Szentendrei Tavaszi Fesztivál – TIÉD A TAVASZ!

Szentendrei Tavaszi Fesztivál – TIÉD A TAVASZ!

 

„A tavasz a Szentendrei Teátrum életébe is új színeket és frissességet hoz. Idén a meglepően újfajta megközelítéseké, az új bemutatóké és a fiataloké a főszerep.

A XXXII. Szentendrei Tavaszi Fesztivál arcai azok a szentendrei középiskolások, akik az Arany János bicentenáriumhoz kapcsolódó Dalos Esztik és Tuba Ferkók drámapedagógiai, összművészeti projekt résztvevői. A szentendrei diákok számára meghirdetett, Arany János balladaköltészetét feldolgozó és bemutató előadóművészeti, képzőművészeti, irodalmi programot a város öt középiskolájában nagy érdeklődés mellett kezdtük el az idei tanévben. Szentendre valamen­nyi középiskolája csatlakozott kezdeményezésünkhöz: a Ferences Gimnázium, a Móricz Zsigmond Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Szentendrei Református Gimnázium, valamint a Petzelt József Szakgimnázium és Szakközépiskola.

A műhelymunka során született összművészeti produk­ciók mellett a Szentendrei Tavaszi Fesztivál keretében számos újdonságot láthatnak nézőink. Ezek közé tarto­zik a fesztivál nyitóeseménye, az Arany János balladái­ból és az operairodalom gyöngyszemeiből összeállított különleges műsor, továbbá neves művészek előadóestjei és számos komolyzenei koncert. A fesztivált és az abban látható különleges színházi előadások sorát pedig egy nagysikerű francia vígjáték magyarországi ősbemutatója zárja.”

Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum igazgatója

 

PROGRAM

 

Március 2. péntek 19:00

Városháza Díszterem (Városház tér 1-3.)

Arany balladák – arany áriák

Közreműködők: Fodor Beatrix operaénekes; Györgyi Anna színművész; Palerdi András operaénekes; Vasvári Csaba színművész; Mazalin Wanda zongoraművész

Arany János balladáiból és az operairodalom áriáinak legjavából összeállított előadói estünk során a színművé­szek és énekművészek által tolmácsolt balladák és áriák felelnek egymásnak, így a két eltérőnek tűnő műfaj meg­lepő hasonlóságainak lehetünk tanúi. Hiszen a balladák­ban megjelenő drámaian kiélezett helyzeteket a szintén drámai cselekményű operák érzelmi csúcspontjain lévő áriákkal vethetjük össze, kiemelve ezzel a művek között meglévő lehetséges párhuzamokat és ellentéteket. A balladákban sűrűsödő drámaiság a zene által tovább erősödik, így az est során különleges fénytörésben tárul elénk Arany balladaköltészete. Az előadásban Arany János balladái, valamint Dvořak, Gounod, Mozart, Puccini, Rossini és Verdi áriák szólalnak meg.

Az előadás hossza: 1 óra 30 perc szünet nélkül

Belépőjegy: 2500 Ft

 

 

Március 6. kedd 19:30

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang(Duna-korzó 11/a.)

BORBÉLY MŰHELY JAZZKLUB

Közreműködők: Borbély Mihály – szaxofon, fúvós hangszerek Tálas Áron – zongora Horváth Balázs – bőgő G. Szabó Hunor – dob Vendég: Gőz László – harsona, kagylók, fujara

2000 óta folyamatosan működik Szentendrén a Borbély Műhely Jazzklubja a Dunaparti Művelődési Ház Barlangjában. Az ötletgazda Borbély Mihály, a klub házi­gazdája pedig a kiváló jazz zenészekből álló formáció: a Borbély Műhely. A havi rendszerességgel működő klub az együttes otthonának számít, melynek fontos vendégei a meghívott muzsikusok. Gőz László 1978-tól kezdve oktat a Zeneakadémia jazz tanszakán. A kortárs zenét játszó 180-as Csoport egyik alapító tagja volt, az együttessel 1979-től 1989-ig 400 kon­certet adott Európa-szerte. A BrassAge(1989) együttes, majd az ESP Group (1994) alapító tagja volt, ezen kívül számos zenésszel és formációval koncertezett és száznál is több lemezen működött közre. 1996-ban megnyitotta a Budapest Music Center Zenei Információs Központot.

