Chez Elles: nekem ez tényleg az életem! – Interjú Hadnagy Timivel

Chez Elles: nekem ez tényleg az életem! – Interjú Hadnagy Timivel

Múlt héten mutattam be nektek Hadnagy Timit, és az ő csodálatos kis világát, a Chez Ellest. Az utazni imádó, minden lében kanál, elképesztően tehetséges enteriőr tervező leányzót természetesen egy interjúra is elcsíptük, hogy még többet megtudhassatok róla.

Ismerjétek meg Timit, és járjatok munkái csodájára!

_DSC3602_

Fotó: Kecskés Márton

Mesélnél kicsit magadról? Milyen az igazi Hadnagy Timi? 

Egyszerre rettentő realista, munkamániás és közben álmodozó királylány. 🙂 26 éves létemre nem kívánok többet, mint ahol vagyok, mind szakmailag, mind pedig a magánéletben. Szeretem kézben tartani a dolgokat, mondhatni nem ismerek lehetetlent… Ezt anyukámtól örököltem. 

Hogy jött a nagy álom, hogy enteriőrtervező szeretnél lenni?

Ezt nem ilyen nagy álomként kell elképzelni. Sokáig óvónőnek készültem, de aztán megismertem pár szakmában dolgozót, és nem akartam idegroncs lenni. Le a kalappal az óvó nénik előtt, tényleg! 
Nem mintha a belsőépítészet csupa móka és kacagás lenne…

Szóval keresgéltem, mint minden korombeli és véletlenül ráleltem a gyerekként rajzolt alaprajzi másolataimra, ami a mai napig rejtély, hogy minek rajzoltam ilyeneket. 🙂 Pillanatok alatt rápörögtem a témára, rengeteget jártam a lehetséges iskolák után, miután rátaláltam a Junior Art Centerre, és elindult minden.

Megtudtuk, hogy gimnazista korodban a modellkedés talaján is megvetetted a lábad, aztán persze ne feledjük, hogy szerkesztője voltál az 11ground csapatának, rendszeresen feltűnsz a Halott Pénz klipekben, rendezvényekre jársz, a világ rengeteg táján jártál és emellett tervező vagy. Mondd, hogy csinálod mindezt? Hogy sikerült ennyi mindent megvalósítanod? Mi adott erőt mindehhez? 

Sűrűn hangzik így olvasva, de igaz. 🙂 Ráadásul azt kihagytad, hogy a rövidke “modell karrierem” szerettette meg velem a sminkelést, egy milánói smink akadémián. Hazajöttem és el is végeztem egy tanfolyamot. De amin még én is meglepődök néha, hogy a mai napig vállalok esküvői sminkeket, és imádom nézni a menyasszonyok arcára kiülő érzelmeket. 

Sokszor hallani tőlem, hogy klónoztatnám magam, vagy vásárolnék pár plusz napot a héthez. 🙂 Csörögjön rám bátran, aki megtalálta ezekre a megoldást! 🙂

Segíts nekünk egy kicsit kiigazodni a világotokban! Sokaknak nem teljesen tiszta, hogy mi is választja el a lakberendezőt, enteriőrtervezőt, és belsőépítészt egymástól. Azt sikerült megtudnom, hogy nem teljesen élesek ezek a határvonalak a szakmák között, mégis mind mással foglalkoznak. Hogy tudnád a lehető legjobban leírni a különbségeket?

Igen, ez sajnos sokszor okoz félreértést. Tökéletes példa vagyok erre. Hivatalosan lakberendezőként végeztem, de részben a műszaki egyetem tanárai tanítottak (mondhatni nem alibi képzés zajlott), így talán szakmaibb oktatásban volt részünk. De persze 90%-ban azon múlik minden, hogy mennyi energiát tesz bele az ember iskola alatt és utána… Nálam ez 110%. Rengeteget tanultam a szakiktól az elmúlt 5 évben, és mára már szinte csak belsőépítészeti munkáim vannak. 

Chez Elles. Honnan a név? 

2013-ban Csorvási Dórival keltettük életre a Chez Elles-t, ami franciául “náluk, lányoknál”-t jelent. Idővel egyedül vittem tovább, mert Dóri babázásba kezdett és el is költözött, de remélem büszke a közös “gyermekünkre”. 

Projektjeid között nagyon sok mindennel találkozunk. Terveztél már gyerekszobát, ügyvédi irodát, lakást, éttermet, és még rengeteg mindent. Viszont egy nagyon felkeltette az érdeklődésemet, mégpedig a Kalocsai porcelán. Ez hogy kapcsolódik össze a te munkáddal, és mégis mit csináltál pontosan, mikor ezen a projekten dolgoztál? 

