Ép testben ép lélek – ismerjétek meg a Zabkásakirálynőt!

Ép testben ép lélek – ismerjétek meg a Zabkásakirálynőt!

“17 évet töltöttem el az életemből úgy, hogy nem éreztem jól magam a bőrömben. Rosszul éreztem magamat és utáltam, hogy én vagyok a “nagydarab” a barátaim között. De mindig is lusta voltam, vagy valószínűleg úgy éreztem, hogy túl gyenge vagyok ahhoz, hogy tegyek ez ellen valamit és változtassak. Mivel mindig is nagyon szerettem az ételeket és nem igazán találtam meg azt a sportot, amit szerettem volna csinálni, ez túl nehéznek tűnt nekem. Egy kis részem valamiféle csodára várt, azt hiszem. Végül rájöttem, hogy ez a csoda bennem rejlik.”

Most egy olyan lányt fogok nektek bemutatni, aki elképesztő csodákat készít a konyhájában egészségesebbnél-egészségesebb alapanyagokból. Mindezek mellett pedig aktívan sportol és olyan életmódot él, aminek köszönhetően kiegyensúlyozott mind testileg, mind lelkileg.

És! Ha ez még nem lenne elég, ez a lány aktívan blogol (két nyelven), kiadta már két receptgyűjteményét e-book formában, és Facebookon több mint tízezren követik nyomon tevékenységét.
Ő nem más, mint Gökler Krisztina, a Zabkásakirálynő.

Gökler Krisztina

Gökler Krisztina

“Ha be kellene magamat kategorizálni, akkor életmód bloggert mondanék, de a bejegyzéseim akár gasztro témában is megállják a helyüket, hiszen nagy részük egészségesen és kreatívan elkészített ételekről szól, de nagyon fontosnak tartom a sport fontosságát is hangsúlyozni. Arról szólnak a mindennapjaim, hogy motiválok másokat egy egészségesebb életmódra, ami nem a lemondásokról szól, ezáltal pedig én is folyamatosan motiválódok.”

Valljuk be, hogy mindenki fejében megfordult már, hogy valamin változtatnunk kellene. Jó lenne kicsit másképp táplálkozni, hogy megadjuk szervezetünknek azt, amire szüksége van. Sőt, mozogni is kellene, hiszen az egész napunkat munkával töltjük (legyen az ülő- vagy aktív fizikai munka), ezért nem ártana átmozgatni olyan testrészeinket, izmainkat, amiket nem veszünk olyan szinten igénybe, mint amennyire kellene.

Személy szerint mindig hittem a testi-lelki egyensúlyban, abban a bizonyos „ép testben ép lélek” mondásban. Sokszor próbálkoztam már különböző változtatásokkal. Sajnálatos módon én nem vagyok ehhez túl kitartó. Vagy az időm nem engedte úgy, vagy pedig az energiáim, esetleg az akaratom volt véges. Sokszor hetekig foglalkoztam azzal, hogy egészségesen étkezzek, de aztán jött a gondolat, hogy “milyen jó lenne vacsorára egy nagy sajtos pizzát enni”, és amikor be is adtam a derekam, onnantól kezdve már nem tudtam őszintén csinálni, és minden visszaállt az eredeti kerékvágásba. A sportolásról nem is beszélve. A „majd holnap” rengetegszer hagyta el a számat olyan helyzetekben, amikor a rendszeres testmozgás kezdésének időpontját próbáltam kitűzni. Ugye ismerős? 

“…elhatároztam, hogy ha újra elkezdődik a főiskola, akkor újból rendszert hozok az életembe az étkezéssel és edzéssel kapcsolatban is, mert máshogy egyébként sem fog menni a sok elfoglaltság mellett.”

zabkása3

Krisztina pont az ilyen embereknek – mint én, és sokan mások – ad tippeket ahhoz, hogyan lehet egészségesen táplálkozni, mégis finomabbnál-finomabb falatokat enni, lemondások nélkül.  Motivációt ahhoz, hogy a mindennapi kismilló tennivalónk mellett beépítsük a rendszeres testmozgás életünkbe. Segít eljutni az ép testben ép lélek állapotig és megtartani azt.

“Nehéz lenne megfogalmazni, hogy miért van ez, de sokkal jobban érzem így magamat a bőrömben. Reggel könnyebben és boldogabban kelek és egész nap pozitívabb vagyok. Az biztos, hogy a sport stressz oldó, de szerintem a megfelelő étkezés is hatással van a kedvünkre.”

Kövessétek velünk a Zabkásakirálynőt! Lássuk, milyen ínycsiklandó ételeket készít és hagyjuk, hadd motiváljon abban, hogy aktíva(bba)n sportoljunk. Engedjük, hogy megmutassa nekünk azt, hogy másképp is lehet élni. Egészségesen, fitten, lemondások nélkül. Kövessük együtt bejegyzéseit!
Sőt, ha többet szeretnétek megtudni, hamarosan jön az interjú is! 

Kapcsolódó linkek:

Blog
Instagram
Facebook

Képek: Reindeer Cinema, Gál András és a Zabkásakirálynő saját fotói

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/