Belépőjegy: 1200 Ft; diák/nyugdíjas: 1000 Ft

 

Március 8. csütörtök 19:00

Offline Center (Ady Endre út 6/b.)

SWEET CHARITY, Auksz Éva koncertestje

Neil Simon – Cy Coleman – DorothyField nyomán írta: Zöldi Gergely

Charity: Auksz Éva; Dramaturg: Zöldi Gergely; Rendező: ŐZE ÁRON

Charity alakját először Federico Fellini alkotta meg a Cabiria éjszakái című filmjében. Ennek alapján készült

a világhírű musical, Auksz Éva pedig különleges feladatra vállalkozott, amikor egyszemélyes koncertszín­házat hozott létre, melyben nemcsak Charity, hanem – a nézőket is segítségül hívva – a többi szerep is életre kel. „Keserédes komédia és szívemhez nagyon közel álló előadás született” – meséli Auksz Éva. „Komoly nehézség, hogy egy pillanatra sem lehet kiengedni, 80 percig kell magas hőfokon égni, ami roppant kimerítő. Az előadás azonban mindenért kárpótol, mert ez a mese nagy tanítás az életről, kapcsolatokról, férfiakról és nőkről. Mégpedig úgy, hogy egy percig sem ítélkezik. Éppen olyan, mint Charity: édes és szerethető.”

Az est hossza: 1 óra 20 perc

Belépőjegy: 2000 Ft

 

Március 9. péntek 19:00

Városháza Díszterem (Városház tér 1-3.)

ARANY – BÁLINT ANDRÁS ESTJE

Előadja: Bálint András; Irodalmi tanácsadó: Réz Pál; Munkatársak: Őri Rózsa, Badics András, Bóné József

Bálint András estje azt az Arany Jánost idézi meg, aki ifjúkori barátot hiányol: a figyelmes szerkesztőt, a kislányát gyászolót, Az ember tragédiája dramaturgját, a Szent István-rend lovagkeresztjét visszautasí­tót, majd elfogadót, a test nyavalyáira panaszkodót, a Margitszigeten bolyongót, az Őszikék mesterét, az ironikus, bölcs embert.

Bálint András a műfajok sokszínűségével – versek, balla­dák, naplójegyzetek, levélrészletek, szerkesztői megjegy­zések bemutatásával – egy másféle, gazdagabb Arany-képet tár elénk, mint amit eddig ismerhettünk.

„Ha az Ezeregyéjszaka dzsinjei egy nap felkapnák Magyarországot, és elvinnék a távolabbi egekbe, úgy, hogy a helyén nem maradna semmi más, csak Arany János tizenkét kötete, ezekből a mágikus könyvekből maradék nélkül ki lehetne olvasni a magyarság képét.” (Szerb Antal)

Belépőjegy: 2000 Ft

 

Március 11. vasárnap 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Pátriárka u. 7.)

TOLDI

Az előadás a Forte Társulat és a Színház-és Filmművészeti Egyetem együttműködésében jött létre, Arany János Toldi című műve nyomán

Szereplők: Gyöngy Zsuzsa, Hegymegi Máté, Horkay Barnabás, Nagy Norbert/Fehér László, Pallag Márton, Varga Krisztina, Zsigmond Emőke; Zene: Dresch Mihály Fény: Payer Ferenc Produkciós vezető: Kudron Anna Rendező-koreográfus: HORVÁTH CSABA

Az előadás során a teljes Arany-mű elhangzik, miköz­ben a mozgás, a zene, a tánc és a szöveg is szerves részévé válik. A 2014-ben végzett fizikai színházi rende­ző-koreográfus osztály előadása Arany János klasszikusa nyomán. Osztályvezető tanárok voltak: Lukáts Andor, Horváth Csaba. Az előadást Lábán-díjra jelölték.

