Egy sokszínű olvasó és író: Adri

Egy sokszínű olvasó és író: Adri

Adri könyvmolyságát már bemutattam nektek múlthéten, most egy rövid interjút olvashattok vele. Rendkívül sokszínű nőről, olvasóról és nem utolsósorban anyáról van szó.

Az ajánlót itt elolvashatjátok: lenduletmagazin.hu/egy-igazi-konyvmoly-adri-ajanlo/

Fogadjátok őt nagy nagy szeretettel.

1.Mi volt az első könyv, aminél úgy érezted, ki kell magadból írni a véleményedet?

 Nem emlékszem már rá, az igazat megvallva. Nem a saját blogomon írtam előszór, így csak az jut eszembe, hogy melyik könyvnél volt az, hogy saját blogon írjak róla. Ez pedig Kathleen E. Woodiwiss:Farkas És Galamb 1-. De itt még nagyon kezdetleges volt egy értékelés, csak pár szóból állt és pontozásból.

2.Mi volt az a könyv, amit életed legjobbjának tartasz ezidáig?

 Vavyan Fable: Álomhajszája az abszolút kedvenc, ami felülmúlhatatlan és ezerszer olvasós

3.A magyar vagy a külföldi írókat kedveled inkább?

Igyekszem inkább magyar írókat előnyben részesíteni, de sajnos a külföldi könyvek között nagyobb a választék, így gyakrabban kerülnek a kezembe

4.Miért kezdtél blogot vezetni?

Ez egy nagyon jó kérdés. Máig sem tudnám megmondani. De ha van időm, olyan jó kicsit áradozni egy jó könyvről és mással is megismertetni. Jelenleg már ezért csinálom.

5.Melyik könyv-kategória a kedvenced?

Nem vagyok a gyerek kategória már, de a fantasy és a történelmi stílusú könyvek állnak hozzám legközelebb.

6.Ha választhatnál magadnak egy írót, kit mondanám számodra a legkedvesebbnek?

A könyvei szerint Vavyan Fable vagy J. R. R. Tolkien a kedvenc. Személyisége szerint A. O. Esthert és Ruppánerné Gallé Margót szeretem a legjobban.

 7.Csak kritikákat írsz, vagy esetleg máshol is publikálsz/ más témában?

 Idő hiányában most más hol nem igazán vagyok aktív.

 8. A család többi tagja is szereti a könyveket?

Sajnos nagyon egyedül vagyok az olvasás szeretetével. Nagymamám olvasott sokat régen, most már nem. Nevelőapukám is régen olvasott, jelenleg ritkán. Apósom szintúgy. Anyukám csak mikor velem volt várandós. Férjet nem tudom sehogy sem rávenni. Így kislányom lesz a cinkosom majd, ő szereti a könyveket már most 2 évesen is.

9.Mi az, amit szabadidődben még csinálsz az olvasáson kívül? 

Szeretek mozogni. konditermbe járós vagyok, nagyokat sétálok és hastáncot oktatok még.

 10. Vannak szempontjaid, hogy mi szerint értékelsz egy könyvet?

Ez változik folyton. Volt, hogy minden létező szempontot végig rágtam egy könyvnél. Most már ennyire részletesen nem írok, inkább csak ami kiemelkedő egy könyvnél. A szereplők és a világfelépítés a legfontosabb számomra, az nem maradhat el sosem.

1472860_621767561216595_1491027429_n

BLOG: adrikonyvmoly.blogspot.hu/

Szerző:

Hogy ki vagyok? Féltorz gondolatfoszlány. Lázongó lámpafény és remegő szél a redőnyöd alatt, egyenes, fehér vonal az út aszfaltján. De lehetek tünékeny érintés, rebbenő szív, haragos tekintet. A könyvekkel, ó azokkal mindig szerettük egymást. A töretlen gerinceket, a könyvjelzőket a párna alatt, a Times new roman-t és a Helvetiat. Legtöbben azt mondják, limonádé, amit olvasok de ha meglátsz az utcán egy vörös loboncot, és egy arcot, amit szeplő tarkít minden évszakban, akkor tudd, hogy az csak én vagyok. Lapok között élő szívdobogás.