Interjú Demetriával – „Egy lány szemével a világ”

Interjú Demetriával – „Egy lány szemével a világ”

Fogadjátok sok szeretettel Demetriát, aki elénk tárja a világot saját írásaival, őszintén és kitárulkozva. Mikor megvolt az első szerencsés találkozásom a blogjával már rögtön tudtam – amit ő is kijelentett-, hogy „Ez a blog nem egy személyes napló!”. Saját tapasztalatait és meglátásait gépeli bőszen, de közben úgy érzi az olvasó, mintha ő róla írna. Az írásain keresztül üzen a világnak, hívja fel komoly témákra a figyelmünket és utat mutat.

Az én hitvallásom a szeretet. Hiszem, hogy ha szeretek viszont szeretnek, ha szeretettel fordulok az emberek felé ők is ugyanezzel az érzéssel fordulnak majd velem szembe. Hiszem, hogy a szeretet mindent legyőz, és ahol szeretet van ott még történhetnek csodák.”

wall.alphacoders.com

 

 Mikor kezdtél el írni és blogolni?

Írni 12 évesen kezdtem apróbb cikkeket. Már akkor a környezetemben történt dolgokat örökítettem meg. A blogolást 2008-ban kezdtem a blogol.hu szolgáltatónál. Akkor a napjaimat örökítettem meg, de ahogy múltak az évek az írásaim úgy formálódtak és végül cikkekké nőtték ki magukat.

Mit kell tudni a blogodról, kiknek szól?

A mostani blogomról azt kell tudni, hogy az őszinte véleményeimet írom meg. Ahogy az oldalsávban is látható, olyan dolgokról írok, ami érinti az embereket. Minden olyan dolog, ami körbevesz bennünket. Szerelem, párkapcsolat, emberi kapcsolatok, jelenségek.
A bejegyzések pedig minden embernek szól, de az olvasóim nagy része nem fiatalokból, vagyis a velem egykorúakból áll, hanem tőlem jóval idősebbekből, aminek én rettenetesen örülök.

 Honnan jön a tartalmak megírásához az ötlet?

A tartalmak a mindennapjaimból jönnek. Vegyük például a Barátság női módra című bejegyzésemet. A gyakorlati helyemen nagyon felbosszantottak és úgy döntöttem ideje megírni, hogyan is zajlik igazából a nők közötti barátság vagy kapcsolat.
Vagy egyszerűen beszélgetek a barátaimmal és elgondolkodok egy témával kapcsolatban.  Karina, akiről már sokat olvashattak az olvasóim, nagyon sok storyt mesél el így elég sok ihletet kapok tőle.

A szerelemről szóló írásaidat saját tapasztalatból meríted?

Így van. Ugyan csak pár éve ismerkedem, de annyi fura dolog történt már velem, hogy van honnan meríteni. Ráadásul volt egy hosszabb kapcsolatom is, aminek 1 éve lett vége. Nagyon sokat tanultam belőle így hálás is vagyok az akkori páromnak. A netes társkeresésben pedig mondhatni veterán vagyok így természetes, hogy sok cikk született meg ezzel kapcsolatban.  A mostani páromat is egy társkeresőn ismertem meg és a kettőnk kapcsolatából is született már cikk.
4 kapcsolatom volt előtte és mindegyikből volt mit tanuljak mind a kapcsolatokról mind magamról.

Későbbre nézve vannak nagyobb terveid az írással?

Nagyon szeretek írni és szeretnék is elhelyezkedni majd valamelyik magazinnál. Jó lenne, ha az írásaim több emberhez eljutnának, mert tudom, hogy sokakban van kérdés, kétely és, ezek cikkek ugyan nem oldanák meg a problémáikat, de a megoldás felé utat mutatnának.
Remélem egyszer ez a tervem teljesül.

Mire hívnád fel az olvasóid figyelmét a világban?

Azt hiszem arra, hogy nem kell mindig kétségbeesni, amikor az élet nem úgy hozza össze a dolgokat, ahogyan ők szeretnék. Meg kell látni a jót, a pozitív dolgokat is minden egyes napban, hogy erőt adjanak. Ne keseredjenek el, ha a párjuk elhagyja őket ez csak azt jelenti, hogy egy sokkal jobb fog a helyére jönni J

 Milyen embernek tartod önmagad?

Rólam tudni kell, hogy nagyon erős személyiség vagyok. Nem szeretem, ha irányítanak, korlátok közé szorítanak. Nyílt, őszinte és barátságos embernek mondanám magam.  Tudatos optimizmussal élek, tehát nem engedem, hogy a negatív dolgok elragadjanak.
A cinizmusom az, ami életben tart. Én egy bosszantó dolgot is el tudok viccelni, ezért sokan sokszor elég ferde szemmel néznek rám, hogy ez komoly dolog és viselkedjek. Pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy engem is ugyanúgy bosszant, de könnyebb poénnal megélni, mint idegbajosként. Elég nagyszájú vagyok és ezt vállalom is az életben.

Ha nem írsz, akkor mit szoktál csinálni?

Jelenleg iskolába járok és bölcsődei gondozónőnek tanulok. Mivel hamarosan végzek, vizsgák hada készül éppen lerohanni engem én meg, ha tehetném, fejvesztve menekülnék előlük. Ezen kívül a párommal vagyok, vagy  ha nem, akkor próbálom kikapcsolni az állandó pörgő agyamat.

Vannak olyan írók, akik a példaképeid, kik azok?

A Nők Lapja csapata az én példaképem. 13 éves korom óta olvasom az internetes újságot és évről évre egyre jobban imádom. Fantasztikus cikkeket alkotnak, amiknek jó hasznát veszem néha.

És végül mit üzennél az olvasóidnak?

Legyenek velem továbbra is! Éljenek, szeressenek, nevessenek!

Blog: http://demetria.cafeblog.hu/

Facebook oldala: https://www.facebook.com/demetriacafe?fref=ts

Köszönjük szépen a válaszokat Demetriának és sok sikert kívánunk! 🙂