Az előadás hossza: 110 perc, szünet nélkül.

Belépőjegy: 2500 Ft

 

Március 18. vasárnap 18:00

városháza díszterem (Városház tér 1-3.)

HÁROM HANG

Zongora: Szakcsi Lakatos Béla; Hegedű: Kathy-Horváth Lajos; Vers: Takács Bence Ervin

Hideg vízben fürdetett gondolatok, három hangszerre. Adott egy zongora, egy hegedű és egy emberi hang. Vajon képesek-e még ma is „szólni és üzenni ők mély szellemhangokon”, avagy a magyar irodalom, a magyar cigány- és komolyzene mint posztumusz dereng csak a fejekben? A feltett kérdésre az est során adja meg a választ a három művész, Szakcsi Lakatos Béla, Kathy-Horváth Lajos és Takács Bence Ervin, akik egy összeka­csintás után egészen egyedi és új hangot ütnek meg: a múltból vett komolyzenei hangok és improvizációk, a zongora és hegedű játéka mellé beemelt költészet harmóniáját.

Belépőjegy: 1500 Ft

 

Március 23. péntek

Szentendrei HÉV-aluljáró

BACH AZ ALULJÁRÓBAN!

2018-ban negyedik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Koncertek aluljárókban, tereken, templomokban, hangversenytermekben. Öt nap, amikor országszerte mindenhol Bach szól! A fesztivál védnöke: Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas, PrimaPrimissima-díjas zongoraművész, karmester.

A Fesztiválhoz idén Szentendre is csatlakozik! A Vujicsics Tihamér Zeneiskola tanárai, növendékei és a MusicaBeata Kórus a nap folyamán többször meg­idézik Bachot komolyzenei flashmobokkal a szentendrei HÉV-aluljáróban.

A program ingyenes.

 

Március 24. szombat 18:00

Városháza Díszterem (Városház tér 1-3.)

TAVASZI IFJÚSÁGI KONCERT

Klasszikus dallamok Vivalditól Weinerig Zenetörténeti kalandozások – nem csak gyermekeknek!

Elhangzanak: A. Vivaldi, Ph. E. Bach, W. A. MozartésWeiner Leó kamarazenekari darabjai

Közreműködik: a Hegyvidéki Solti György Zenekar, valamint Szeitl Aliz fuvolaművész; Vezényel, és a darabokról mesél: Bolyky Zoltán

Solti György szellemiségének megfelelően az együttes kiemelten fontosnak tartja a fiatal tehetségek szólista­ként való kibontakozását, ezért is vállal szívesen számos fellépést a Virtuózok c. klasszikus zenei tehetségkutató műsor felfedezettjeivel. A zenekar karmestere fontosnak tartja az ifjúsági és ismeretterjesztő koncertek megvaló­sítását, melyek keretében a zenei élményekhez izgalmas történetek, asszociációk kapcsolódnak.

Bolyky Zoltán, a zenekar művészeti vezetője, 2010 óta vezényli az együttest. Mellette a Debreceni Zeneművészeti Egyetem Szimfonikus Zenekarának karmestere, továbbá a Budapesti Nyári Fesztivál kere­tében is minden évben fellépő Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar munkáját irányítja Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester mellett.

Ingyenes rendezvény.

 

MÁRCIUS 24. SZOMBAT 17:00

Arany tavasz fesztivál

hamvas béla pest megyei könyvtár színházterme (Pátriárka u. 7.)

A belépés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.

