Henci búvóhelye

Henci búvóhelye

Henci saját maga jelentkezett a Magazinhoz alanynak és nagyon örültem neki, hogy én készíthettem vele interjút és írhattam róla pár sort. Azért is imádom csinálni a társszerkesztőséget, mert mindig képesek meglepni az emberek. Érdekesebbnél érdekesebb sorsokat vet elém az élet, és meglepődve tapasztalom, hogy annyi szemtelenül fiatal tehetség van. Henci blogjába már a kinézete alapján beleszerettem. Aztán persze a tartalom sem okozott csalódást. Sőt. A gyönyörű háttér, az elrendezés és a hangzatos cím választás segített abban, hogy megragadja a figyelmemet, a sorok pedig az oldalon tartottak.

Henci a jelentkezéskor így írt magáról:

A szerénység jellemez. Szeretek elbújni a világ elől, egy képzelt világba egy könyv olvasása közben. Erősen tomboló érzelmek töltenek meg, melyeket szeretek kimutatni.

10372800_1480413782191954_2826918819620065383_n

Henci

Ugyanígy éreztem én is vele kapcsolatban, amikor azon kaptam magam, hogy a sokadik oldalon járok és egyre több és több bejegyzést akarok tőle. Mindig kapunk egy-egy verset is, amik a kedvenc költőitől származnak. Viszont ő maga is próbálkozik ezen műfajjal, bár elmondása szerint egy vers nem íródik olyan könnyen, mint egy történet.

Esti gondolat

Mulandó elménk maradandót alkot.
Mint a reggeli köd sűrű velejében a gondolat,
úgy hullanak szívem darabjai a járda repedt köveibe fúródva.
Mint kislány, ki szerető anyjára néz,
pilláim úgy rebegtetem egyetlen mosolyodért.
Ha szeretsz,szívem mint egy kirakós, újra összeépül,
s még a csók mámora önti el lelkünk,az élet habos tengerébe érünk.

A blog címe : Búvóhely-mert mindenkinek kell a megtalálás. Hencivel kapcsolatban úgy érzem, ő tökéletesen megtalálja a menedéket az írásban. A történetei élettel teliek és őszinték, bár nem mindig csak a saját tapasztalatait írja le, a fantáziáját is élénken használja és beleszövi a bejegyzésekbe. Búvóhely lehet az olvasónak is, hiszen egy védett kis zúg tárul a szemünk elé, ahonnan értékekkel megrakodva térünk haza, és lépünk ki a valóságba. Más művészeti ágak is érdeklik, jó barátságot ápol a rajzolással és a fotózással is. Szeret olvasni és a könyvek egy másikfajta mentsvárként szolgálnak számára.

“Tudod… mindannyiunk számára van egy pont,egy szó, egy jel ami egyforma érzést vált ki belőlünk. A dühöt, a vágyat,a szeretet, a zsenialitást,az élni akarást,a küzdést, a feláldozást, a megbocsájtást és még sorolhatnám.. de a szeretet..a szeretet az határtalan. Számtalan akadályokkal bír és számtalan céllal. Az út egy, de a cél ugyan az. “

Henci idén érettségizik és a jövőben is szeretne az írással foglalkozni. Célja, hogy jó író válhasson belőle. Az internetes napló őt is elvarázsolta, bár kezdetben ódzkodott tőle. Mára azonban már az élete szerves részét képezi.

Szerző:

Csendből vagyok és átbeszélgetett éjszakákból. Sok-sok szeretetből, és még több bizalomból. Néha azért önbizalomhiány és félelem barátaim is felbukkannak, de törekszem rá, hogy egy általam irányított diktatúrában éljünk. Nem mindig sikerül persze, de hát van nekem élénk fantáziám, fehér papírom, na meg tintával teli tollam. Ezért írok ide is. Magamról, rólunk, nektek, hozzátok. Néha talán sok banális okfejtést, de mindig csak azt, amit a szívem mondani szeretne. A világon keresztül próbálom megérteni önmagamat, de néha elkap egy gyorsan jövő orkán. Azért persze mindig újra megpróbálom, hiszen ez tesz igazán boldoggá.