat is kért annak idején, miként lehetne a története még ütősebb. De hogy miről is van szó, ízelítésül egy részlettel nyitnék:

Gryf mosolyogva bólintott, majd elmerült a vízben. Mire felbukkant, a parton megjelent Dewin, gyors mozdulatokkal megszabadult ruháitól és a vízbe sétált. Lassan haladva elúszott a vízesésig, majd ismeretlen eredetű dalocskát dudolászva, mosakodni kezdett

– Én is megmoshatom a hajam? – kérdezte Bumbling, Gryftől.
– A micsodádat akarod megmosni? – nézett rá Garedor gyanúsan. – Nincs is hajad.
– De van! – szólt önérzetesen a sárkány, előrehajolván, megmutatva a három szál pihét, feje búbján.
– Teljesen igazad van – bólintott Gryf remegő szájszéllel. – Ki ne hagyd! – ezzel átnyújtotta a szappant Bumblingnak.
A sárkány nagy lelkesedéssel bemaszatolta pihéit, majd a Gryftől ellesett mozdulatokkal dörgölni kezdte golyó fejét. Mikor úgy érezte, ennél tisztább már nem lehet, a vízbe hajolt, elmerítve méretes kobakját. Egy percnyi merülés után újra felszínre emelkedett, kiköpött egy vödörnyi vizet és körbemosolygott.
– Na? Csini vagyok? – kérdezte.
– Nagyon! – vigyorgott Gwird, a feléjük tempózó Dewint nézve.
– Ó, milyen kellemes, mikor az altestemet a víz simogatja! – közölte a mágus mosolyogva és elúszott mellettük a part irányába.
– Csak ezt a kort ne érjem meg! – csóválta fejét Garedor.
– Melyiket? – nézett rá Hanno.
– Hát azt, amikor már csak a víz simogatja…! – vigyorgott Gryf.
 

14717176_1664996713740970_2519403574012302399_n

kép forrása: https://www.facebook.com/Ariana-T-Dianis-Fekete-Krist%C3%A1ly-1384965218410789/?fref=ts

Ebben a részletben minden benne volt, ami jellemzi a Fekete Kristályt.

Ez a regény fantasy, egy felnőtteknek szóló mese, ami nem kéri, hogy komolyan vegyék, nem is szeretné megváltani a világot, mégsem csak humorbon-bonokat dobál és cukiságokat kínál, mert ezek mellett van ám mélysége is! 

14717179_1667504530156855_3497908531103242775_n

kép forrása: https://www.facebook.com/Ariana-T-Dianis-Fekete-Krist%C3%A1ly-1384965218410789/?fref=ts

A történet főhőse maga a főgonosz – és az én személyes kedvencem –, aki a rossz gyermekkorát követően hatalomhoz jut. Gryf Garedor egy bántalmazó apa és egy őt magára hagyó édesanya gyermekeként nő fel királyi sarjként a maga kis „várbörtönében”,így észre sem veszi, hogy uralma alatt a népe szenved, és őt diktátornak tartják, a varázslói pedig rettegésben tartanak mindenkit. Aztán megjelenik Gwird, a Bajnok, egy kelekótya ifjú képében, aki meg akarja szerezni a Fekete Kristályt, hogy általa legyőzhesse a rémisztő Nagyurat. Útközben csatlakozik Gwirdhez egy boszorka, egy vén kéjenc varázsló, egy babusgatni való sárkány és maga a Hold Hercegnő is. Vándorútjuk alatt, míg egy összeszokott csapattá nem kovácsolódnak, rengeteg izgalmas, máskor pedig mókás történést élnek meg. Bár még utána is. 

És amikor keresztezi egymást a Bajnok és a rettegett Gryf útja!

Itt mindenkinek megvan a múltja, a szerepe, és sok esetben a szerelme, és bár azt hinné az ember, hogy majd főként a jó és a rossz ádáz harcát követheti nyomon – ahogy a fantasy könyvek javában –, a Fekete Kristály inkább a nagy egymásra találások története. De nem szeretnék spoilerezni, így előrejáróban csupán ennyit írnék róla, a többit derítsd ki magad!

Ajánlom mindenkinek, aki egy humoros, olvasmányos regényre vágyik ebben a borongós időben!

A regényt ITT rendelheted meg, ha pedig egyéb érdekességekre van kíváncsi a könyvről és az írónőről, látogass el a facebook oldalára!

A kiemelt kép forrása: https://www.facebook.com/Ariana-T-Dianis-Fekete-Krist%C3%A1ly-1384965218410789/?fref=ts