17:00 DALOS ESZTIK ÉS TUBA FERKÓK

A szentendrei középiskolák diákjainak összművészeti műsora

Ágnes asszony – drámai produkció

Képmutogatók – összművészeti produkció

John Gold – hip-hop átiratok Hídavatás – táncos-zenés, színpadi produkció

Gondolat-füzérek – 21. századi balladák

Arany-blues – minikoncert

A szentendrei diákok számára meghirde­tett, Arany János balladaköltészetét feldol­gozó és bemutató összművészeti progra­mot a város öt középiskolájában kezdtük el az idei tanévben. Kezdeményezésünkhöz Szentendre valamennyi középiskolája csat­lakozott: a Ferences Gimnázium, a Móricz Zsigmond Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Szentendrei Református Gimnázium, valamint a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.A Szentendrei Tavaszi Fesztivál kiemelkedő eseményeként a műhelymunka során született összművészeti produkciókat láthatja a közönség.

20:00 LÓCI JÁTSZIK KONCERT

A Lóci Játszik zenekar története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontem­ber a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tubeés a Cseh Tamás Program elisme­rése. A kibontott csokornyakkendős csapat most Szentendrén is megmutatja, hogy milyen az, amikor Lóci Játszik.

 

Március 25. vasárnap 18:00

Református Gimnáziumkápolnája (Áprily Lajos tér 3-5.)

VIRÁGVASÁRNAPI HANGVERSENY

A MusicaBeata Kórus és azÚj Szentendrei Kamarazenekar közreműködésével

Giuseppe Valentini: É-dúr szonáta op.8. I-II. tétele

Joseph Haydn: C-dúr csellóverseny

Csőke Flóra – gordonka és Vitályos Balázs – zongora

Koncertmester: Schuster AndreaMűvészeti vezető: Négyessy Katalin

Reneszánsz, barokk és romantikus kórusművek

Felix Mendelssohn–Bartholdy 42. zsoltár 1. tétel

vezényel: Bokorné Forró Ágnesés Wolfné Kovács Zsuzsanna

A virágvasárnapi hangverseny – a vegyeskar és a kamarazenekar szereplésével – több évtizede kerül megrendezésre városunkban. A két együttes több orató­rikus művet adott elő az elmúlt években neves karmeste­rek: Gaál Tamás, Medveczky Ádám és dr. Kamp Salamon vezényletével. A mostani koncerten a húsvéti ünnepkör szakrális művei mellett egy ifjú tehetség bemutatkozásá­nak is tanúja lehet a közönség.

Belépőjegy: 1500 Ft

 

március 29. csütörtök 19:30

Vujicsics Tihamér Zeneiskola Díszterme (Duna-korzó 16.)

Bartha Mátyás – Gayer Mátyás Duó

CHOPIN-TŐL ELLINGTON-IG

Ritka lehetőség olyan jazz koncerten részt venni, ahol két zongora egyszerre szólal meg. A fiatal, Bécsben élő jazz-zongoristák, Gayer Mátyás és Bartha Mátyás tavaly hozták létre ezt a különleges duót. Nemcsak jó barátok, zeneileg is hasonló utakon járnak. Repertoárjuk magába foglalja a klasszikus feldolgozásoktól (Bach, Chopin, Schubert) kezdve a legnagyobb jazz-zeneszerzők (DukeEllington, Cole Porter) műveit, valamint felcsendülnek majd saját szerzeményeik is.

Belépőjegy: 1700 Ft

 

Április 3. kedd 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Pátriárka u. 7.)

YASMINA REZA: EGY ÉLET HÁROMSZOR A K. V. Társulat kamara-előadása

Szereplők: Scherer Péter, Terhes Sándor, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina; Rendező: ÖRDÖG TAMÁS

Az anyai ágon magyar származású, világhírű francia írónő színházi bravúrja az Egy élet háromszor, mely két értelmiségi házaspár kapcsolatát járja körül. A darab trükkje, hogy a hétköznapinak induló látogatást három­szor nézhetjük meg egymás után, ám mindháromszor máshogyan. A három különböző verzió krimiszerűen izgalmas, eltérő végkifejletet eredményez, és a válto­zatoknak köszönhetően a néző óhatatlanul a probléma okának keresésére indul, hogy összerakja a hiányos történetet. Míg a szerző a banálisnak tűnő problémák puszta felmu­tatásánál jóval tovább megy, és különböző megoldásokat kínál, nézőként mi magunk is önkéntelenül megoldásokat hozunk.

