Telekom VOLT Fesztivál: 5 koncert, melyen biztos, hogy ott leszek

Telekom VOLT Fesztivál: 5 koncert, melyen biztos, hogy ott leszek

Ha nyár akkor fesztivál. Idén pedig, ha nyár, akkor VOLT. Muszáj minden évben legalább egy fesztivált meglátogatnom, kell a lelki békémhez a több napon át tartó tombolás. Tavaly sajnos, nagy bánatomra fesztiválmentes volt a nyaram, de idén az egyik legnagyobbra esett a választás, így most bepótlom az elmaradt szórakozást is.

Ehhez pedig nagyszerű programkínálatból válogathatok, nem is lesz könnyű kitalálni, melyik nap, mely koncerteket válasszam. Mivel többen megyünk, így olykor majd biztos kompromisszumot kötünk, ha együtt akarunk bulizni, kinek a kedvencén ugráljunk. Azonban minden napon van egy banda, melyet semmiképp sem fogok kihagyni. Most elárulom, melyek ezek. Persze, tudom, lesznek nagy hírességek, de az én szívem mindig a magyar együttesek fele húz. 

[dropcap type=”circle”]1.[/dropcap]0. nap – június 28. (kedd)
ByeAlex és a Slepp – 20:30  Terasz

Bemelegítésként, és a hosszú utazás kipihenéseként ByeAlex és a Slepp dalai kifejezetten ideálisak lesznek.  Lesz mit kipihenni, hiszen Pécstől Sopronig jó pár óra buszozás vár ránk. Bár sejtem a többiek nem fognak annyira ugrálni örömükben, de mivel ezen a napon még nincs olyan sok előadó, hogy ütközések legyenek, így talán nem hagynak egyedül.

 

[dropcap type=”circle”]2.[/dropcap]1.nap – június 29. (szerda)
30Y – 18:10 Telekom Nagyszínpad 

A 30Y régi szerelmem, így őket nem vagyok hajlandó kihagyni. Imádom, és kívülről fújom az összes dalukat, és a legszebb koncertélményeim az 30 koncertjeikhez fűződik.  Már gimnáziumban, mikor még a rajongó táboruk közel sem volt ekkora, és az osztálytársaim nagy része nem is ismerte őket, már akkor minden nap a számaikkal keltem és feküdtem. Ez örök szerelem.

 

[dropcap type=”circle”]3.[/dropcap]2. nap – június 30. (csütörtök)
Halott Pénz – 19:30 OTP Bank- Petőfi Rádió Nagyszínpad

A Halott Pénzzel egy városból érkezünk, bár nem együtt utazunk, sejtem ők nem busszal jönnek. Szóval pécsiként nincs is más választásom, mint szeretni őket. Na jó, nem csak ezért kedvelem őket. Szintén egy olyan banda számomra, akiket már a korai dalaik idején is hallgattam, és már akkor éreztem, hogy még sokra viszik. Az idők során egy kicsit változtak, de ez természetes, viszont így is nagyszerűek, ahogy a koncertjeik is. 

 

[dropcap type=”circle”]4.[/dropcap]3. nap – július 1. (péntek)
Kiscsillag – 00:10 Petőfi Rádió Nagyszínpad 

A Kiscsillag majdnem akkora szerelmem, mint a 30Y, és ráadásul szintén pécsi zenekar. A legjobbak Pécsről jönnek úgy tűnik, van valami ebbena  városban, csupa tehetséget ad a világnak. Lovasit pedig már Kispál és a borzostul is imádtam, ha nem 30Y szólt a szobámban, akkor Kispál. Aztán jött a Kiscsillag, hogy kitöltse a Kispál felbomlása okozta űrt a szívembe, és azóta pedig minden új dalt imádok, megunhatatlanok. 

 

[dropcap type=”circle”]5.[/dropcap]4. nap  – július 2. (szombat)
Kaukázus – 19:30 Heti Válasz Borfesztivál – Poncichter Negyed:
Sopron Színpad

Még egy régi kedvenc, a Kaukázus imádat is valahol a gimi környékén ragadt rám, majd máig kitartott. Az egyetemi bulik alatt is gyakran felcsendült, a Szalai Éva dalra pedig mindig őrült ugrálásba kezdtünk és együtt kiabáltuk, hogy “gumicukor vagyok a tenyereden”, olyan is volt, hogy már a buliba érkezve ezt énekeltük, persze ennek más gondlom,  annyira nem örült,  de mi jól szórakoztunk, régi szép idő. Ugyan A Kaukázus is eltűnt egy időre, de szerencsére visszatértek, ami nagy öröm volt számomra. 

Szóval én ezt az 5 bandát nem fogom kihagyni, persze sokan más koncert van, melyen mindenképp ott szeretnék lenni, és remélem ott is leszek, akár egyedül, akár társasággal, bár azt hiszem egy koncerten sosincs egyedül az ember. Könnyű belecsöppeni egy jó társaságban, akikkel ismeretlenül is lehet tombolni. Talán veletek is összefutok! 🙂

12805957_10153490625919227_7599188246281936094_n

További információk itt!

Kiemelt kép forrás: Mózsi Gábor (@MozsiGabor), VOLT sajtófotó, 2015

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*