Péterbencze Ákos és írásai – ajánló

Péterbencze Ákos és írásai – ajánló

Péterbencze Ákos nemrég került a látókörömbe, mikor felkeresett, hogy olvassam el néhány írását. Természetesen vállaltam, hiszen szeretem támogatni a szárnyukat bontogató tehetségeket. Ezért is szeretnem Ákos bemutatni Nektek, hogy Ti is megismerjétek.

Forrás: Péterbencze Ákos írói oldala

Ákos Szekszárdon született, viszont most nem Magyarországon él, hanem Londonban. Mióta kint lakik, elmondása szerint kinyílt előtte a világ, új emberekkel, kultúrákkal, szokásokkal ismerkedett meg, ami pozitív hatással volt rá. Ezt pedig az írásban is tudta kamatoztatni.

Az írás, mint kifejezőeszköz már gimnazista kora óta vele van, de csak nemrég kezdett el komolyabban foglalkozni vele, és egy regény írásába is belekezdett. Addig viszont, amíg nem lesz kész kisebb novellákat, és egyéb elbeszéléseket oszt meg a közönséggel a honlapján.

Én is átböngésztem publikációit és azt kell mondjam, hogy volt egy pár, amin jót mosolyogtam. Az egyik ilyen a tetoválások körüli beszélgetésrészleteket gyűjtött össze. Nekem is vannak tetoválásaim, így teljesen át tudom érezni az adott szituációkat. A kedvencem pedig ez:

„A nagymama-típus:

– Kezeddel mi történt, kormos?
– Összefirkálták.
– Ez most a divat?
– Nem.
– De akkor… hát, jól van, te tudod. Testfestés, értem én.
Egy perc töprengés, megbotránkozó bámulás.
– És ez még lejön?”

Persze nem csak ilyen mókás dolgokat lehet olvasni a honlapján, hanem komolyabb hangvételű hosszabb novellákat is. Ezekbe érdemes belenézni, mert komoly témákat feszeget, ami nagyon megfogott, abban a család volt a húzóerő. Saját alkotásai mellett olvasható még a honlapján sztárokkal készített interjúk és  azok fordításai, filmajánlók, illetve még egyéb személyes élmények is.

Jövőhéten egy interjút olvashatok vele, addig szemezgessetek az írásai között. Szerintem, aki szentel Ákosnak egy keveset az idejéből, csak gazdagodni fog vele lelkileg!

Bízom benne, hogy felkeltette az érdeklődésetek, mert valóban érdemes megismerni ezt a feltörekvő művészt, akinek a repertoárjában mindenféle érdekes alkotás megtalálható. Aki szeretné elolvasni írásait megteheti Ákos honlapján, de követheti Facebookon is.

Kiemelt kép forrása: https://www.facebook.com/akospeterbenczeszerzo/

Szerző:

Dorka. Anya, könyvmoly, lelkes, barátkozós, mosolygós, segítőkész, beszélgetős. Ezek a szavak jellemeznek leginkább.