Reza Magyarországon már jól ismert művei, Az öldök­lés istene – melyből nagy sikerű film is készült Roman Polanskirendezésében – és a Művészet után újabb pergő humorú, kortárs színházi csemegével ismerkedhetnek meg a nézők.

Belépőjegy: 2500 Ft

 

Április 3. kedd 19:30

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang (Duna-korzó 11/a.)

BORBÉLY MŰHELY JAZZKLUB

Borbély Mihály – szaxofon, fúvós hangszerek; Tálas Áron – zongora; Horváth Balázs – bőgő; G. Szabó Hunor – dob; Vendég: Oláh Szabolcs – gitár

Oláh Szabolcs 2005-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-gitár szakán. Saját formáci­ója, az Oláh Szabolcs Quartet mellett számos zenekarban játszott (Szolnoki Dóra Quintet, Fekete-Kovács Quintet, Modern Art Orchestra, Szőke Nikoletta Trió, Dés András Trió). A gitározással párhuzamosan zeneszerzéssel is foglalkozott. Saját quartetje mellett évekig a Modern Art Orchestra és a Dés András által létrehozott Konzervnyitó Akciócsoport egyik szerzője volt. Munkásságát számos díjjal jutalmazták.

Belépőjegy: 1200 Ft, diák/nyugdíjas: 1000 Ft

 

Április 5. csütörtök 19:00

Városháza Díszterem (Városház tér 1-3.)

ARANY ASSZONYOK

Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas művésznő estje; Közreműködik: Elek Szilvia zongoraművésznő-zeneszerző

Arany János versei, dalai és balladáiból készült melodrá­mái – a korszak legszebb zongoraműveivel fűszerezve.Arany János költeményei nemzeti irodalmunk páratlan és megismételhetetlen remekművei. Egyedülálló nyelvi gazdagsága, írói zsenialitása régi időkbe repít, ám kápráztató emberismerete, szeretete, humora a ma emberét is elvarázsolja. (Az előadás az Arany János születésének 200. évfor­dulója alkalmából meghirdetett Arany János-emlékév programja. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott előadás)

Belépőjegy: 2000 Ft

 

Április 7. szombat 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Pátriárka u. 7.)

SIMON STEPHENS: HEISENBERG

Fordította: Zöldi Gergely; Szereplők: Benedek Miklós, Ullmann Mónika; Díszlet – jelmez: Cziegler Balázs; Grafika: Csáfordi László;Rendező munkatársa: Szakács Zsuzsa; Rendező: SZABÓ MÁTÉ; Producer: Orlai Tibor

Egy zsúfolt pályaudvaron egy nő megpillant egy idős férfit, és hirtelen ötlettől vezérelve a nyakába csó­kol. Alex, a hetvenes hentes és Georgie, a negyvenes pincérnő beszélgetni kezd. Lassan, minden logika és társadalmi konvenció ellenére rájönnek: nekik dolguk van egymással. A találkozás alapjaiban forgatja fel az életüket, és végül nagy utazásra is vállalkoznak, hogy utolérjék életük elmulasztott lehetőségeit…

A brit szerző a legizgalmasabb kortárs színházi alkotók közé tartozik. Két műve, a Harper Reganés A kutya külö­nös esete az éjszakában magyar színpadokon is bemu­tatkozott. Ez a legfrissebb darabja most látható először magyarul.

Az előadás hossza: 90 perc szünet nélkül.

