Elbűvölő, pszichopata – ajánló Samantha Downing első könyvéhez

Elbűvölő, pszichopata – ajánló Samantha Downing első könyvéhez

Amikor megpillantottam ezt a könyvet, akkor a cím és a borító közti feszültség és a rejtély rögtön kíváncsivá tett. Ez a rendkívül izgalmas könyv az utolsó oldalig hatalmas rejtély és folyamatos feszültség is volt.

A történet alapvetően egy házaspárról szól, akik kívülről teljesen átlagosnak néznek ki két kamaszodó gyerekkel, kertvárosi házzal, normális problémákkal. Azonban náluk a hálószobai izgalmak és tűz megtartása egy egészen más módszerrel történik, mint a többi házasságban: nőket választanak ki, akiket elkapnak és utána megölnek. A könyv elején ezt a bizarr módszert ismerhetjük meg jobban, aztán a cselekmény kibontakozik, mikor az első titkokra fény derül és ez elindít egy folyamatot, ahol egyre több titok születik és egyre több körvonalazódik. Egy idő után a férj, aki a történet meséljő egy hazugságspirálba is kerül és közben a házaspár élete is folyamatosan változik. A könyv vége felé pedig egy hatalmas fordulattal minden megváltozik és innentől kezdve a történet egyre csak fokozódik.

Ami azonnal megtetszett a könyvben és megfogott az a karakterek hihetetlen precíz ábrázolása. Egyszerűen lehetetlen olyan megszólalást, cselekedetet vagy reakciót találni egy-egy szereplőnél, ami nem illik teljes mértékben a személyiségéhez.

Emellett a teljes történet nagyon komolyan ki van dolgozva, nincsenek felesleges körök, amiket át lehetne lapozni, mert minden mondatnak oka van. Ha akkor nem is értjük a pontos szerepét egy kisebb történetnek, a végén minden darab a helyére kerül és az egész történet egy teljes képet alkot.

Miután elolvastam a könyvet percekig ültem és számomra felfoghatatlan volt. Kissé át voltam verve, mert nem hittem el, hogy tényleg az történik, amit olvasok. Számomra olyan érzés volt, mintha egy pszichológiai regényt olvasnék, amit direkt úgy dolgoznak ki, hogy ne úgy érjen véget, ahogy egy nagy “krimifan” elképzelné.

Ezenkívül a cím választása és ennek a magyar fordítása is brilliáns. Egy alapvetően ártalmatlannak tűnő cím, ami mégis sugallja, hogy nem egy romantikus regényről lesz szó, ahol egy férj vallomásait hallgatjuk majd a szerelemről és feleségéről.

Ha pontozni kellene, akkor nálam Samamtha Downing első regénye max pontot kapna és azt gondolom, hogy magasra tette fel a lécet saját magának.

Mindenkinek ajánlom sok szeretettel és jó olvasást kívánok hozzá!

Kiemelt kép: kultúrpara

 

Szerző:

"Most elkezdek mesélni. Próbálj követni."