Ismerd meg a szerkesztődet! – Donáta

Ismerd meg a szerkesztődet! – Donáta

A szerkesztőtársaim olyanokat írtak rólam, hogy lelkes, bohókás, zizzent, lökött, energikus, költői, egy humoros lázadó szellem szecessziós köpenyben. Nehéz lenne megmondani ki vagyok. 20 éve élünk együtt, és még én is csak ismerkedem magammal. De egy szeletet most vágok nektek életem tortájából! Fogadjátok szeretettel, egészségetekre, jó étvágyat! (-: 

szépike

Mi jelenti számodra a tökéletes boldogságot?

Hemingway egyszer azt mondta, hogy vagy boldog valaki, vagy intelligens. Nem hiszek a tökéletes boldogságban. Amúgy meg mindenki tudja a klasszikustól, hogy:  az élet szenvedés, munka, fájdalom, de néha jó ételek, jó zene. 😉

Melyik az a tulajdonság, amelyet leginkább túlértékelünk?

A lexikális tudást. Az okosságot. Érzelmi intelligencia, és tapasztalat nélkül semmit nem ér az egész.

Mikor és hol voltál életedben a legboldogabb?

Inkább pillanatnyi eufórikus érzések voltak ezek. Mondjuk az autónk hátsó ülésén 2005-ben, mellettem a párnapos kishúgommal. Éjszakai beszélgetések a körúti szobám ablakában. Feketeerdő torta evés hajnalban egy matracon a szoba közepén. Nem a mikor és hol számít, a legfontosabb a KIVEL.

Pankika

Mi a számodra legértékesebb tulajdonod?

Egy levél, amit 16 évesen írtam a 26 éves önmagamhoz. Kicsit besárgult már a boríték, meg kicsit rongyos is, de már nagyon várom azt a napot, amikor felbonthatom.

Ha nem tárgyira gondolunk, akkor egy 14. éve tartó barátság.

Mi a legkedvesebb elfoglaltságod?

Zenét hallgatva csak úgy menni egy kört este a 2-es villamossal, és a 16-os busszal, miközben nézem a város fényeit.

Ki a kedvenc irodalmi vagy filmbéli hősöd?

Irodalomban az összes múzsával tudok azonosulni. Nagyon szeretek olvasni az írók és költők magánéletéről. Picit bennem van József Attila összes szerelme. Szerintem ők ugyanúgy irodalmi hősök.

Kik a te valódi, hétköznapi hőseid?

Az összes vendéglátós, aki kedvesen mosolyog. Emberek, akik hidegben is ételt osztanak a köztereken minden hétvégén hajléktalanoknak. Fiatal srác, aki lehajol az utcán a szemétért, és kidobja. Lelkesen köszönő BKK jegyellenőrök a metró lejáratnál. A barátaim, akik mindennap ugyanazokat a rinyáimat hallgatják újra és újra. Anyukám. Gyakorlatilag mindenki. 🙂 

foodnotbombs

Melyik korban élnél legszívesebben?

Mondjuk a hetvenes évek közepén. Van egy velejéig punk énem, amit szívesen kiélnék.

Milyen szín jellemez téged?

A matt fekete. Elegáns és titokzatos.

Mi dob fel egy levert napon?

Egy olyan ember társasága, akit szeretek. Színezés, egy finom vacsora, egy forró fürdő, olvasás.

szinezés

Mi a kedvenc könyved?

Legyen inkább top 3

A kis herceg

Alice Csodaországban

Mester és Margarita

Mi a legnagyobb álmod?

Hogy egyszer lesz egy hatalmas kertvárosi ház, ahol a férjemmel és minimum két gyermekünkkel élünk. Van egy golden retriverünk. Boldogan, békésen ünnepeljük a karácsonyt, miközben kapok egy telefonhívást, hogy első lett a könyvem valamelyik eladási listán.

(ettől csupán egy hatalmas kertvárosi ház, egy férj, minimum két gyerek, egy golden retriver, egy tökéletes karácsony, és egy még meg nem írt könyv választ el. :D) 

Mit szeretsz az életedben?

Azt, hogy bármit csináltam, bárhogy döntöttem, bárhogy viselkedtem, az enyém volt, és bár meg tudnak ölni egy-egy részt belőlem néha, a teljes valómat elpusztítani soha sem tudják.

Melyik tulajdonságodat szereted a legjobban?

A végtelen önzetlenségem és azt, hogy azokat is tudom szeretni, akik engem nem tudnak.

Ha megfilmesítenék az életedet, akkor ki lenne az, aki téged játszana?

Drew Barrymore. Abszolút olyan karakter vagyok, amilyeneket neki szoktak adni.

Szerző:

"Ez nem az a tánc, amiből nem kérsz, ez nem az az öröm, amitől nem félsz, ez nem az a perc, ami megvár, ez nem az a lány, akiért nem kár. "