EearlyBird jegy: 3000 Ft (az első 100 db, legkésőbb március 2-ig)

Belépőjegy: 3500 Ft

 

Április 8. vasárnap 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Pátriárka u. 7.)

IRGALOM!

Táncjáték Arany János balladái nyomán a Szentendre Táncegyüttes és a Fitos Dezső Társulat előadásában

Előadja: Fitos Dezső Társulat, Szentendre Táncegyüttes; Zeneszerző: ifj. Csoóri Sándor; Zene: Buda Folk Band; Díszlet- és jelmeztervező: Michac Gábor; Dramaturg: Kocsis Rozi; Koreográfusok: Kocsis Enikő, Fitos Dezső; Rendező: KOCSIS ENIKŐ, FITOS DEZSŐ

Pörge Dani, Sinkó Tera, Dalos Eszti, Tuba Ferkó, Rebi néni, Ágnes asszony egy úton jár, a bűn útján, egyfelé tart, a halálba. Kéjvágyuktól vezérelve az ördöggel cimborál­nak, s kínok kínjával fizetnek. A bűntudat lelket kikezd, testet emészt, elmét megront. Egy bűnös sem menekül­het a bűnhődés fájdalmától. Álnok, vétkes világunk pusz­tulásra van ítélve, s mindenkinek a halál vet puha ágyat.

Belépőjegy: 2000 Ft

 

Április 13. péntek 17:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Pátriárka u. 7.)

A HATALMAS SZÍNRABLÓ

Tor AgeBringsvaerd – PapadimitriuGrigorisz zenés mesejátékának bemutatója a Szentendrei Gyermekszínház és Kreatív Színházi Stúdió előadásában

„Hogyan lehetne megóvni Földünket az erőszak és az emberi gonoszság hatalmától? Csakis az összefogás és a szeretet erejével.“

Ezt a megejtően egyszerű üzenetet hordozza a történet, ez a különös mese, játékosan, tehát meggyőző metodikával. A Színrabló elvetemült módon pusz­tít, hiszen a színeket, a dallamokat lopja ki a világból. Az örömöt, az élet értelmét szünteti meg. Ezt a szörnyet próbálja legyőzni a Bohóc és társa, a varázsló Macska. Szereplők: Kőri Elek, Oroszi Orsolya Éva, Kecskés Robin, Gerencsér János, Mohos Lizanna, Zsidi Júlia, Paizs Napsugár, Gabay Erzsók, Gabay Fischer Villő, GabayFischer Imre Vince, Spriggs Lívia, Hudek Simon, Király Samu, Király Gábor, Németh Réka, Carnegie Alexa, Varga Szofi, Varga Bodza, Király Samu, Király Gábor, Kis Balázs, Markó Dániel és még sokan mások!

Rendezte: KERTÉSZ KATALIN

Belépőjegy: 800 Ft

 

 

Április 14. szombat 11:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Pátriárka u. 7.)

FILMZENE KONCERT

A Vujicsics Tihamér Zeneiskola Fülemüle Vonószenekarának koncertje

A zenekar idén ötödik alkalommal rendezi meg hagyományos filmzene koncertjét. A Vuk, a Karib tenger kalózai, Star Wars, Trónok harca, Gyűrűk ura, Jégvarázs és a James Bond filmek ismert dallamai csendülnek föl ezen a délelőttön a fiatal zenészpalánták tolmácsolásában. A koncertet megelő­zően, 10 órától hangszersimogatót tartunk az előtérben, ahol a gyermekek közelebbről is megismerkedhetnek a hangszerekkel.

A koncert hossza: 2 óra

A koncert a helyszínen váltható 500 Ft/főtámogatói jeggyel látogatható.

 

Április 14. szombat 19:00

Városháza Díszterem (Városház tér 1-3.)

KIÉ VAGY, MONDD?

