Egészségesen lemondások nélkül – interjú a Zabkásakirálynővel

Egészségesen lemondások nélkül – interjú a Zabkásakirálynővel

Nemrég bemutattam nektek Gökler Krisztinát, a Zabkásakirálynőt. Meséltem nektek arról, hogy nekem, és általában mindannyiunknak milyen problémáink vannak az egészséges életmódhoz való alkalmazkodással és annak betartásával. 

Krisztina motivál minket, és megmutatja azt, hogyan is lehet lemondások nélkül fitten élni. Fontos, hogy törődjünk magunkkal, hogy ép testben, ép lélek élhessen. Azért, hogy még jobban megismerkedhessünk a témával, és az ő történetével, kicsit kifaggattam őt, hogy mit is csinál, és hogyan érte el mindazt, amit eddig sikerült neki.
Ismerjétek meg jobban a Zabkásakirálynőt!

Mióta vagy a sütés-főzés szerelmese?

Már általános iskolában is nagyon élveztem. amikor technika órán megtanultunk palacsintát és rántott húst sütni, de otthon mindig volt mit enni, úgyhogy leginkább akkor kezdtem el magamra főzni, amikor belevágtam az egészséges életmódba.

Mindig is fontos volt számodra az egészséges táplálkozás, és a testmozgás?

Nem igazán. Anyukám mindig próbált rávenni a sportolásra, így egész gyermekkoromban mozogtam valamit, de nem igazán szerettem meg, és bár otthon nem ettünk feltétlenül egészségtelenül, rengeteget nasiztam és például a zöldségekkel sem voltam kibékülve.

Mondd csak, tényleg kiegyensúlyozottabb az ember, ha egészséges életmódot folytat?

Egyértelműen. Nehéz lenne megfogalmazni, hogy miért van ez, de sokkal jobban érzem így magamat a bőrömben. Reggel könnyebben és boldogabban kelek és egész nap pozitívabb vagyok. Az biztos, hogy a sport stressz oldó, de szerintem a megfelelő étkezés is hatással van a kedvünkre.

Honnan szoktál ihletet meríteni? Találod a recepteket, vagy saját ötletek alapján készülnek az ételek?

Én is rengeteg hozzám hasonló egészséges életmóddal foglalkozó bloggert követek, ők folyamatosan inspirálnak és ötletekkel látnak el. Sok receptötlet van, amit mástól lesek el, de soha nem készítettem még el semmit pontosan a leírtak alapján, mindig változtatok rajta valamit, a saját ízlésemre formálom a kedvenc alapanyagaimmal.

0143cc1a59f3486e538bb8cb6021d71f00c2ca9d9d

Milyen ételeket készítesz a legszívesebben?

A reggelik az örök kedvenceim. Egyáltalán nem bánom, ha hamarabb kell felkelnem csak azért, hogy legyen időm elkészíteni és megenni egy finom és tápláló reggelit. Ezen kívül pedig nagyon szeretek sütiket sütni és kísérletezgetni a hagyományos desszertek egészséges alapanyagokkal történő elkészítésével.

Ilyen alapanyagokat sajnos nem lehet minden közértben kapni. Mondd csak, honnan szerzed be őket?

Szerintem már egyáltalán nincs olyan nehéz dolgunk, mint néhány évvel ezelőtt volt. Az egészséges életmód manapság divattá vált, ezt pedig szerencsére az élelmiszerboltok is észrevették és már egyre nagyobb a kínálatuk ezen a téren. Ha valamit mégsem találok, akkor bioboltba megyek, de ez egyébként ritka.

Mi a kedvenc ételed (nyugodtan mondhatsz olyat is, ami nem egészséges 🙂 )?

A pizza minden mennyiségben. Régen pizzériánk is volt, de így sem sikerült megunni. Igyekszem ezt is változatosan, sokféleképpen, egészségesen is elkészíteni, de néha azért ugyanúgy megeszek egy normál fehér lisztes pizzát is.

Minek a hatására döntöttél úgy, hogy megosztod az emberekkel ötleteidet, tapasztalataidat?

Először tulajdonképpen saját magammal osztottam meg a képeimet, hogy fenntartsam a motivációt és kitartsak az új életmód mellett, de azt vettem észre, hogy van rá igény, másoknak tetszik, amit csinálok, azért elkezdtem gyakrabban posztolni és a képek alatt megosztani a gondolataimat, ötleteimet, tippjeimet is.  

