2 perc Hámori Benedekkel

2 perc Hámori Benedekkel

Hámori Benedek 2014 óta a The Carbonfools tagja, 2016 óta, pedig a Hiperkarma hivatalos csapattagjává is avanzsálta magát. Jelenleg több projekten is dolgozik, amellett, hogy új formációt próbálnak összehozni a Carbon énekesével és húgával, mindkét zenekarral készülnek a stúdiózásra, hogy rögzítsék új albumaikat.

(szerk.: Amiket mi már nagyon-nagyon várunk.)

 

1.    Mikor érzed azt, hogy sikert értél el? 

Nehéz kérdés, mert örök elégedettlen/maximalista vagyok. Úgy érzem, ahhoz, hogy azt mondhassam, sikeres vagyok, nagyon sok munka kell még. Mindenesetre próbálok arra összpontosítani, hogy az elmúlt tizenpár év alatt miket értem el és hogy ezek tizenéves koromban elérhetetlen- illetve a legmerészebb álmaim voltak csak. Sikerélményt tud adni egy-egy jól sikerült koncert, egy hasznos nap a próbateremben, vagy amikor látom, hogy a tanítványaim hétről-hétre fejlődnek és úgy jönnek órára, hogy páran megint megjegyezték a játékukat hallva, hogy hallatszik, hogy tőlem tanulnak!

fotó: Bende Csaba aka Zenefestő

2.  Mi az, ami segít a nehéz napokon, hogy tovább lépj és inspirálódj?

Kedvenc zenekarom, a Dave Matthews Band zenéje és többszöri találkozásom Carter Beauforddal, a dobosukkal, aki legnagyobb példaképem is egyben. Az ő története mindig erőt ad, amikor el vagyok keseredve. Elmesélte nekem, hogy mielőtt a zenekarral befutottak volna, éttermekben zenélt és fizetés helyett kapott egy vacsorát a helytől cserébe, de akkor sem hagyta abba, mert ez volt az élete. Évekkel később, 35 éves korában alapították a DMB-t, amiből évek munkája alatt Amerika egyik legnagyobb zenekara lettek. Erőt ad a tudat, hogy kitartással bármit el lehet érni és sosem késő semmihez!

Kiemelt kép: Mocz András

Szerző:

„A legvarázslatosabb táncok olykor pirkadatkor történnek, egy álmatlan éjszaka után.”