Zenés színdarab a 30-as évekből Szép Ernő: Lila ákác című regényének felhasználásával

Írta: Szávai Viktória; Játsszák: Szávai Viktória és Adorjáni Bálint; Zongorán közreműködik: Nagy Szabolcs

Péter az Orfeum ünnepelt és körülrajongott művésze, akinek legnagyobb problémája, hogy hogyan rázza le a nőket. Egy véletlen találkozás összesodorja Vilmával, aki – mint mindenki – odavan Péterért, ám titkon másra sem vágyik, minthogy az Orfeum ünne­pelt és körülrajongott művésznője legyen.A két ambíció súrlódik, ütközik, csiszolódik, miközben Szép Ernő: Lila ákáccímű regényének felhasználásával megidézzük a 20-as, 30-as évek ellenállhatatlan stílusát, báját, humorát. A helyszín maga az Orfeum, ahol törté­netünk két szereplője a kor nagy filmslágerein keresztül bonyolítja reménytelen, kusza szívügyeit.

Belépőjegy: 2500 Ft

 

Április 15. vasárnap 16:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Pátriárka u. 7.)

Luigi Magni–Bernardino Zapponi: LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK!

Musical a Budaörsi Latinovits Színházés a Múzsák Társulat előadásában

Fordította: Pehr Klára; Átdolgozta: Forgách András; Zeneszerző: Melis László; Dalszöveg: Várady Szabolcs; Rendező: CZEIZEL GÁBOR;Eredeti dalok szerzője: Angelo Branduardi; Fülöp Atya: Kardos Róbert valamint: Csillik Ákos, Berényi Dávid/Endrédy Gábor/Mészáros András, Beke Lilla/Kornis Anna, Tövispataki Beáta, Szegezdi Róbert, Presits Tamás/Széll Attila, Balogh Bodor Attila, Harcsik Róbert, Endrődi Ágnes, Simon András, Erdélyi Mária, Válóczy Elek, Szabó Bálint

Fülöp atya árva gyermekek nevelőjeként küzd az ördög ellen, hogy megóvja a világot a kárhozattól és meg­mentse legkedvesebb nevelt gyermeke lelkét a pusztu­lástól. Ám a végső harc nem egészen úgy alakul, ahogy eltervezte…

Belépőjegy: 1500 Ft

 

Április 27. péntek 19:00 PREMIER! további előadás április 28. szombat 19:00

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Pátriárka u. 7.)

Florian Zeller: A KULISSZÁK MÖGÖTT magyarországi ősbemutató

A Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója

Szereplők: Kardos Róbert, Spolarics Andrea,Sztarenki Dóra, Vasvári Csaba; Fordító és dramaturg: Oláh Krisztina; Díszlettervező: Enyvvári Péter; Rendező: ÖRDÖG TAMÁS

Daniel és Isabelle vacsorára várják barátjukat, Patrickot és új élettársát, Emmát. A házaspár jó barátságban volt Patrick feleségével is, akit a férfi elhagyott új szerelme, a fiatal és csinos Emma miatt. Patrick felhőtlen boldog­sága láttán a házigazdák is megkérdőjelezik saját kap­csolatukat. A szerző humorral és (ön)iróniával ábrázolja hőseit. A párbeszédeket újra és újra megtörik a szerep­lők „kihangosított” gondolatai. Nincs az a hazugság, tit­kos gondolat vagy elfojtott vágyakozás, amely a közön­ség elől rejtve maradna – garantált a lebukás!

Florian Zeller francia regény- és drámaíró, a The Guardian szerint korunk legizgalmasabb színpadi szerzője.

EearlyBird jegy: 3000 Ft (az első 100 db, legkésőbb március 2-ig)

Belépőjegy: 3500 Ft

Információk:

Weboldal: Szentendrei Tavaszi FesztiválSzentendrei Teátrum

Programfüzet: Online programfüzet

Facebook oldal: Szentendrei Tavaszi Fesztivál

 

Támogatók: Szentendre Város, NKA, EMMI, Aranykor

A program az Arany-emlékév Emlékbizottságának támogatásával valósult meg.