Farkas Marci, fotós barátom kért fel, hogy segítsek neki a kalocsai porcelán új arculatának és kollekcióinak befotózásánál, mint enteriőr tervező. Szabad kezet kaptam a kiegészítők kiválasztásánál, így elég izgalmas kompozíciók születtek.

IMG_7998

Fotó: Farkas Márton

Gondolom most egy olyan kérdést fogok feltenni, amire szinte lehetetlen válaszolni, de azért megpróbálom… Mi az igazi szerelmed, ha tervezésről van szó? Mi az, amit a legszívesebben tervezel?

Nem a munka számít igazán, sokkal inkább az ügyfél és az ő hozzáállása, ízlése. 

Vannak bevetett praktikáid, szokásaid a mindennapokban, amik feltöltenek?

Edzés, finom ételek, pozitív kisugárzású emberek körülötted. Én például hihetetlen hamar megérzem magamon, ha nincs meg ezeknek az egyensúlya. Mostanában például semmi időm nem marad edzeni, és rettentően szenvedek tőle. 

Már beszéltünk arról, hogy mennyi mindennel foglalkozol, illetve foglalkoztál anno. Azt még meg sem említettük, hogy blogot is írsz. Hogy jött az ötlet, hogy ilyen formában is megoszd az emberekkel, a munkával, illetve magánélettel kapcsolatos eseményeket? 

Aki ismer, az tudja, hogy állandóan dumálok, innentől az írás már csak egy lépés. Bolla Viki barátnőm kérdezett meg, hogy lenne-e kedvem részt venni valami újban… Itt is nyert a kíváncsiság, és elindult az 11ground.

IMG_7949

Fotó: Farkas Márton

Írásaid nagyon sokszínűek. Készült bejegyzés arról, hogy milyen rendezvényeken jártál, hogy érezted magad a projekted kivitelezésekor, arról, hogy merre utazol, hogyan, és milyen technikákkal dolgozol. Olvasás közben éreztem, hogy teljes mértékben benne van a szakma, de mégis könnyed, mint egy lánynak a blogja, aki az életéről mesél olvasóinak. Hogy sikerült megtalálnod ezt az arany középutat?

Egyszerűen nekem ez tényleg az életem. Semmit sem erőltetek vagy írok olyasmiről, ami nem szívből jön. Most például jó régen nem érkezett tőlem új bejegyzés, mert a nyár – bármilyen meglepően is hangzik – nálam rengeteg munkával és fejvesztett határidős rohanással zajlik. Ezeket a válaszokat is épp utazás közben írom az autóban, ölemben a laptoppal. Egyszerűen mert így fért bele… 🙂

Miről szeretsz a legjobban írni? 

Bármiről, ami belülről jön, amire büszke vagyok, vagy csak elindít bennem valamit. 

Mi az, ami inspirációt ad neked mindehhez? Mind a munkához, az íráshoz, az egész élethez?

Anyukámat már korábban is említettem, most is hozzá kanyarodnék vissza. Számomra elképesztő az, amit ő tesz az emberekért nap, mint nap. Házi idősgondozóként dolgozik Solymáron – érdemes utána nézni mit is takar ez pontosan… Eredeti szakmája szülésznő, de ezt elég hamar abbahagyta, miután született 3 lánya.
Mami ereje mellett, próbálom észrevenni az egyszerű, mégis különleges pillanatokat a hétköznapokban. Többek között ezért imádok utazni, felfedezni idegen országokat, kultúrákat. Szerencsére ehhez is meg találtam a tökéletes partnert szerelmem személyében, és azóta is együtt utazunk, szigorúan hátizsákkal. 

_MG_7661

Fotó: Farkas Márton

Hol szeretnél tartani öt év múlva? Mi minden szerepel még a bakancslistádon?

Mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni, szóval lassan a babázás kerül a lista elejére, a többit megtartom meglepetésnek. 🙂

Mit tanácsolnál a még szárnyaikat bontogató művészeknek? Mi tudja őket átsegíteni a nehéz időkön?

Sosem lesz könnyebb! Aki olyan megszállott a munkájában, mint én (bármi is legyen az), az tudja, hogy az igazi sikerekhez állandó nyomásra van szükség, de hát ez adja az adrenalint…:) Szóval vissza a feltöltődéssel kapcsolatos kérdés válaszaihoz, és csak így tovább, mert NEM lesz, aki megcsinálja helyetted! 

Köszönjük Timinek a válaszokat és a közös munkát! További sok sikert és jó alkotást kívánunk neki!
Munkáit itt megcsodálhatjátok, és ne felejtsétek el követni Facebookon is! 🙂 

Kiemelt kép: Puskás Nóra

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/