A blog mekkora részét tölti ki az életednek? Mennyi időt fordítasz rá?

Nehéz lenne ezt megmondani, hiszen ha nem éppen képeket készítek és bejegyzést írok, akkor valószínűleg azon agyalok, hogy mi legyen a következő téma vagy milyen receptet találjak ki. Az biztos, hogy hatalmas részét jelenti, már nehezen tudnám elképzelni nélküle az életemet. Jó érzés, hogy az emberek számítanak a bejegyzéseimre és szeretik, amit csinálok. A sok pozitív visszajelzés sikerélményt ad, ezért megéri a sok ráfordított idő.

_MG_7792

Van valami tematika, ami alapján haladsz a receptek/tippek közzétételével, vagy a hangulatodtól függ?

Teljesen a hangulatomtól függ. Néha úgy érzem, kicsit jobban meg kellene szerveznem az egészet és kitalálni egy jól működő tematikát, de szerintem az emberek valamennyire azt is szeretik, hogy a bejegyzéseim elég spontán módon születnek, mert ettől érződik, hogy ugyanazt a hétköznapi rohanó életet élem, mint ők, még ha egy kicsit több időt is szánok például az ételek dekorálására.

Két nyelven is publikálsz. Mondd csak, ez mennyi nehézséget okoz? És ez a kétnyelvűség milyen mértékben segített hozzá az oldal népszerűségéhez?

Mivel angolul kezdtem el írni, ezért már teljesen rutinnak számít, nem okoz különösebb nehézséget. Szerintem a népszerűséghez pont az segített hozzá, amikor elkezdtem magyarul is írni. Azóta jelentősen megváltozott a külföldi és a hazai követők aránya, aminek nagyon örülök, mert büszke vagyok rá, hogy részem lehet abban, hogy ez az életmód itthon is egyre elterjedtebb.

Gondolkodtál már főzőiskola indításán, vagy esetleg csak kis videók készítésén, amiket megoszthatsz a követőiddel?

Egy főzőiskolához még lehet nincs elég tapasztalatom, de workshop indításán már gondolkodtam, ahol akár főzhetnénk is együtt, illetve tapasztalatokkal, ötletekkel látnám el az arra kíváncsiakat. A főiskola mellett egyelőre úgy érzem, nincs elég időm, de a jövőben még sor kerülhet rá. A videókat illetően pedig nemrég videó blogot indítottam az étkezéseimről, edzésekről, receptekről, gyakran felmerülő kérdésekről, de remélhetőleg később majd profibb formában is készülnek videók a követőimnek.

Két Ebook gyűjteményed már megjelent. Mikorra várhatjuk a keménykötésű könyvet? 

Egyelőre ezen nem gondolkozom, nem vagyok benne biztos, hogy megérné. Szerintem a mai világban már egy elektronikus könyv is helytáll és sok mindenkihez el tud jutni, de persze nem fogom visszautasítani, ha adódik egy jó lehetőség.

11221901_735336126592108_5109824790617017779_n

Hol szeretnél tartani öt év múlva, mik a terveid?

Mindenképpen szeretném folytatni a blogolást, minél jobban csinálni és minél több embert elérni vele. Emellett pedig nagyon szeretném elindítani a saját üzletemet egy belvárosi reggeliző formájában. 🙂

Sok csalódás ér mindenkit a konyhában mikor sorra dobja ki a félresikerült ételeket. Mit tanácsolnál a kezdő kuktáknak?

Hogy nem érdemes feladni. Amíg nem mozgunk otthonosan a konyhában, addig érdemes lépésről lépésre követni a recepteket, hogy biztosan minden új sikerüljön, ahogy sikerülnie kell, de nyugodtan vigyük bele az egyes ételekbe a saját ízlésvilágunkat a kedvenc fűszereinkkel és hozzávalóinkkal és kísérletezgessünk addig, ameddig valami jó ki nem sül belőle. J

Köszönjük Krisztinának a válaszokat, és további sok sikert kívánunk neki. Remélem még sokakat sikerül meggyőznie arról, hogy az egészséges életmódnak köszönhetően, igenis jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben.

Kapcsolódó linkek:

Blog
Instagram
Facebook

Képek: Reindeer Cinema, Gál András és a Zabkásakirálynő saját fotói

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/